Iliescu, despre trimiterea in judecata a lui Dragnea: Nu poate fi incriminat un om care si-a facut datoria

Luni, 07 Octombrie 2013, ora 15:29
2211 citiri
Iliescu, despre trimiterea in judecata a lui Dragnea: Nu poate fi incriminat un om care si-a facut datoria
Foto: Arhiva

Ion Iliescu a sarit in apararea lui Liviu Dragnea dupa ce acesta a fost trimis in judecata in urma unui dosar pentru tentativa de frauda la referendumul de demitere a lui Traian Basescu, dosar instrumentat de Lucian Papici, procuror DNA proaspat revocat in functie.

"Consider aberanta toata aceasta actiune a procuraturii. Cum i se poate reprosa unui secretar general de partid ca isi mobilizeaza agentiile intr-un proces electoral? E aberant. Asta e misiunea oricarui partid, in orice proces electoral, in orice sistem, de a se mobiliza, de a desfasura activitati in sprijinul partidului. Actiunea instantelor care au deschis aceasta actiune nu are nimic de-a face cu spiritul democratiei", a spus Ion Iliescu, la Realitatea TV.

Presedintele de onoare al PSD a adaugat ca este de acord cu Victor Ponta care a spus ca actiunea de a chema oamenii la vot nu poate fi o infractiune.

"Am aceeasi parere ca domnul Ponta. Orice om cu o judecata limpede si democratica nu poate sa accepte o actiune care submineaza dreptul constitutional al unui om sau al unui partid. Este exprimarea unui punct de vedere normal. Nu poate fi judecat si incriminat un om care si-a facut datoria. Nu numai domnul Dragnea a fost implicat in acest proces. El e secretar general de partid, dar tot partidul a sprijinit actiunea. Asta e misiunea unui partid intr-un proces electoral. Nu a fost o actiune impotriva legii sau a Constitutiei", a continuat Ion Iliescu.

Ponta despre trimiterea in judecata a lui Dragnea: Nici vorba sa-l demitem din Guvern

Vicepremierul Liviu Dragnea a fost trimis in judecata, de catre procurorii DNA, luni, pentru tentativa de frauda la referendum.

Dragnea este acuzat ca, in calitate de presedinte al Consiliului Judetean Teleorman, si-ar fi folosit autoritatea si influenta in scopul obtinerii unei prezente de minimum 60% la votul de la referendum, care sa garanteze validarea acestuia, potrivit DNA.

Citește și:
Poate România să recupereze inimile ungurilor ardeleni?
Poate România să recupereze inimile ungurilor ardeleni?
Bucureștiul are nevoie de o strategie inversă celei folosite de Budapesta din 2011, de când a adoptat „Cadrul strategic al politicii naționale”, dacă vrea să inverseze trendul pe care se...
USR îl atacă pe ministrul Mediului: „În mandatul său, românii mor de frig în case sau din cauza aerului poluat”
USR îl atacă pe ministrul Mediului: „În mandatul său, românii mor de frig în case sau din cauza aerului poluat”
USR a transmis luni seară, 5 decembrie, un comunicat în care îl critică pe ministrul Mediului Tanczos Barna pe care îl acuză că se dovedeşte „incapabil să găsească soluţii la problema...