Iliescu: E de asteptat ca Basescu sa schimbe Guvernul. Demisia, niciodata!

Joi, 19 Ianuarie 2012, ora 18:37
6280 citiri
Iliescu: E de asteptat ca Basescu sa schimbe Guvernul. Demisia, niciodata!

Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, s-a aratat de parere ca presedintele Traian Basescu ar putea recurge la schimbarea Guvernului in perioada urmatoare, in fata protestelor care au loc in tara.

Iliescu spune insa ca Traian Basescu nu-si va da "niciodata" demisia din functia de presedinte, in ciuda solicitarilor Opozitiei si a manifestantilor.

"Ar fi de asteptat (ca Basescu sa schimbe Guvernul - n.red.), dar asta nu va da satisfactie deplina oamenilor. Oamenii vor astepta decizia decisiva - demisia presedintelui. O schimbare a Guvernului e un pas de atenuare a presiunii sociale. S-ar putea sa recurga la ea, la limita", a declarat Iliescu pentru Ziare.com

Intrebat daca vede posibila o demisie a lui Traian Basescu, Ion Iliescu a raspuns: "Nu. N-o s-o faca niciodata".

Ca Piata Universitatii din '90? Nu

Ion Iliescu a respins o comparatie intre protestele care au loc acum in Piata Universitatii si cele din acelasi loc, cu care s-a confruntat el, in 1990.

"E cu totul altceva. E un protest motivat de situatia grea economica a oamenilor si de efectele acestei guvernari nefericite si mai ales un protest la adresa presedintelui, care cu teoria lui a presedintelui jucator a aratat ce nociva e aceasta conceptie a lui despre locul si rolul sefului statului si incalcarea principiilor constitutionale a locului si rolului sefului statului in sistemul nostru constitutional.

Oamenii pun pe seama lui, si pe buna dreptate, toate aceste masuri abuzive, nicaieri in Europa nu s-a intamplat ce si-a permis el - sa reteze 25% din salarii, 40% din veniturile oamenilor, fiind tara cu veniturile cele mai mici ale oamenilor, salariile cele mai mici, pensii mici si asa mai departe. Viata a devenit insuportabila, oamenii o pun pe seama lui", ne-a mai declarat Ion Iliescu.

Fostul presedinte a catalogat drept "fireasca" actiunea Opozitiei de a iesi in strada si a spus ca "s-ar putea" ca protestele sa dureze cateva luni.

"Cele 2 partide, PSD si PNL, nu are rost sa se substituie miscarii populare, dar e o luare de pozitie fireasca a partidelor de Opozitie si de solidarizare cu actiunea populara, dar si actiunea politica, a factorului politic, a opozitiei politice fata de situatia din tara. E fireasca aceasta actiune, la care se adauga actiunea parlamentara, sesiunea parlamentara in care o sa se ridice problema locului Guvernului in momentul de fata si nevoia unei schimbari de Guvern", a spus Iliescu.

Ponta crede ca Basescu isi da demisia

Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat pentru Ziare.com ca e sigur ca presedintele Traian Basescu isi va da demisia din functie in urma protestelor din Romania, comparandu-l cu fostul dictator egiptean Hosni Mubarak.

Ponta a acuzat-o pe Elena Udrea, ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, ca a platit circa 100 de revolutionari din "Asociatia 21 Decembrie" a lui Teodor Maries sa mearga sa ii huiduie pe participantii la mitingul de protest al USL, care se va desfasura joi in Capitala.

Ponta: Basescu isi da demisia anul asta, ca Mubarak

"Ma astept la demisia lui Traian Basescu, asa cum a fost cu Hosni Mubarak in Egipt", a spus Ponta pentru Ziare.com.

"N-are cum sa mai scape prea mult, acum doar trage de timp. Asta e singura cale in democratii sau in semi-dictaturi cand te confrunti cu proteste populare", a adaugat liderul social-democrat.

Citeste si:
Ce activități au avut „dinozaurii” fiecărui partid din Parlament. Cel mai în vârstă membru este de la AUR
Ce activități au avut „dinozaurii” fiecărui partid din Parlament. Cel mai în vârstă membru este de la AUR
Cel mai în vârstă parlamentar de la USR are doar 55 de ani și o experiență bogată în domeniul apărării, în timp ce, la extrema cealaltă se regăsește un deputat AUR, în vârstă de 72...
Tensiuni între USR și REPER după ce un fost membru a făcut noi dezvăluiri: „Țipă ca un apucat că românii sunt proști că nu văd cât de minunat e USR”
Tensiuni între USR și REPER după ce un fost membru a făcut noi dezvăluiri: „Țipă ca un apucat că românii sunt proști că nu văd cât de minunat e USR”
Deputatul Andrei Lupu, actual membru REPER, a lansat critici dure la adresa liderului USR Vrancea Liviu Mălureanu după ce acesta din urmă a sugerat că electoratul este de vină pentru...