Vanghelie si Oprescu - out! Iliescu vrea sa fie primar

Miercuri, 26 Martie 2008, ora 12:50
8890 citiri
Vanghelie si Oprescu - out! Iliescu vrea sa fie primar

Balci precum cel care are loc in aceste zile in PSD mai rar s-a vazut pe scena politica romaneasca. Nu se vorbeste decat despre razboiul dintre Vanghelie si Oprescu pentru candidatura la Capitala. In timp ce doua tabere bine delimitate se lupta sa-si sustina favoritul pentru obtinerea nominalizarii de candidat la primaria Capitalei, din umbra apare Ion Iliescu. Fostul presedinte are niste propuneri noi: Cristian Diaconescu, Miron Mitrea si Victor Ponta. Si ca si cum acestea nu ar fi incurcat destul itele in PSD, presedintele de onoare al partidului mai are o idee traznita: Iliescu ia in considerare propria sa inscriere in cursa electorala pentru Primaria Bucuresti, sustin surse social-democrate citate de "Romania libera".

"Trebuie pana la urma sa ajungem la un numitor comun, bazat pe criterii obiective de desemnare a celor care au si sansa cea mai mare, care au perceptia publica cea mai potrivita, cea mai buna. Asta-i criteriul dupa care va judeca comitetul executiv", a spus marti Iliescu.

Sorin Oprescu nu crede ca PSD Bucuresti il sustine in unanimitate pe Vanghelie. "Sunt foarte multi, chiar din organizatia Bucuresti, care de o luna de zile ma tot suna, tot imi spun, tot ma incurajeaza", a mentionat Oprescu.

Liderii PSD au inceput insa sa discute despre posibilitatea ca partidul sa desemneze un candidat surpriza la Primaria Capitalei. Astfel s-ar evita situatia ca o buna parte a activului de partid din filiala sa fie demobilizata prin candidatura lui Oprescu, dar se va putea preveni si situatia in care Vanghelie nu si-ar putea depasi scorul estimat de sondaje si nu ar castiga alegerile.

Solutia aceasta pare sa fie agreata si de Mircea Geoana, care se gandeste ca, daca nu i-a reusit planul impunerii lui Vanghelie, candidatul sau preferat, sa nu-i reuseasca nici lui Iliescu.

Printre numele pomenite se numara Cristian Diaconescu, Miron Mitrea si Victor Ponta.

Pana dupa Summitul NATO, cand a fost convocat comitetul executiv, mai pot insa aparea surprize. Se zvoneste ca insusi Ion Iliescu s-a enervat atat de rau ca Geoana l-a propus pe Vanghelie si ca acesta e obraznic cu el incat le-ar fi spus unor apropiati ai sai ca, daca nu se gaseste repede o solutie buna, el este pregatit sa ia taurul de coarne, sa renunte la Senat si sa se inscrie in cursa pentru Primaria Capitalei, pe care s-o castige pentru PSD.

De altfel, el a si explicat ca functia de primar general este mai grea decat a unui ministru, fiind, "dupa primul ministru, a doua functie ca dificultate si complexitate".

Citeste si:
Cum a arătat ultimul weekend cu străzi deschise din sezon. Distracție la cote maxime în centrul Bucureștiului FOTO
Cum a arătat ultimul weekend cu străzi deschise din sezon. Distracție la cote maxime în centrul Bucureștiului FOTO
Proiectul „Străzi deschise” a continuat și în weekendul 13-14 august în București. Cei care au mers pe Calea Victoriei s-au plimbat și au putut vedea și show-uri artistice. În...
Totul despre noile reguli privind parcarea în București. Ce variante de abonamente sunt disponibile și ce amenzi riscă cei care nu plătesc
Totul despre noile reguli privind parcarea în București. Ce variante de abonamente sunt disponibile și ce amenzi riscă cei care nu plătesc
Conducătorii auto riscă sancţiuni de 200 lei pe zi şi blocarea autovehiculelor, începând de luni, 15 august, dacă folosesc parcările gestionate de Primăria Capitalei şi nu achită...