Iliescu, despre schimbarea lui Vanghelie: Un semnal - toate organizatiile sunt vizate

Miercuri, 29 Iunie 2011, ora 15:31
3513 citiri
Iliescu, despre schimbarea lui Vanghelie: Un semnal - toate organizatiile sunt vizate

Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat pentru Ziare.com ca schimbarea lui Marian Vanghelie din fruntea organizatiei de Bucuresti e un semnal care trebuie receptat de organizatiile de partid si ca a fost facuta pentru o munca mai sustinuta in formatiunea social-democrata si pentru deschidere catre lumea intelectuala.

Intrebat daca ar mai putea exista organizatii vizate, la care sa se "ridice potentialul politic", cum a numit el motivarea inlocuirii lui Vanghelie, si sa se faca schimbari, fostul sef de stat a raspuns pentru Ziare.com: "Toate. Tot partidul. Se intra intr-o faza importanta, intr-un an electoral si trebuie sa se ridice in general potentialul politic al tuturor organizatiilor (...)

(Ar mi putea exista schimbari din fruntea organizatiilor? -n.red.) Fiecare in felul lui, totul e ...in primul rand potentialul propriu al tuturor organizatiilor. E un semnal care trebuie sa se perceapa ca atare in structurile de partid", a mai raspuns Iliescu.

Ponta preia sefia PSD Bucuresti din mana lui Vanghelie

El a refuzat sa numeasca inlocuirea lui Vanghelie cu acest cuvant, spunand ca e vorba de "un grup de sprijin al unei organizatii importante din partid".

Fostul sef de stat considera ca schimbarea lui Vanghelie era necesara pentru a se munci mai sustinut si pentru a atrage lumea intelectuala.

"Inseamna in primul rand munca de partid mai sustinuta, inseamna deschidere mai larga, mai ales catre lumea intelectuala, Bucurestiul e totusi principalul centru intelectual al tarii, academic, universitar, cultural. Trebuie ridicat acest potential, pentru atragerea intelectualilor spre activitatea politica, de partid. Pentru asta, trebuie alt nivel de abordare a lucrurilor la nivelul Capitalei", a mai declarat Ion Iliescu.

Presedintele de onoare al PSD, care face parte din grupul care l-a inlocuit pe Vanghelie, a spus ca e "discutabil" ca decizia sa fie legata de votul unor consilieri ai PSD din Consiliul General al Primariei Capitalei sau de afisarea primarului sectorului 5 alaturi de ministrul Dezvoltarii Regionale, Elena Udrea.

"Chestii discutabile, fiecare poate sa motiveze in felul lui, pe fond este potentialul acestei organizatii la nivelul unui centru cum este Bucurestiul(...) Poate sa aiba si o motivatie, un primar este in administratie", a mai declarat Ion Iliescu.

Citeste si:
Care este în opinia lui Marcel Ciolacu cea mai mare greșeală a guvernării. Atac fin la adresa PNL
Care este în opinia lui Marcel Ciolacu cea mai mare greșeală a guvernării. Atac fin la adresa PNL
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat joi, 26 mai, că cea mai mare greșeală a guvernului a fost ”liberalizarea haotică la energie”. El a lăudat, în schimb, creșterea economică...
Premierul Nicolae Ciucă, la 6 luni de guvernare: „Pas cu pas, ne apropiem de atingerea tuturor obiectivelor propuse”
Premierul Nicolae Ciucă, la 6 luni de guvernare: „Pas cu pas, ne apropiem de atingerea tuturor obiectivelor propuse”
Premierul Nicolae Ciucă a prezentat, la Liga Aleşilor Locali organizată de PNL joi 26 mai, la Braşov, bilanţul guvernării în prima jumătate a anului. Premierul a precizat că, după şase...