Independentii acuza: Iliescu a protejat parinteste retelele de interese oculte

Marti, 27 Aprilie 2010, ora 23:40
3377 citiri
Independentii acuza: Iliescu a protejat parinteste retelele de interese oculte

Parlamentarii independenti ii raspund presedintelui de onoare al PSD, Ion Iliescu, dupa ce au fost catalogati de acesta drept "imbogatiti din politica", ei acuzandu-l ca in spatele sau "s-au incolonat exponenti ai gruparilor de crima organizata" si retele de interese oculte.

"Opiniile fostului presedinte Ion Iliescu cu privire la membrii grupului independentilor exprima incapacitatea acestuia de a intelege sensul democratiei si refuzul de a privi realitatea din jurul sau. Alaturi de Ion Iliescu sunt oameni care au intrat in politica pentru a face bani, care au pus PSD in slujba interesului propriu si care au folosit institutiile statului dupa bunul plac.

Independentii isi lanseaza partidul de 1 mai

Din pacate, domnul Ion Iliescu se lasa in continuare folosit de cei care au transformat decizia politica intr-o anexa a intereselor de tip mafiot. In spatele liderului PSD s-au incolonat exponenti ai gruparilor de crima organizata si afaceristi politici, care au profitat si profita in continuare de singura slabiciune a lui Ion Iliescu, puterea", afirma independentii intr-un comunicat remis NewsIn, precizand totodata ca liderul PSD a "protejat parinteste retelele de interese oculte tesute de-a lungul timpului".

Liviu Dragnea, imbogatit din politica?

De asemenea, independentii il dau exemplu pe secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, care s-ar potrivi "mult mai bine descrierii lui Ion Iliescu decat oricine altcineva" in ceea ce priveste imbogatirea din politica.

"A intrat in politica pentru a-si spori averea, ceea ce a si reusit. A trecut de la un partid la altul si a dovedit in nenumarate randuri ca are exact acea ''fizionomie morala'' care ii repugna atat de mult fostului presedinte Ion Iliescu. Liviu Dragnea, ca toti cei care au multe de ascuns, este intr-o permanenta stare de tensiune si, judecand dupa ascensiunea sa politica si mai ales financiara, are toate motivele sa fie asa.

Faptul ca incearca acum sa descopere motivatii financiare ale plecarii unor membri PSD nu arata nimic altceva decat ca banii reprezinta singura valoare pe care Liviu Dragnea o poate intelege si la care se poate raporta. Secretarului general al PSD ii recomandam sa nu fie relaxat si sa nu vorbeasca despre moralitate pentru ca ar putea avea surprize", mai sustin independentii in comunicatul citat.

Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a declarat marti ca social-democratii vor da publicitatii o lista cu motivele plecarii fiecarui parlamentar din partid, find vorba de dosare, afaceri, bani, sau mentinerea unor rude in functii publice.

Cocheteaza independentii cu guvernarea?

De asemenea, Iliescu a criticat marti demersul UNPR de a se lansa ca formatiune pe 1 Mai, afirmand ca este o "incercare de fals" din partea celor care au plecat din randul social-democratilor pentru "a cocheta cu guvernarea".

"Cred ca este o incercare de fals, adica parasesc un partid social-democrat, se raliaza cu un partid proclamat de dreapta, de guvernare, cocheteaza cu aceasta guvernare, se pun in slujba unui presedinte care a schimbat macazul de la stanga la dreapta si vor sa se mai si proclame de stanga, e putin cam ...

Iar daca te uiti la ei, la fizionomia lor morala, toti sunt oameni imbogatiti din politica, asa ca e cam riscanta miscarea", a declarat Iliescu, intrebat fiind cum vede lansarea UNPR de pe 1 Mai.

Citește și:
PSD îi cere demisia lui Nicolae Bădălău de la Curtea de Conturi, după ce fostul baron a fost reținut de DNA într-un dosar de dare de mită şi trafic de influenţă
PSD îi cere demisia lui Nicolae Bădălău de la Curtea de Conturi, după ce fostul baron a fost reținut de DNA într-un dosar de dare de mită şi trafic de influenţă
PSD i-a solicitat luni, 28 noiembrie, vicepreşedintelui Curţii de Conturi Niculae Bădălău să îşi depună demisia pentru încetarea mandatului, în urma reţinerii sale de către DNA....
Cine este primarul pe care l-ar fi mituit Niculae Bădălău. Este un fost deputat condamnat pentru șantaj
Cine este primarul pe care l-ar fi mituit Niculae Bădălău. Este un fost deputat condamnat pentru șantaj
Vicepreședintele Curții de Conturi a României, Niculae Bădălău, a fost reținut pentru 24 de ore, fiind acuzat că a mituit un primar de comună în cadrul unor contracte pentru lucrări de...