Iliescu, dupa victoria PSD: Romanii l-au comparat pe Ciolos cu Ponta si au votat in consecinta

Luni, 12 Decembrie 2016, ora 22:37
16279 citiri
Iliescu, dupa victoria PSD: Romanii l-au comparat pe Ciolos cu Ponta si au votat in consecinta
Foto: Arhiva Ziare.com

Fostul presedinte Ion Iliescu a transmis, luni, ca succesul PSD reprezinta o victorie a solidaritatii si a unui program clar de guvernare. El a precizat ca principala misune a partidului trebuie sa fie consolidarea realizarilor guvernului condus de Victor Ponta.

"Vreau sa-i felicit pe membrii si simpatizantii Partidului Social Democrat pentru victoria deosebit de clara din alegerile parlamentare de duminica, 11 decembrie a.c. Este o victorie a solidaritatii, lucrului in echipa, a unui program clar de guvernare, dupa o campanie pozitiva. PSD a oferit alegatorilor o miza, cu adevarat importanta pentru viata lor. Iar raspunsul romanilor a fost pe masura. Este un raspuns care onoreaza, dar care si obliga", a scris Ion Iliescu.

Citeste si Ion Iliescu a spus in sectia de votare ca a votat cu PSD

Acesta a mentionat ca PSD a dovedit ca stie sa guverneze si ca are oameni capabili sa asigure crestere economica si dezvoltare.

"Acum, ca ii revine sarcina guvernarii, trebuie sa consolideze ce a facut bine in cei trei ani cat s-a aflat la guvernare. Romanii au comparat performantele guvernului Ponta si performantele guvernului Ciolos si au votat in consecinta. Sunt convins ca va gasi cele mai bune solutii pentru ocuparea posturilor de ministru.

In calitate de cetatean, in primul rand, astept de la viitoarea guvernare o atentie mai mare fata de problemele sociale, pentru ca saracia este o mare problema pentru societate. Consolidarea functionarii democratice a tarii este iarasi o prioritate. Romanii trebuie sa simta ca drepturile si libertatile lor sunt aparate si respectate", a adaugat fostul sef al statului

Fostul presedinte a mai spus ca responsabilitatile formatiunii pe care a condus-o sunt la fel de mari ca asteptarile cetatenilor.

"Sunt convins ca partidul nu-i va deceptiona pe cei care l-au votat. Cum sunt convins ca va guverna in logica interesului comun al natiunii romane. Cred ca am reusit, intr-un sfarsit, sa intelegem ca abordarea conflictuala a raporturilor intre fortele politice si intre institutii, nu aduce nimic bun. Este nevoie de cooperare, de dialog, de respectul pozitiei celuilalt, de consultarea permanenta a societatii si a partenerilor sociali.

Felicitand inca o data PSD, partid de care sunt legat, si alaturi de care am dus lupta pentru democratizarea Romaniei, pentru integrare europeana si euroatlantica, ii urez succes la guvernare", a conchis Ion Iliescu.

Felicitarile lui Iliescu vin dupa ce PSD a castigat detasat alegerile parlamentare de duminica.

Citeste mai multe despre rezultatele alegerilor parlamentare

#Iliescu felicita PSD, #Iliescu PSD alegeri parlamentare, #alegeri parlamentare 2016 , #PSD