Ion Iliescu vrea dezbatere in Parlament pentru canalul "Dunare-Bucuresti"

Joi, 18 August 2011, ora 14:00
2018 citiri
Ion Iliescu vrea dezbatere in Parlament pentru canalul "Dunare-Bucuresti"

Fostul presedinte al Romaniei, Ion Iliescu, este de parere ca ar trebui organizata o dezbatere in Parlament pe tema unui eventual proiect al canalului "Dunare-Bucuresti", la discutie urmand sa participe specialisti care sa analizeze toate implicatiile unei astfel de constructii.

"Am aflat cu surprindere ca premierul Boc a tratat, cu prilejul vizitei in China, includerea printre obiectivele de investitii la care s-a solicitat participarea unor parteneri chinezi, si a asa-numitului 'canal Dunare-Bucuresti'. Trebuie sa intelegem ca guvernul Boc isi asuma realizarea acestui obiectiv de investitii, promovat la vremea sa de Nicolae Ceausescu", scrie Ion Iliescu pe blogul sau.

Ion Iliescu considera ca "investitia foarte costisitoare" trebuie sa aiba aprobarea Parlamentului."Sunt curios sa stiu cine anume sustine o asemenea aberatie. Iar primul-ministru si ministrii care succesiv au sustinut acest proiect, nefiind de specialitate, sunt convins ca nici nu pricep o serie de argumente pro si contra acestui proiect.

Insa, dincolo de orice argumente, la aprobarea unei investitii (...) de asemenea dimensiuni si valoare, trebuie sa se dea un raspuns simplu: daca este necesara o asemenea investitie si la ce slujeste ea? Pentru ca acest asa-zis 'Canal' nu raspunde deloc vreunei necesitati!", afirma Ion Iliescu.

De asemenea, presedintele de onoare al PSD aminteste ca dupa cel de-al doilea razboi mondial traficul fluvial pe Dunare s-a redus continuu pana la disparitia sa totala, ceea ce nu justifica construirea unui canal.

"Ceausescu a decis aceasta constructie, in ciuda opozitiei hotarate a specialistilor din domeniul gospodaririi apelor, din motive de orgoliu", adauga Ion Iliescu pe blogul sau.

Fostul presedinte considera ca denumirea de "canal" este improprie, intrucat proiectul prevede amenajarea albiei inferioare a raului Arges in cinci trepte hidrotehnice.

Pe de alta parte, Ion Iliescu explica faptul ca o astfel de amenajare hidrotehnica "poate avea ratiunea ei doar pentru utilizarea energetica asa cum s-a realizat pe Argesul Superior si Oltul inferior, si in nici un caz pentru navigatie"."Daca cei de la guvernare (...) se incapataneaza sa sustina in continuare un asemenea proiect aberant, propun Parlamentului sa solicite o dezbatere, cu participarea unor oameni calificati, pentru a se lamuri pe fond toate aceste probleme si a evita risipirea resurselor modeste ale tarii in asemenea lucrari fara perspectiva", isi incheie Ion Iliescu postarea sa.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#ion iliescu canal dunare bucuresti, #Canal Dunare Bucuresti, #dezbatere parlament canal dunare bucuresti , #PSD