Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Notre respect, Iliescu!

Marti, 31 August 2010, ora 18:58
6107 citiri
Notre respect, Iliescu!
foto: Arhiva

Pe vremea cand se lupta pentru prelungirea sejurului in statiunea Cotroceni, d-l Basescu tuna si fulgera impotriva "mogulilor" si a televiziunilor patronate de acestia. Unii l-au crezut, altii nu, iar decizia luata in CSAT impotriva ziaristilor care atenteaza la siguranta nationala ne-a dus cu gandul la dictatura ceausista.

Stim cu totii ce impact are televiziunea asupra populatiei, inca nu am uitat sloganul "Cu televizorul, ati mintit poporul!". Si nici ce se poate face cu el.

Acuzatiile aduse de presedintele tarii ca unele televiziuni, din intamplare Realitatea si Antenele, distorsioneaza adevarul, ca manipuleaza populatia impotriva guvernului, ne-au facut sa radem, mai ales ca acele acuzatii veneau dupa ce intreaga tara "luase la cunostinta" de cum si ce se mai fura in Romania de catre putere si afiliatii sai.

Numai ca vine acum, pe un alt post de televiziune, un fost ziarist al mogulilor, care plin de inocenta, ne da o informatie bomba: esti politician si vrei sa te vada toata tara, faci ce iti spune Vantu!

Spusa de membrii guvernului sau de altii din afara, informatia ar fi fost o simpla elucubratie menita sa denigreze respectivul canal pentru dezvaluirile facute in orele de audienta maxima sau pentru criticile aduse puterii.

Cum acuzatia pleaca doar de pe buzele d-lui Turcescu, cunoscut aparator al presedintelui, poate fi rastalmacita in fel si chip. Dar daca adaugam si declaratia liderului Victor Ponta, in care afirma ca pe vremea lui Geoana "mogulii influentau 100% deciziile PSD", parca trebuie sa privim cu alti ochi la ce se intampla in spatele usilor inchise de la Grivco.

Si daca tot privim in urma, sa ne aducem aminte ca in 2009 presa informa despre cum tripleta Geoana-Gusa-Vantu planuia "privatizarea" CEC-ului, pentru un comision de cateva sute de milioane, platit evident din economiile populatiei si nu din suma obtinuta la vanzare.

Astazi d-l Gusa are afaceri in Republica Moldova, unde din intamplare Realitatea si-a deschis un post de televiziune. Si tot din intamplare, una dintre Antene s-a alaturat atacurilor concertate la adresa d-lui Mugur Isarescu, pe care ilustrul profesor de drept Valentin Stan, a binevoit sa il invete cate ceva despre finante si banci, desi in opinia respectivului, d-l guvernator al BNR este un "miserable".

Nu este clar cu ce l-a suparat pe Felix d-l guvernator, cert este ca mogulii papusari inca mai saliveaza dupa aurul din visteria tarii. Care sta bine unde e!

Actiuni izolate, dar care puse cap la cap ne dau o imagine terifianta: presedintele Geoana numeste un prim-ministru la "sugestia" mogulilor, apoi privatizam CEC-ul, dupa care depunatorii s-ar fi infratit cu cei de la FNI, luam aurul din tezaur si il vindem stim noi cui si la ce pret, cade moneda nationala, haos financiar, e criza oameni buni! Intr-o asemenea situatie, cine nu ar fi multumit Rusiei pentru ajutorul oferit?!

Este o parte din ce ni se pregatea si abia acum intelegem de ce Geoana era preferat pentru turul 2, dar si de ce "sistemul lor a functionat mai bine". Pentru ca a fost ajutat chiar de "vechii rivali"! Iar Geoana si Ponta mai au de invatat ce inseamna jocul politic, altfel, ori ramai "prostanac", ori parasesti scena politica intr-un "mod mizerabil".

Pentru ca Basescu avea dreptate, pentru ca Nastase nu putea fi comandat de "Goagal" si pentru ca Ion Iliescu nu suporta sa stea in spatele presedintelui tarii. Cateva detalii fara importanta, la fel ca si recomandarea facuta de catre presedintele de onoare al PSD castigatorului oficial din cursa prezidentiala: sa stea linistit si sa nu tulbure apele. Si o spunea cu toata responsabilitatea, pentru ca in "noaptea presedintilor", nu Basescu a castigat, ci Ion Iliescu. Poate si noi! Notre respect, Iliescu!

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Ion Iliescu PSD, #iliescu guvern umbra, #iliescu moguli, #comanda moguli televiziuni , #PSD