Iliescu, despre o eventuala demisie a lui Basescu: Nu poate pune conditii

Vineri, 24 Februarie 2012, ora 17:42
3899 citiri
Iliescu, despre o eventuala demisie a lui Basescu: Nu poate pune conditii

Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, intrebat despre o eventuala intelegere pentru ca Traian Basescu sa demisioneze in 2013, in schimbul modificarii Constitutiei, vehiculata de fostul consilier prezidential Sebastian Lazaroiu, ca nu poate exista o legatura intre ele.

"Modificarea Constitutiei poate fi abordata numai de un viitor Parlament, asta nu conditioneaza demisia sau nu a presedintelui. Parlamentul nou care va fi ales va putea sa abordeze problema unor modificari la Constitutie.

El nu poate sa puna conditii. Viitorul Parlament, daca are o majoritate suficienta pentru a-l suspenda pe presedinte pentru incalcarea Constitutiei, nu are nicio legatura cu modificarea", a spus Ion Iliescu pentru Ziare.com.

Fostul sef de stat e de parere ca lumea isi doreste alegeri de acum, nu in 2013.

"Lumea e nerabdatoare si ar vrea alegeri anticipate, nu sa le prelungeasca. Oamenii sunt satui de efectele acestui guvern. Daca nu se poate anticipate, macar la termen", a mai afirmat presedintele de onoare al PSD.

El a mai spus si ca incercarile PDL de a construi "Miscarea Populara" sunt "aberante"

"Sunt paleative, incercari de salvare a aparentelor. N-are nicio importanta, nicio substanta.

Sunt incercari total puerile, aberante, nu pot sa ofere satisfactie solicitarii oamenilor de a grabi alegerile si de a schimba actualul curs al politicii romanesti", ne-a mai declarat Iliescu.

Lazaroiu: Basescu, dispus sa demisioneze

Fostul consilier prezidential Sebastian Lazaroiu ne-a declarat ca Traian Basescu ar fi dispus sa demisioneze din functie, asa cum isi doreste Opozitia, pentru ca la inceputul lui 2013 sa se organizeze alegeri parlamentare si prezidentiale.

Lazaroiu: Basescu, dispus sa demisioneze. MRU, posibil candidat - Interviu Ziare.com (I)

El a afirmat, intr-un interviu acordat Ziare.com, ca seful statului ar face asta doar cu conditia unui acord cu Opozitia asupra modificarii Constitutiei pe mai multe puncte, de la scurtarea mandatului sefului statului pana la implementarea deciziilor referendumului din 2009.

In opinia sa, actualul premier, Mihai Razvan Ungureanu, ar putea fi candidat la alegerile prezidentiale din 2013, considerand ca el e cel care isi asuma "modernizarea statului", dar cu alte instrumente decat Traian Basescu.

Citește și:
Nicușor Dan independent, peste toți candidații dreptei. Cum stă Gabriela Firea SONDAJ
Nicușor Dan independent, peste toți candidații dreptei. Cum stă Gabriela Firea SONDAJ
Primarul Capitalei Nicușor Dan a crescut într-un sondaj publicat de CURS și este din ce în ce mai aproape de Gabriela Firea. Dacă ar candida independent, Nicușor Dan tot ar fi peste toți...
De ce are AUR succes în ”afacerea” politică. Comparativ, ”business-ul” USR e în faliment: ”Nu există acolo unde a câștigat alegerile”
De ce are AUR succes în ”afacerea” politică. Comparativ, ”business-ul” USR e în faliment: ”Nu există acolo unde a câștigat alegerile”
AUR și USR sunt în opoziție, însă se pare că doar unul dintre cele două partide are succes în ”afacerile politice”, pe când celălalt arată tot mai mult ca un business în...