Iliescu ii raspunde lui Antonescu: Guvernul, senin in chestiunea listelor electorale

Miercuri, 08 August 2012, ora 17:06
3134 citiri
Iliescu ii raspunde lui Antonescu: Guvernul, senin in chestiunea listelor electorale
Foto: Arhiva

Liderul de onoare al PSD, Ion Iliescu, comenteaza declaratile lui Crin Antonescu, presedintele interimar, care a sustinut ca Guvernul este "timid" si "ezitant" in chestiunea listelor pentru referendum.

Ion Iliescu a declarat ca Executivul condus de Victor Ponta "a manifestat seninatate si echilibru" si nu a vrut sa se implice in scandalul listelor electorale, noteaza Adevarul.

"Nu am retinut acest aspect, ci doar indemnul de a nu se lasa intimidati de tot felul de interventii - si aici are dreptate - mai ales domnul Basescu, e stilul sau de a apela la asemenea lucruri (...) Guvernul cred ca a aratat si seninatate si echilibru, nu a vrut sa se interferze, acorda toata increderea Curtii Constitutionale, nimic altceva", a raspuns Iliescu, dupa ce a fost intrebat cum comenteaza declaratiile facute, marti seara, de Crin Antonescu.

Ion Iliescu a adaugat ca ideea de a verifica listele electorale este o chestiune solicitata de CCR, la care Guvernul cauta solutia adecvata.

"Trebuia din recensamant sa se desprinda doar situatia populatiei, iar Instititul National de Statistica a dat si un element la recensamant: avem o populatie stabila de 19 milioane, din care 4 milioane sunt pana in 18 ani, deci avem 15 milioane votanti. 8,5 milioane care au venit la vot inseamna 60% prezenta la vot. Asta e situatia de care Curtea Constitutionala nu poate sa nu tina seama", a conchis fostul presedinte.

Presedintele interimar, Crin Antonescu, a declarat, marti seara, ca a observat ca Guvernul a dat dovada de "timiditate si ezitare" in chestiunea listelor pentru referendumul din 29 iulie, afirmand ca premierul Victor Ponta pare "amenintat si intimidat" in ultimele zile.

Antonescu a declarat, intr-o emisiune la Antena 3, ca a observat in cazul Guvernului "timiditate, ezitare, confuzie" in ultima perioada.

Crin Antonescu: Guvernul e ezitant, Basescu e plin de tupeu si are complici

"E nevoie ca institutiile sa nu se lase intimidate, si aici ma refer in primul rand la Guvern, care a dat senzatia - trebuie sa o spun - unor anumite timiditati si anumitor ezitari (...) Guvernul trebuie sa ia toate masurile pentru ca propriile sale institutii sa nu se lase intimidate si pentru ca toti cetatenii acestei tari sa fie aparati in fata amenintarilor si intimidarilor la care Traian Basescu, situat practic in afara legii si in afara raspunderii ca oficialitate, recurge. Asta cred ca trebuie sa faca Guvernul", a sustinut Antonescu.

Totodata, el a explicat ca Executivul nu trebuie sa organizeze vreun "mini-recensamant", ci sa aiba "actiuni hotarate", in baza legilor.

Proiect pentru plafonarea adaosului comercial la 20 la sută pentru produsele românești. „La produsele din import să pună orice adaos doresc ei”
Proiect pentru plafonarea adaosului comercial la 20 la sută pentru produsele românești. „La produsele din import să pună orice adaos doresc ei”
Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale Florin Barbu a anunţat vineri, 29 martie, că împreună cu echipa de la instituţia pe care o conduce, pregăteşte un proiect legislativ care va...
Candidatul PSD - PNL la Capitală promite „liniște” în București. „Trebuie să ajungi să te simţi bine, să fie un oraş cochet”
Candidatul PSD - PNL la Capitală promite „liniște” în București. „Trebuie să ajungi să te simţi bine, să fie un oraş cochet”
Medicul Cătălin Cîrstoiu, candidatul alianţei PSD-PNL la Primăria Capitalei, a declarat vineri, 29 martie, despre viziunea sa cu privire la Bucureşti, că trebuie să ajungi să te simţi...
#Iliescu raspunde Antonescu Guvern, #Iliescu Guevrn liste electorale, #Antonescu atac Guvern timid , #PSD