Iliescu, despre Miscarea Populara: Si Hitler a inceput cu asa ceva

Marti, 04 Octombrie 2011, ora 15:13
5742 citiri
Iliescu, despre Miscarea Populara: Si Hitler a inceput cu asa ceva

Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat ca proiectul pregatit de PDL, cel al Miscarii Populare, se aseamana cu miscari extremiste de dreapta din anii '30, precum cea nazista.

"Seamana cu miscarea anilor '30, cand se apela la formule din astea. Si Hitler a inceput cu asa ceva, si legionarii au inceput cu miscari asa-zis populare", a declarat Iliescu, pentru Ziare.com

In opinia sa, principalul scop al Miscarii Populare e acela de a deruta alegatorii din Romania.

"E o demagogie care cauta sa deruteze lumea si sa creeze o stare de confuzie generala in fata alegerilor", a mai spus fostul sef al statului.

Miscarea Populara: Modelul lui Berlusconi si diferenta de USL

Miscarea Populara e un proiect in care PDL vrea sa coaguleze in jurul sau structuri predominant de dreapta, care sa candideze pe liste ca o alianta politica.

Parasirea Parlamentului, posibila

Ion Iliescu a vorbit si despre varianta vehiculata de presedintele PSD, Victor Ponta, ca parlamentarii PSD sa-si dea demisiile daca se va adopta votul prin corespondenta.

"E o discutie de principiu, tinand cont ca e blocata agenda parlamentara si ca se impun de o maniera brutala tot felul de legi in care Opozitia e total anihilata. E o varianta posibila, trebuie luata in discutie, nu e o decizie ca sa se paraseasca Parlamentul. E o chestie cu doua taisuri parasirea Parlamentului", crede fostul presedinte al Romaniei.

Presedintele PSD, Victor Ponta, a afirmat ca una dintre situatiile in care Opozitia ar trebui sa boicoteze actuala putere prin prezentarea demisiilor din functie ale parlamentarilor, dar si ale alesilor locali este adoptarea votului prin corespondenta.

Ponta: Daca trece votul prin corespondenta, alesii USL trebuie sa demisioneze

"Daca va exista un moment in care, prin prezenta noastra in structurile parlamentare, dar si in cele locale nu vom face decat sa legitimam un sistem cu totul si cu totul abuziv, mai bine plecam de acolo. Pot sa va dau un exemplu concret, in care eu as crede ca trebuie sa plecam din toate functiile, daca se adopta Legea votului prin corespondenta, care inseamna ca indiferent ce voteaza romanii se fura cu scrisori, nu cred ca mai are rost nu doar sa mai stam in Parlament, cred ca nu are rost nici sa candidam.

Citeste si:
De ce insistă PSD pe modificarea Constituției privind alegerea președintelui și ce riscuri sunt ignorate. „Frustrare și tehnică de negociere”
De ce insistă PSD pe modificarea Constituției privind alegerea președintelui și ce riscuri sunt ignorate. „Frustrare și tehnică de negociere”
Încă din primele zile în care se năștea noua coaliție formată din PSD, PSD și UDMR, social-democrații au lansat în spațiul public ideea unei reforme constituționale, precum și o...
Kelemen Hunor, despre încrederea între membrii coaliției: ”Suntem pe un drum bun, dar nu așteptați minuni”
Kelemen Hunor, despre încrederea între membrii coaliției: ”Suntem pe un drum bun, dar nu așteptați minuni”
Liderul UDMR Kelemen Hunor susține că relația între membrii coaliției de guvernare este la început de drum. Președintele UDMR a spus marți seara că a propus coaliției instituirea unei...