Ion Iliescu, despre desfiintarea Institutului Revolutiei: E o ticalosie

Luni, 11 Iulie 2011, ora 16:14
2908 citiri
Ion Iliescu, despre desfiintarea Institutului Revolutiei: E o ticalosie
Foto: Arhiva

Fostul presedinte al Romaniei ii arata obrazul ministrului de Externe Teodor Baconschi, care vrea sa comaseze Institutul Revolutiei Romane cu IICCMER. Ion Iliescu spune ca masura e o ticalosie.

"Asta e o ticalosie fara margini, vor sa-l puna in subordinea lui Tismaneanu. E o ticalosie pur si simplu. Sa le fie rusine!", a declarat Ion Iliescu, pentru realitatea.net, dupa ce prim-vicepresedintele PDL, Teodor Baconschi, a anuntat, luni, ca PDL ii sustine proiectul de infiintare a unui muzeu al dictaturii comuniste si comasarea unor institute de profil printre care si cel al Revolutiei Romane, condus de Ion Iliescu.

"In primul rand nu stiu ce legatura are Baconschi cu Consiliul Revolutiei. Nu vad ce l-a framantat, ce l-a determinat sa propuna asta. Exista clar un impact politic. Orice are o explicatie politica. Vrea sa dea in alti oameni. Acest lucru e pus de mult la cale. Nu ma mai mira nimic. Lucrul asta l-am simtit", a spus si regizorul Sergiu Nicolaescu, care face parte din Colegiul National al IRR alaturi de Ion Iliescu.

IRR ar urma sa fuzioneze cu Institutul pentru Investigarea Crimelor Comunismului si Memoria Exilului Romanesc, condus de Ioan Stanomir si Vladimir Tismaneanu.

PDL-istii nu sunt primii care vor sa faca felul Institutului condus de Ion Iliescu. Si liberalii au incercat asta in 2006. Atunci, senatorul PNL Puiu Hasotti a propus o lege de desfiintare a IRR, sustinuta si de guvernul Tariceanu, pe motiv ca existenta lui "este exagerata". Un an mai tarziu, Hasotti si-a retras initiativa. Bugetul IRR este inclus in cel al Senatului. In 2008, de pilda, finantarea a fost de 1,8 milioane lei.

#Iliescu Institutul Revolutiei, #Iliescu Baconschi, #Iliescu Revolutie , #PSD