Asociatia 21 Decembrie cere anularea certificatului de revolutionar al lui Ion Iliescu

Joi, 29 Aprilie 2010, ora 20:01
4477 citiri
Asociatia 21 Decembrie cere anularea certificatului de revolutionar al lui Ion Iliescu

Asociatia 21 Decembrie solicita anularea certificatului de revolutionar al lui Ion Iliescu cu argumentul ca, potrivit unui document din dosarul Revolutiei, acesta ar fi decis, in calitate de presedinte al CFSN, ca toti activistii de partid sa ramana in functie.

"Va solicitam sa dispuneti anularea certificatului de revolutionar al numitului Ion Iliescu si sa propuneti presedintelui Romaniei retragerea titlului atribuit", se arata in documentul inaintat de "Asociatia 21 Decembrie 1989" sefului Secretariatului de Stat pentru Problemele Revolutionarilor.

In solicitare se argumenteaza ca, in urma studierii actelor din dosarul 97/P/1990 ce are ca obiect identificarea si tragerea la raspundere a persoanelor vinovate de moartea sau retinerea mai multor mii de participanti la evenimentele din decembrie 1989, reprezentantii Asociatiei au descoperit "fapte noi, de natura sa conduca la anularea certificatului de revolutionar".

Reprezentantii Asociatiei sustin ca, din jurnalul actiunilor de lupta intocmit de UM 1918 IANCA, reiese ca fostul presedinte "a actionat impotriva dezideratelor manifestantilor care, in decembrie 1989, cereau inlaturarea regimului comunist".

"Potrivit jurnalului de lupta mentionat mai sus, numitul Ion Iliescu, in calitate de presedinte al Consiliului Frontului Salvarii Nationale, a hotarat ca 'toti activistii de partid raman in functiile actuale'", se arata in solicitarea revolutionarilor.

Acestia mentioneaza ca Legea 42/1990 si Legea 341/2004 prevad ca de certificatul de revolutionar pot beneficia persoanele care "au contribuit la victoria Revolutiei romane din decembrie 1989, ca semn al recunostintei".

"Atragem atentia ca acesta beneficiaza de drepturile conferite de Legea recunostintei de aproape 20 de ani, motiv pentru care va solicitam sa luati masuri pentru ca aceasta situatie sa nu mai persiste, iar banul public sa fie folosit pentru reabilitarea persoanelor care au avut de suferit in decembrie 1989", se arata in scrisoare.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Ion Iliescu certificat revolutionar, #asociatia 21 decembrie Iliescu , #Revolutie