Iliescu: E sah la Putere, e pericolul unei explozii sociale

Marti, 24 Ianuarie 2012, ora 16:47
5712 citiri
Iliescu: E sah la Putere, e pericolul unei explozii sociale

Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat ca situatia politica de acum e una in care Puterea "se afla in sah" si ca oamenii din strada nu se vor multumi pana cand presedintele Traian Basescu nu-si va da demisia.

"E sah la Putere, Puterea trebuie sa dea un raspuns rezonabil care sa rezolve problemele sau sa ocoleasca raspunsul si asta va adanci criza din tara. E pericolul unei explozii sociale si mai grave decat cea la care asistam. Asta e problema in momentul de fata, soarta Puterii e pe muchie de cutit", a spus fostul sef de stat pentru Ziare.com.

Intrebat despre decizia premierului Emil Boc de a-l demite pe ministrul de Externe, Teodor Baconschi, Iliescu a raspuns ca e vorba de "firimituri" pe care Puterea le ofera oamenilor din strada si ca acestia nu se vor multumi nici cu demisia lui Boc, ci doar cu cea a presedintelui Traian Basescu.

"E o miscare fara semnificatie, ati vazut si reactia oamenilor, fireasca. Ceea ce cer oamenii e o miscare de fond, radicala, nu asta, astea sunt firimituri pentru a potoli spiritele, isi fac iluzii.

(Schimbarea lui Boc ar fi -n.red.) un pas, dar ceea ce doresc oamenii e demisia presedintelui Traian Basescu. El este factotum in ceea ce se intampla aici. Guvernul in ansamblu, presedintele de asemenea, alegeri anticipate, asta e ceea ce cere populatia", ne-a mai declarat Ion Iliescu.

Fostul sef de stat s-a aratat sceptic in legatura cu ideea demisiei din Parlament a parlamentarilor USL, in conditiile in care tot va ramane o majoritate functionala acolo.

"E numai o idee, daca ramane o majoritate stabila care sa continuie activitatea legislativa, nu se ajunge la niciun rezultat. E o chestiune care trebuie analizata, care este efectul ei, daca va putea avea un efect", a afirmat Ion Iliescu.

Romania se confrunta de aproape doua saptamani cu o serie de proteste anti-guvernamentale, in urma carora Opozitia a cerut demisia Guvernului, a presedintelui Traian Basescu si organizarea de alegeri anticipate. Singurul care a plecat, pana acum, a fost ministrul de Externe, Teodor Baconschi, demis de premierul Emil Boc din cauza faptului ca s-a referit in termeni jignitori la protestatari.

Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
#Iliescu sah Putere, #Iliescu explozie sociala, #Ion Iliescu proteste , #PSD