Iliescu: Ponta trebuia sa se abtina de la comentarii in cazul Papici. Aici, tineretea...

Joi, 03 Octombrie 2013, ora 15:30
5092 citiri
Iliescu: Ponta trebuia sa se abtina de la comentarii in cazul Papici. Aici, tineretea...
Foto: Arhiva

Ion Iliescu l-a criticat joi pe Victor Ponta pentu ca s-a pronuntat in privinta cazului demiterii procurorului Lucian Papici de la DNA. Presedintele de onoare al PSD sustine ca premierul nu trebuia sa isi dea cu parerea, de vina pentru aceasta greseala fiind varsta sefului guvernului.

"El a facut imprudenta sa se pronunte, trebuia sa se abtina", a declarat Ion Iliescu adaugand ca premierul doar trebuia "sa dea informatia" si sa anunte ca el nu se amesteca in justitie. "Si asta, fara comentarii. Aici, tineretea...", a mai spus Ion Iliescu, pentru Mediafax.

Ponta despre scandalul procurorilor: Lui Papici i s-a terminat mandatul. Dosarul referendumului este politic

Prim-ministrul Victor Ponta a comentat, miercuri seara, demiterea procurorului DNA Lucian Papici, cel care se ocupa de dosarul vicepremierului Dragnea, afirmand ca Papici "nu s-a nascut procuror-sef" si ca ar trebui "sa mai stea si procuror simplu".

Premierul a sustinut ca mandatul procurorului DNA s-a incheiat.

"Ce facem, ii tinem si pe Basescu, si pe Papici, si pe Morar? Sa mai stea si procuror simplu, sa mai faca si dosare, (...) ca nu s-a nascut procuror-sef. (...) Ce sa facem, sa incalcam legea si sa tinem pe cineva caruia i s-a incheiat mandatul doar ca sa nu tipe Macovei?", a spus Ponta, miercuri seara, la Romania Tv.

Acesta a sustinut ca Papici a facut dosare politice, in anul 2012, in legatura cu referendumul pentru demiterea presedintelui.

"S-a terminat dosarul (al lui Liviu Dragnea - n.red.), s-a trimis la doamna Kovesi, 'Pa, la revedere'. De ce trebuie sa tinem toti procurorii basisti? Daniel Morar si cu Papici si cu ai lui au facut dosare politice anul trecut.

Am spus-o tot timpul, sa se supere Macovei si mama lui Macovei. I s-a terminat mandatul, nu l-a demis nimeni. I s-a terminat mandatul, ce facem, stam si plangem?", a mai declarat prim-ministrul.

Procurorul DNA de caz al lui Liviu Dragnea, demis de procurorul general

Procurorul Lucian Papici, seful Sectiei I din DNA, a fost demis, miercuri, de procurorul general Tiberiu Nitu. Papici este chiar procurorul de caz al vicepremierului Liviu Dragnea.

Informatia a fost confirmata de oficiali ai Parchetului Instantei Supreme. Procurorul Lucian Papici este cel care a finalizat urmarirea penala in dosarul referendumului in care este cercetat vicepremierul Liviu Dragnea.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Iliescu Ponta comentarii Papici, #demitere Papici comentariu Ion Iliescu, #presedinte onoare PSD atentionare Ponta , #PSD