Ion Iliescu: Trebuie oprite incercarile de a perpetua aceasta guvernare paguboasa

Sambata, 14 Mai 2011, ora 19:15
1536 citiri
Ion Iliescu: Trebuie oprite incercarile de a perpetua aceasta guvernare paguboasa

Ion Iliescu, presedintele de onoare al PSD, a declarat sambata la Brasov, la Conferinta Nationala a BNR, ca trebuie reactivat si reanimat spiritul din decembrie 1989 si trebuie ca oamenilor sa le fie inspirata increderea ca se poate trai mai bine, dar pentru aceasta trebuie schimbata puterea politica a tarii.

"In primul rand, sa ne indreptam cu hotarare si sa inspiram oamenilor aceasta incredere ca se poate trai mai bine, dar pentru asta trebuie schimbata puterea politica a tarii", a declarat Ion Iliescu.

Presedintele de onoare al PSD a afirmat ca cetatenii trebuie chemati sa gandeasca nu numai cum a fost ales presedintele Traian Basescu in 2004, dar de ce a fost reales in 2009 si a aratat ca este nevoie sa se puna stavila incercarilor de a se perpetua "aceasta guvernare paguboasa pentru tara".

"Noi nu putem face reprosuri cetatenilor, dar noi trebuie sa chemam cetatenii sa gandeasca, nu numai cum a fost ales Basescu in anul 2004, dar de ce a fost reales in anul 2009, dupa cinci ani de experienta, care arata incotro se indreapta societatea romaneasca. Realegerea lui este o rusine pentru electoratul roman.

Este adevarat ca voturile care au inclinat balanta au venit mai ales din afara tarii. Acum ati vazut, pregatesc votul prin corespondenta ca sa poata sa influenteze votul si pe urma au o intreaga tehnica pusa la punct pentru cumpararea de voturi. La aceste chestiuni, noi trebuie sa ridicam glasul constiintei publice a cetateanului roman, societatea civila si forte organizate care sa puna stavila acestor incercari de a perpetua aceasta guvernare paguboasa pentru tara. Acesta este mesajul pe care vi-l transmit", a afirmat Ion Iliescu.

Presedintele de onoare al PSD a adaugat ca are incredere ca exista in tara o constiinta a cetatenilor capabila sa readuca normalitatea in viata tuturor, a statului democratic, a societatii intregi.

"Este bine sa dam un mesaj de aici cu prilejul acestei reuniuni a noastre in legatura cu situatia din tara si nevoia de a ridica glasul si constiintele celor care candva au fost factorul determinant al transformarilor revolutionare care au schimbat fata tarii", le-a transmis Ion Iliescu celor peste 200 de revolutionari din toata tara prezenti la Conferinta Nationala a BNR.

Presedintele de onoare al BNR a subliniat ca Revolutia din decembrie 1989 a fost un moment care a schimbat fata lumii, nu numai a Romaniei, care a dus la schimbari structurale in societate.

Iliescu a facut o trecere in revista a tuturor evenimentelor importante din Romania, imediat dupa Revolutia din decembrie 1989, incepand cu infiintarea FSN, elaborarea Constitutiei, dar si o serie de greseli care au fost facute in ceea ce priveste proprietatea sau distrugerea unor sectoare de activitate. "S-a prabusit o lume in anul 1989, un sistem, un stat, o structura economico-sociala, in ideea de a se construi un stat de drept, democratic", a spus Ion Iliescu.

Inainte de incheierea lucrarilor Conferintei Nationale a Blocului National al Revolutionarilor, Ion Iliescu si-a prezentat cartea "Dupa 20 de ani".

Petre Roman și Gelu Voican Voiculescu, chemați la Parchet în dosarul Mineriadei. Ion Iliescu va fi audiat la domiciliu SURSE
Petre Roman și Gelu Voican Voiculescu, chemați la Parchet în dosarul Mineriadei. Ion Iliescu va fi audiat la domiciliu SURSE
Petre Roman, fost premier, Gelu Voican Voiculescu şi Virgil Măgureanu, fostul director SRI, au fost citaţi, joi dimineaţa, 25 aprilie, la sediul Parchetului General, unde li se va aduce la...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Ion Iliescu, #Iliescu guvernare paguboasa, #Iliescu perpetuare Guvernare , #PSD
Comentarii
Poza Westrop
Westrop
rank 5
"S-a prabusit o lume in anul 1989, un sistem, un stat, o structura economico-sociala, in ideea de a se construi un stat de drept, democratic"