Iliescu le raspunde adversarilor politici: Ceausescu nu facea campanie electorala

Miercuri, 17 Octombrie 2012, ora 14:56
5094 citiri
Iliescu le raspunde adversarilor politici: Ceausescu nu facea campanie electorala

Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a aparat lansarea de catre USL a candidatilor la parlamentare pe stadionul national, desi adversarii politici au comparat-o cu evenimentele organizate pentru fostul dictator Nicolae Ceausescu.

"Ceausescu nu facea campanie electorala. Ce, exista lansarea candidatilor pe atunci? Nu are nicio legatura cu actiunea de acum", a spus Iliescu pentru Ziare.com.

El neaga faptul ca USL ar fi organizat lansarea candidatilor sai in aceeasi zi in care la Bucuresti are loc congresul Partidului Popular European.

"E o coincidenta, s-a incheiat procesul de pregatire a candidatilor, iar USL si-a pregatit lansarea in cadru special, s-a intamplat sa fie exact in aceeasi zi. USL e independenta, trebuia sa-si faca lansarea si sa-i dea o nota specifica", a adaugat Iliescu.

Fostul sef de stat recunoaste insa ca ambele actiuni de azi, ale ARD si USL, sunt arme in campania electorala.

"Fiecare foloseste instrumentele sale, aia ai lui Basescu se folosesc de reprezentantii PPE", a conchis Ion Iliescu.

Congresul PPE la Bucuresti

Cei mai importanti lideri ai Uniunii Europene se afla, miercuri, la Bucuresti. Merkel, Barroso si van Rompuy vor vorbi la reuniunea PPE gazduita de PDL, urmand sa plece din Romania imediat dupa cina informala de la Parlament care va preceda Consiliului European de joi.

Potrivit organizatorilor, 16 sefi de stat si de guvern au fost invitati la reuniunea din 16-18 octombrie, intre care sefii guvernelor din Germania, Spania, Luxemburg, Polonia, Ungaria, Portugalia, Bulgaria sau Grecia.

#Iliescu lansare candidati USL, #Iliescu congres PPE , #PSD