Iliescu: PSD, intotdeauna alaturi de Nastase. Acuzatiile, fleacuri

Luni, 23 Aprilie 2012, ora 11:35
2922 citiri
Iliescu: PSD, intotdeauna alaturi de Nastase. Acuzatiile, fleacuri

Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat ca partidul ramane mereu alaturi de fostul premier Adrian Nastase, chiar daca acesta va fi condamnat definitiv in dosarul "Trofeul Calitatii".

"PSD este oricum totdeauna alaturi de el. Asta e una, justitia e alta, nu se amesteca nimeni in treburile justitiei", a spus Iliescu pentru Ziare.com.

Fleacuri

Fostul sef de stat a mai afirmat si ca dosarele in care acesta e implicat sunt "fleacuri" si ca, probabil, e vorba de o "facatura".

"Eu sper sa se procedeze cu rationalitate, probabil ca este o facatura. El e un om care are meritele lui in viata noastra politica, in viata noastra publica, e un om de tinuta. Sa fie amestecat in fleacuri din astea mi se pare...Eu sper sa se judece cu cumpanire", a adaugat Iliescu despre presedintele Consiliului National al PSD.

Condamnat in prima instanta

Fostul premier Adrian Nastase a fost condamnat, in prima instanta, la 2 ani de inchisoare cu executare in dosarul "Trofeul Calitatii".

Adrian Nastase a fost condamnat la data 30 ianuarie, de Inalta Curte de Casatie si Justitie, in legatura cu strangerea de fonduri pentru campania electorala din 2004, pentru care magistratii au considerat ca si-a folosit influenta in mod ilegal, pentru o campanie mascata de strangere de fonduri in vederea cursei pentru presedintia Romaniei.

Magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au admis luni cererea fostului premier Adrian Nastase, care a solicitat amanarea judecarii recursului in dosarul "Trofeul Calitatii", in care a fost condamnat la doi ani de inchisoare, si au stabilit un nou termen pentru data de 2 mai.

Cererea a fost sustinuta de consiliera lui Adrian Nastase, care a declarat ca fostul premier nu a putut veni la proces pentru ca urma sa plece din tara. Consiliera a mai declarat in instanta ca, intre timp, Adrian Nastase a fost nevoit sa-si amane plecarea, intrucat "toate zborurile membrilor PSD au fost suspendate pentru a fi prezenti la votarea motiunii".

Adrian Nastase, care e trimis in judecata si in alte dosare, acuza faptul ca acestea au fost facute la comanda politica si neaga toate acuzatiile.

Citeste si:
Streinu-Cercel, despre noua variantă de coronavirus: ”Românii se comportă ca şi cum şi-ar dori să se infecteze”
Streinu-Cercel, despre noua variantă de coronavirus: ”Românii se comportă ca şi cum şi-ar dori să se infecteze”
Președintele Comisiei pentru Sănătate din Senat, Adrian Streinu-Cercel, a făcut duminică, 5 decembrie, un apel la populație să respecte măsurile de bază pentru a preveni răspândirea...
Marcel Ciolacu: ”Mult hulitul PSD a dovedit maturitate politică”. Mesajul transmis lui Klaus Iohannis, după alianța cu PNL
Marcel Ciolacu: ”Mult hulitul PSD a dovedit maturitate politică”. Mesajul transmis lui Klaus Iohannis, după alianța cu PNL
Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat duminică, 5 decembrie, că partidul pe care îl conduce a dat dovadă de maturitate politică întrând cu PNL la guvernare. ”Sper ca pe acest...