Ziare.com

PSD lupta sa recupereze judetul lui Iliescu

Joi, 08 Mai 2008, ora 15:10

   

PSD lupta sa recupereze judetul lui Iliescu
PSD isi joaca la Calarasi ultima sansa de a recupera din terenul pierdut in judetul de origine a lui Ion Iliescu, dupa rasturnarea de putere in favoarea Aliantei DA in 2004, informeaza editia online a ziarului Evenimentul Zilei.

In acelasi timp, PD-L tinteste la presedintia Consiliului Judetean (CJ), in timp ce PNL trage sa-si pastreze primariile cu banii primiti de la guvern.

Cu un minus de notorietate, mai ales in mediul rural, candidatii la CJ s-au aruncat in cursa uninominala aproape umar la umar. Chiar daca un sondaj al PDL, facut de CSOP in aprilie, il da castigaror la CJ pe Marian Dinulescu (PDL), cu 37%, urmat de Marian Dragan (PSD), cu 25%, si de actualul sef al CJ, Raducu Filipescu (PNL), cu 13%, lupta pe bugetul de 96 de milioane de lei ramane stransa avand in vedere transarea sa intr-un singur tur. Cu atat mai mult cu cat procentul nehotaratilor sare de 20%.

Daca PDL si PNL sunt avantajate de numarul mare de primarii in mediul rural (aproximativ 19 fiecare partid), PSD si-a pastrat, in jurul senatorului Doru Ioan Taracila, un minim 20% stabil.

Filiala lui Dinulescu porneste cu avantajul procentului de 29% obtinut in noiembrie la europarlamentare.

Cea a lui Filipescu are in maneca cele cateva dotari la scoli si spitale in ultimii ani cu bani de la guvern, dar are si de infruntat criticile privind privilegierea exclusiva a primarilor liberali cu aceste fonduri.

Trecut prin numeroase conflicte interne, PSD mizeaza pe promisiunile in mare parte nerespectate pe plan local ale Aliantei acum patru ani, dar si pe faptul ca oamenii lui Taracila, vicepresedintele Senatului, si-au pastrat in general influenta in judet.

In cel mai recent raport de activitate facut public, cel din 2007, CJ se lauda cu reabilitarea catorva drumuri, cu alimentarea cu apa a unor comune afectate de inundatii si foarte multe proiecte.

Pe lista realizarilor apar in schimb numeroase achizitii pentru CJ: completarea parcului auto, lift, soft si tehnica de calcul, laptopuri.

Inaugurarea liniei de feribot Calarasi-Silistra e revendicata si de PNL, respectiv de PDL, care au dus proiectul la final, dar si de PSD, care l-a inceput in 2002.

Banii au venit insa in mare parte de la PHARE, CJ acoperind doar 37% din suma.

Intre timp, Danubius Park, proiectul de dezvoltare turistica a malului Dunarii, fluturat de Alianta in 2004, a ramas tot pe hartie.

Cu toate acestea atacurile impotriva actualei puteri in privinta cheltuirii banului public nu s-au ascutit inca.

De altfel social-democratii au anuntat dinainte sa inceapa campania ca sunt deschisi la o forma de intelegere cu PNL care sa le asigure functii.
Citeste mai multe despre PSD alegeri locale Calarasi Ion Iliescu
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1034 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor