Aberatia zilei: Revolutionarii, din nou in strada. "Mi-au pus statuia lui Coposu in brate. Dispareti de aici!"

Vineri, 26 Februarie 2016, ora 13:58
7175 citiri
Aberatia zilei: Revolutionarii, din nou in strada. "Mi-au pus statuia lui Coposu in brate. Dispareti de aici!"
Foto: captura YouTube/ultrasromania

De foarte multi ani, RA-APPS, adica statul roman, a pus la dispozitia demnitarilor influenti si apropiatilor lor locuinte ultracentrale, pentru chirii de nimic. La un sfert de veac de la caderea comunismului, revolutionarii din Asociatia 21 Decembrie sunt scosi in strada de jandarmi si raman fara sediu.

Pe lista celor privilegiati de regia care gestioneaza bunurile din domeniul public al statului au figurat, de-a lungul anilor, si numeroase persoane controversate, dar si jurnalisti sau cantareti. De exemplu, Gabriel Cotabita recunostea in 2013 ca sta in casa de la RA-APPS. Intre timp, cel care a condus regia timp de 8 ani a fost arestat preventiv, fiind cercetat pentru coruptie.

Cine sunt demnitarii care au primit case RA-APPS de la inceputul anului (Video)

Cat s-a imbogatit seful RA-APPS, cercetat pentru coruptie, in 8 ani de mandat

Cei mai binecuvantati au fost liderii PSD si UNPR, care si-au cumparat sediile situate in centrul Bucurestiului la pret de chilipir.

PSD si UNPR isi cumpara vile de la RA-APPS la pret de chilipir

In schimb, Asociatia 21 Decembrie este scoasa in strada din cladirea care a fost revendicata in instanta de proprietari, iar statul roman nici nu se gandeste sa ii puna la dispozitie un nou sediu.

"Ne-au executat pur si simplu. Au venit dimineata si ne-au spus: 'Pana la 8 diseara, dispareti de aici'. Pe ceilalti colaboratori i-au mai lasat, si m-am bucurat pentru ei, dar pe mine nu, sub nicio forma. Joi seara au vrut sa imi puna si statuia lui Corneliu Coposu in brate. 'Ia-o si gata!'", a povestit Teodor Maries, presedintele Asociatiei 21 Decembrie, pentru Ziare.com.

Asociatia "21 Decembrie", evacuata de executorii judecatoresti

Intrebat de ce atata graba si cine se va muta in locul asociatiei, acesta a raspuns tot cu o intrebare: "Ce pot sa mute, decat un alt serviciu, ca sunt numai servicii pe strada aia?".

"Ma intrebau ieri jandarmii: 'Dar al cui e imobilul asta, ca in astfel de momente vin proprietarii, se bucura?' Le-am spus ca nu stiu, nu ii cunosc. Sunt o mizerie toate actele alea din dosar. (...) ", a mai spus Doru Maries.

Evacuarea s-a produs, desi Asociatia 21 Decembrie a facut o contestatie in anulare dupa ce a gasit un document conform caruia cladirea ar fi fost vanduta inainte de nationalizare, ne-a mai explicat acesta.

Intrebat de ce nu primeste Asociatia 21 Decembrie un sprijin de la Guvern, prin RA-APPS, acesta a raspuns: "Pentru ca nu avem noi fata de guvern, noi suntem paria Romaniei".

"Noi suntem paria. Nu trebuia sa intervina cineva? Asa cum au stiut sa trimita 50 de jandarmi, si oameni de la SIE, si de la SRI, Doi s-un sfert, toti acolo, cu masini cu girofar, cu inregistrari facute pe strada, nu putea sa dea unul un telefon sa spuna 'Stati un pic, e o intreaga istorie acolo! Aveti nevoie de o camera unde sa duceti obiectele?'? Nimeni nu m-a sunat, nimeni.

Un singur om m-a sunat sa imi ofere boxa si apartamentul lui: Cristi Dumitrescu, detinut politic, caruia i-a murit sotia in urma cu trei saptamani, Lola Dumitrescu, doamna aceea simpatica, principalul martor in dosarul Visinescu. Desi e vai de sufletul lui, nea Cristi m-a sunat si a zis: 'Doru, am o boxa la subsol curata si apartamentul, te rog frumos adu lucrurile incoace'. Mi-au dat lacrimile", ne-a dezvaluit Doru Maries.

In aceste conditii, adunarea generala a Asociatiei 21 Decembrie se va tine, sambata, in strada.

"Maine am adunare generala la asociatie, la ora 10:00. O sa o tin in strada, ne vedem la Rosetti, la sediul PNTCD. M-am si intrebat saptamana asta: Am ajuns sa ma rog eu de cineva?! Tot ce-am facut pana acum am facut singur, nu m-am rugat de nimeni, desi ma acuza Iliescu ca asculta CEDO de mine", ne-a mai declarat presedintele Asociatiei 21 Decembrie.

Ion Iliescu revine cu explicatii, dupa declaratiile controversate privind redeschiderea dosarului Revolutiei

Adevarul e ca Asociatia 21 Decembrie a deranjat foarte tare multa lume buna de la varful societatii, incepand cu Ion Iliescu si terminand cu fostul procuror general Tiberiu Nitu. Si nici acum, cand sunt scosi in strada, revolutionarii autentici si urmasii victimelor din decembrie 1989, grupati in jurul lui Doru Maries, nu renunta, ci continua cu plangerile la CEDO si cer cu fermitate redeschiderea dosarului clasat de Nitu.

In urma cu doua luni, la 26 de ani de la Revolutie, premierul Dacian Ciolos ne-a cerut tuturor sa ne amintim cu profund respect de cei care si-au dat viata "pentru libertate, pentru democratie, pentru o tara europeana, schimband astfel istoria Romaniei pentru totdeauna".

"Suntem datori noi si toti cei ce ne vor urma sa onoram amintirea eroilor martiri din intreaga tara de a caror nume se leaga astazi libertatea noastra", a punctat atunci Dacian Ciolos.

Poate ar fi cazul, domnule premier tehnocrat Dacian Ciolos, sa ii tratam cu respect si pe revolutionarii ramasi in viata. Pe cei adevarati, nu pe cei de tinichea, de care s-au ocupat toate guvernele de dupa 1989.

ABERATIE, aberatii, s.f. 1. Abatere de la ceea ce este normal sau corect. 2. Ceea ce este inadmisibil, absurd; absurditate, ineptie, prostie.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Asociatia 21 Decembrie evacuata, #Maries evacuare asociatie revolutionari , #Revolutie