Iliescu, despre o alianta PSD-PDL: Lazaroiu vrea sa provoace shocking

Joi, 05 Ianuarie 2012, ora 13:38
3569 citiri
Iliescu, despre o alianta PSD-PDL: Lazaroiu vrea sa provoace shocking

Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, s-a aratat de parere ca declaratia fostului consilier prezidential Sebastian Lazaroiu, conform careia e posibila o alianta PSD-PDL dupa alegerile din 2012, e o "aiureala" si ca nu are nicio sansa de realizare.

"Aiureli. Nici vorba. El (Sebastian Lazaroiu -n.red.) are pasiunea ideilor nastrusnice care sa provoace shocking. Nu are niciun temei, e o speculatie absolut gratuita", a spus fostul sef de stat pentru Ziare.com.

Iliescu a adaugat ca Lazaroiu a facut declaratia "special" pentru a provoca tensiuni intre pesedisti si liberali.

"Cine stie ce e in capul lui? In orice caz, sunt aiureli", ne-a mai declarat fostul presedinte al Romaniei.

El a caracterizat alianta PSD-PDL din 2009 drept o "greseala" si a spus ca, atat timp cat Traian Basescu are influenta asupra democrat-liberalilor nu poate fi "nici vorba" de o apropiere.

In opinia sa, nu exista alternativa la alianta dintre pesedisti si liberali. "Asta e situatia clara in conjunctura politica actuala", a conchis Iliescu.

Fostul ministru al Muncii Sebastian Lazaroiu a venit cu ideea ca dupa alegerile din 2012 PSD si PDL, alaturi de UNPR, ar putea realiza o "mare alianta", al carui scop principal ar fi, in prima faza, revizuirea Constitutiei.

"Cred ca sfarsitul anului 2012, adica dupa alegeri, va aduce la putere o mare coalitie intre stanga si dreapta cu maximum trei componente care va avea ca principal obiectiv pentru primul an de guvernare revizuirea Constitutiei cu tot ce presupune asta.

Sebastian Lazaroiu: Va veni la putere o mare coalitie intre stanga si dreapta - Interviu Ziare.com

Surprize sunt insa posibile si pe parcursul anului 2012 in functie de evolutiile pe plan international, in acest moment deloc optimiste (....) Sunt multe alte lucruri care trebuie schimbate in actuala Constitutie si care ne-ar da o sansa uriasa in urmatorii ani sa 'tasnim' din plutonul codas al Europei, pe fondul crizei care afecteaza marile tari occidentale.

Singura posibilitate este o mare coalitie la guvernare pe care, data fiind aritmetica, nu o pot asigura decat PSD si PDL si, probabil, inca un partid, UNPR. Va fi un fel de oferta de nerefuzat dupa parlamentare. Adica extrem de tentanta pentru toate partile", a spus Sebastian Lazaroiu intr-un interviu pentru Ziare.com.

Lazaroiu a prezis si ca presedintele PSD, Victor Ponta, nu va fi premier dupa alegerile din 2012 si a avansat doua potentiale nume de sefi de Guvern - reprezentantul Romaniei la FMI, Mihai Tanasescu, si presedintele Consiliului National al PSD, Adrian Nastase, daca va fi "reabilitat".

Quarterly Report - Editia 4

Ei sunt politicienii care nu mai prind un nou mandat în Parlamentul European. Politolog: „Aceste partide nu mai reprezintă niște segmente din populație”
Ei sunt politicienii care nu mai prind un nou mandat în Parlamentul European. Politolog: „Aceste partide nu mai reprezintă niște segmente din populație”
Pe listele partidelor înscrise la alegerile europarlamentare din iunie 2024 s-au produs schimbări majore, față de scrutinul precedent. Multe nume au dispărut, multe au apărut. Pentru 9...
Noi reguli privind exproprierile. Vor fi posibile și dacă scopul ține de "interes strategic" pentru "industria națională de apărare"
Noi reguli privind exproprierile. Vor fi posibile și dacă scopul ține de "interes strategic" pentru "industria națională de apărare"
Guvernul a aprobat joi, 30 mai, o ordonanță de urgență care prevede că Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului poate iniţia şi desfăşura proceduri de expropriere pentru...
#Ion Iliescu PSD PDL, #Iliescu alianta PSD PDL, #Iliescu PSD PDL shocking , #PSD