Asociatia 21 Decembrie vrea sa il lase pe Iliescu fara certificatul de revolutionar

Luni, 31 Mai 2010, ora 15:16
3588 citiri
Asociatia 21 Decembrie vrea sa il lase pe Iliescu fara certificatul de revolutionar
Foto:Arhiva

Asociatia 21 Decembrie solicita ridicarea certificatului de revolutionar al fostului presedinte Ion Iliescu, dar si al altor sase ofiteri care ar fi actionat impotriva Revolutiei, in aceeasi situatie aflandu-se aproximativ 2.000 de falsi revolutionari.

Revolutionarii sustin retragerea certificatului de revolutionar al fostului presedinte Iliescu pe baza probelor existente la Dosarul Revolutiei, se arata intr-un comunicat.

De asemenea, Asociatia 21 Decembrie a depus probe si a solicitat analizarea dosarelor de catre comisia Secretariatului de Stat pentru Problemele Revolutionarilor (SSPR) a sase fosti ofiteri ce ar fi actionat impotriva Revolutiei din decembrie 1989 si au fost ulterior avansati la gradul de general, in timpul mandatului fostului presedinte Iliescu.

Pe langa aceste demersuri, Asociatia 21 Decembrie considera ca in aceeasi situatie se mai afla alti aproximativ 2000 de falsi revolutionari, carora Guvernul ar trebui sa le retraga drepturile stabilite prin Legea 341/2004, numita si Legea Recunostintei.

"In ceea ce-i priveste pe cei care au fost de cealalta parte a baricadei, actionand inainte si dupa 22 decembrie impotriva Revolutiei si a idealurilor acesteia, ucigand, ranind sau retinand revolutionari, ei trebuie eliminati cu probe din randurile adevaratilor revolutionari.

Cerem Guvernului Romaniei sa actioneze cu mijloacele legale pe care le detine, sa elimine din randurile revolutionarilor criminalii si complicii acestora", se arata in apelul Asociatiei remis luni.

In opinia revolutionarilor, eliminarea falsilor eroi ar realiza economii la buget prin care sa fie platite in continuare drepturile adevaratilor revolutionari.

"Asociatia 21 Decembrie 1989 este impotriva unor masuri luate in pripa, in ultimul timp de Guvern, fara consultarea revolutionarilor. Aceste masuri lovesc pe nedrept revolutionarii si urmasii eroilor martiri care prin sacrificiul lor din decembrie 89, au daruit libertate poporului roman", se mai arata in comunicatul Asociatiei 21 Decembrie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Ion Iliescu certificat revolutionar, #asociatia 21 decembrie Iliescu , #Revolutie