Iliescu: Nu inteleg aceasta incapatanare a lui Boc

Miercuri, 30 Septembrie 2009, ora 10:39
2107 citiri
Iliescu: Nu inteleg aceasta incapatanare a lui Boc
Foto: Gardianul

Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, declara ca nu poate intelege incapatanarea premierului Emil Boc de a-l remania pe ministrul de Interne Dan Nica si a reiterat punctul de vedere al social-democratilor in legatura cu aceasta situatie.

"Social-democratii nu-si vor schimba pozitia in ceea priveste titularul portofoliului Administratiei si Internelor. Partidul nu poate admite revocarea ministrului Dan Nica, deoarece aceasta masura este una aberanta. In prezent se traverseaza un moment critic, iar premierul Emil Boc trebuie sa-si asume responsabilitatea daca arunca tara intr-o criza guvernamentala.

Nu inteleg aceasta incapatanare a lui Boc. PSD si PD-L au semnat un protocol pentru constituirea actualei Coalitii guvernamentale, iar, in conformitate cu prevederile acestuia, premierul nu-si poate permite 'sa se joace' cu remanierile", scrie Iliescu pe blogul personal.

Boc avea gandul ascuns de a-l pune pe Blaga interimar

Liderul PSD spune ca prin ceea ce a facut premierul a incalcat protocolul care sta la baza Coalitiei.

"Prin cererea de revocare a lui Nica, Boc nu a respectat protocolul care porneste de la o consultare permanenta intre parti si nu a avut in vedere ca vicepremierul social-democrat este corespondentul in Guvern din partea PSD al primului-ministru", mai scrie Iliescu.

Mai mult, el sustine ca Boc a avut "gandul ascuns" de a-l pune interimar pe Vasile Blaga, uitand ca pentru asta ar avea, mai intai, nevoie de avizul Parlamentului.

"Emil Boc avea gandul ascuns de a-l pune pe Vasile Blaga interimar la MAI, insa a omis faptul ca acest lucru s-ar putea face numai prin votul Parlamentului. Hotararea PSD este clara - sa se respecte protocolul si Constitutia", conchide Ion Iliescu.

A.S.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Ion Iliescu, #rupere coalitie PSD PDL, #remaniere Dan Nica , #PSD