Iliescu, despre referendum: E mai complex decat a raspunde cu 'da' sau 'nu'

Luni, 31 Mai 2010, ora 12:48
2225 citiri
Iliescu, despre referendum: E mai complex decat a raspunde cu 'da' sau 'nu'
Foto: Arhiva

Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat luni ca organizarea unui referendum in privinta taierii pensiilor si salariilor nu va rezolva problema Romaniei, admitand ca opozitia nu are parghii pentru a influenta deciziile Guvernului, nici macar prin initierea motiunii de cenzura.

Iliescu a fost intrebat cum vede ideea social-democratilor de a cere sefului statului organizarea unui referendum in privinta masurilor de austeritate luate de Guvern in acordul cu FMI.

"Referendumul se face printr-o intrebare simpla, la care sa se raspunda cu da sau nu. Problema e mult mai complexa si ar fi necesitat din partea guvernantilor, daca ar fi avut raspunderea necesara, consultari ample cu toti cei care pot sa aiba niste pareri calificate, si partide, si miscare sindicala si patronate, dezbatute in Parlament inainte de a lua niste masuri care, iata, au asemenea ecou.

Printr-un referendum, ce poate sa fie un referendum? Opozitia face critica guvernarii, nu are parghii", a declarat el.

Liderul PSD nu crede nici ca motiunea de cenzura va aduce schimbari notabile in privinta deciziilor Guvermului.

"Motiunea (de cenzura a PSD, n.r.) se va face, exista o majoritate in Parlament care va asigura Guvernul, deci tot nu e o solutie, dar e obligata opozitia sa-si exprime opiniile, sa faca opozitia corespunzatoare, inclusiv prin motiuni de cenzura", a explicat liderul onorific al social-democratilor.

Presedintele PSD, Victor Ponta, a afirmat la inceputul sedintei BPN ca sustine propunerea ca partidul sa solicite presedintelui Traian Basescu sa organizeze un referendum.

"O sa prezint posibilitatea de a solicita presedintelui Romaniei, conform art. 90 din Constitutie, convocarea referendumului prin care populatia Romaniei sa poate decide prin vot care este calea de urmat pentru iesirea din criza", a spus Ponta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Ion Iliescu referendum, #referendum masuri anticriza, #referendum PSD , #PSD
Comentarii
Poza TOM
TOM
rank 5
Korrrekt tovarăse Ilici! Pus astfel în lumină, ancorat in sinergia faptelor, recursul la universalitate nu eludează meandrele concretului! Tak harasho!!!!