Iliescu si Copos si-au "gresit" declaratiile de avere

Joi, 19 Iunie 2008, ora 07:57

   

Iliescu si Copos si-au "gresit" declaratiile de avere
Senatorii Ion Iliescu (PSD) si George Copos (PC) si-au completat eronat declaratiile de avere cu numai cateva zile inainte de expirarea termenului legal de depunere, 15 iunie.

La inceputul anului, Ion Iliescu declara ca detine un autoturism Volkswagen, fabricat in 2004, iar in declaratia de pe 14 iunie, autoturismul nu figureaza nici la rubrica initiala, nici in cea a obiectelor instrainate, informeaza Evenimentul Zilei.

Si cu cele 16 tablouri, sculpturi si obiecte de cult detinute de fostul presedinte s-a intamplat acelasi lucru. Iliescu nu are conturi sau economii in banci, chiar daca, pe anul 2007, a avut venituri insumate de 237.150 lei. Singura proprietate a liderului PSD este un apartament in Capitala (156 mp), cumparat in 1996.

Totodata, George Copos declara venituri totale, pe anul 2007, mai mici decat in luna noiembrie. In mai putin de jumatate de an, Copos a obtinut active de peste 30 de milioane de euro, in conditiile in care a avut, conform declaratiei de avere, venituri cu putin peste 4 milioane de lei.

Pe 26 noiembrie 2007, Copos preciza ca, pana in acel moment, a avut venituri de 4.125.942 lei. In declaratia de pe 12 iunie 2008, omul de afaceri a precizat ca veniturile sale pe anul trecut se ridica la 4.059.239 lei.

De asemenea, Copos spune ca a imprumutat firmelor 6.622.000 de lei si 3 milioane de euro, care nu figureaza insa intre venituri. El a mai deschis trei firme, cu o valoare de peste 38 de milioane de euro.

Totodata, a imprumutat unor persoane fizice, fara a preciza nume, aproape 9 milioane de lei si s-a indatorat de la o persoana, de asemenea anonima, cu putin peste 23 de milioane de lei, suma scadenta in 2009.

Anul acesta, Copos s-a imprumutat si de la BRD cu 3 milioane de euro, pe care trebuie sa-i restituie pana la sfarsitul anului. In acelasi timp, conturile bancare ale omului de afaceri au crescut din luna noiembrie cu 1,8 milioane de lei.
Citeste mai multe despre
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2278 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
Vasi
rank 5
Fiecare dintre cei doi aveau motive sa greseasca!
Motivele, insa, difera:
1. Dl. Iliescu - a gresit pentru ca a tratat declaratzia cu indiferentza omului care nu are nimic de ascuns! Domnia sa este, realmente, "sarac si cinstit", asa cum s-a autodefinit in urma cu catziva ani! Declaratzia domniei sale este anosta! Interesante si pline de suspans trebuie sa fie declaratziile celor "din umbra", care au facut averi nemasurate furand sub inalta protectzie a domnului Ilici!
2. Dl COPOS - placintar-hotz-necinstit-nepedepsit!!
Cam asta i-a fost evolutzia! Trebuie sa redacteze declaratzia cat mai aiurit cu putintza, odata pentru ca averea domniei sale este prea mare in comparatzie cu notziunile de aritmetica pe care dl. Placinta le poseda, iar apoi, trebuie derutata toata lumea, cu imrumuturi, credite, datorii, termene si nashparlii, astfel ca nici Parchetul sa nu priceapa nimic, si, pe partea cealalta, la un eventual "dat cu subsemnatu'" sa existe suficiente portitze de scapare!! Strategii conservatoare!!
femeia de serviciu
rank 1
pt vasi si gasca de la ziare .com
bai vasi eu sunt convins ca tu lucrezi pentru ziare com , de obicei scrii timpenii dar vad ca esti si psd-ist devotat .(sunt curios cit va ramine postarea asta ) tu si inca vreo 2 va puneti mot si dati tonul in speranta ca ceilalti va vor urma (spiritul de turma)forumul asta e un mare * unde se cenzureaza la greu mai citesc cite o data postarile si obsarv ca multe opinii critice dispar dupa scurta vreme .

Probabil pentru ca folosim un limbaj de mahala. Naspa.
parerea
rank 1
Dragului Vasi,
averea lui ilici"cel sarac si cinstit"trebuie cautata in valiza"creatoarei de moda" Maria Marinescu.Nepotica lui ilici.Domnita acea care schimba barbatii bogati ca inelele cu briliante karatiste!"Inamovibilul"ilici va fi nevoit si el,sa intre in rindul lumii reale!"Ne-elitiste"!
Y.
rank 1
saracul ilici
nu se rataceste singurel, cu tovarasa Nina, in 156 m2 ?
O Panarama esti Iliescule
rank 1
Normal trebuia sa ai o celula de 6 m², criminalule !
Tot spui ca esti cinstit si sarac , tot asa spunea si ologofrenul de Cristoiu, care te apara pentru romanii ucisi la Contrarevolutie!
De ce nu mai declari ca pentru asta te apara toti securisti vechi si noi, deoarece sau imbogatit de pe urma ta!
muratura
rank 2
6mp ????
1mp e suficient pt. el. Poate dormi, "sarac si cinstit", si in picioare(le goale) pana la adanci batraneti.
Gigi
rank 1
Apa de ploaie.
Aceasta declarare a averilor este apa de ploaie aruncata in ochii romanilor. A patit cineva ceva pentru nedeclarare sau declaratii mincinoase ? Cine sa verifice ? Justitia plina de mafioti sau cei 322 ? Sa traiti bine !!!! Dar nu cred.
bubu
rank 1
saracii
la cata avere au......
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor