Ion Iliescu: PSD trebuie sa voteze motiunea de cenzura

Duminica, 11 Octombrie 2009, ora 18:49
1729 citiri
Ion Iliescu: PSD trebuie sa voteze motiunea de cenzura

Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat duminica pentru NewsIn ca PSD trebuie sa voteze motiunea de cenzura si ca nu exista motive pentru ca partidul sa dea inapoi.

Intrebat daca este de parere ca PSD ar trebui sa voteze motiunea de cenzura, Iliescu a declarat "Da, bineinteles". De asemenea, la intrebarea daca nu exista totusi o posibilitate ca PSD sa dea un pas inapoi, dupa ce UDMR a lasat sa se inteleaga in acest week-end ca va decide in ultimul moment daca va vota textul pe care l-a initiat, Iliescu a negat. "Nici vorba sa dam inapoi. Pentru ce motive? E treaba UDMR ce face".

Fostul sef de stat nu crede ca trecerea motiunii ar lasa jocul la mana presedintelui Basescu. "Nu cred (intrebarea era daca PSD ar face jocul lui Traian Basescu, care va numi un premier pe care il doreste, n.r.). Presedintele va urma procedura constitutionala", a declarat el.

Presedintele PSD Mircea Geoana a declarat sambata ca parlamentarii PSD si PNL vor vota motiunea de cenzura, asa cum le cere partidul, si ca in acest moment este important ce va face UDMR.

"Important e ce face UDMR-ul, daca voteaza motiunea. Au initiat-o. Daca o voteaza, marti, Guvernul pica. Ideile ca sunt de la PSD, ca sunt de la PNL, parlamentari care ar vota altfel decat o indica partidul, sunt intoxicari", a declarat liderul PSD, la TVR1.

Duminica, acesta a declarat ca, daca va trece motiunea de cenzura, saptamana viitoare incepe demolarea regimului Basescu-Boc si a anuntat ca formatiunea sa, impreuna cu sustinatorii motiunii va propune la Cotroceni un Guvern de specialisti care sa administreze tara pana dupa alegeri.

"Azi, de la Bistrita, dam un semnal legat de sfarsitul unui regim politic care se apropie. In acest moment avem o obligatie ca incepand de saptamana viitoare, prin ceea ce sper sa fie prima motiune de cenzura care reuseste in ultimii 20 de ani, sa incepem demolarea regimului Basescu-Boc. (...)

Sper ca saptamana viitoare sa dam Romaniei sansa unui nou Guvern de buni specialisti care sa pregateasca in conditii de transparenta si de eliminare a dubiilor cu privire la fraudarea acestor alegeri si sa inceapa sa puna pe picioare un inceput de politica economica dramatic diferita fata de politica economica atat de paguboasa a Guvernului Boc-Pogea-Videanu", a declarat Geoana, reafirmand intentia formatiunii sale de a vota motiunea de cenzura a PNL si UDMR.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Ion Iliescu motiune cenzura, #Iliescu vot PSD motiune, #motiune cenzura Guvernul Boc , #PSD