Ziare.com

Concluzia procurorilor militari: Teroristii de la Revolutie nu au existat, totul a fost o diversiune propagata de televiziunea nationala

de Ionel Stoica
Miercuri, 18 Aprilie 2018, ora 09:54

   

Concluzia procurorilor militari: Teroristii de la Revolutie nu au existat, totul a fost o diversiune propagata de televiziunea nationala
Informatii false au fost lansate din studiourile Televiziunii Romane Libere, in ziua de 22 decembrie 1989, dupa fuga cuplului Ceausescu: teroristi, miscari de trupe, apa este otravita etc. Zvonurile au fost coroborate cu ordine militare diversioniste. Consecinta: zeci de persoane au fost ucise si alte zeci au fost ranite.

Pentru prima data de la Revolutie, magistratii militari au aratat ca exista o legatura intre mesajele transmise de Televiziunea Romana Libera privind teroristii si pierderile de vieti omenesti, vatamari corporale si lipsirea de libertate a numeroase persoane pe teritoriul Romaniei. Trei persoane au fost puse sub acuzare: Ion Iliescu, un general si un amiral.

Despre fenomenul diversionist

Procurorii militari au extins marti ancheta in Dosarul Revolutiei, in care fostul presedinte al Romaniei, Ion Iliescu, a fost acuzat pentru ca a acceptat si oficializat masuri militare care au avut un caracter diversionist. "Prin exercitarea autoritatii depline, Iliescu Ion ar fi putut interveni pentru stoparea fenomenului diversionist, insa nu a actionat in acest sens", arata Parchetul General. Este vorba de o extindere a anchetei.

"Psihoza terorista ce a atins cote paroxistice in randurile militarilor si civililor inarmati, coroborata cu multe ordine militare ce au prezentat caracter diversionist (deplasari de trupe ale unor unitati militare, ordonate in general pe timpul noptii), au avut drept rezultat numeroase situatii de foc fratricid si de deschidere a focului asupra unor persoane ce nu desfasurau activitati potrivnice miscarii revolutionare", mai acuza procurorii militari.

Actori comuni in dosarele Mineriadei si Revolutiei

Practic, ancheta a explodat dupa ce presedintele Klaus Iohannis a dat aviz favorabil cererii procurorilor de urmarire penala pe numele lui Ion Iliescu, Petre Roman si Gelu Voican Voiculescu, in Dosarul Revolutiei.

Anchetatorii au pus marti sub acuzare alti doi oameni cheie in desfasurarea evenimentelor din decembrie 1989: amiralul (rezerva) Emil "Cico" Dumitrescu si generalul-locotenent (rezerva) Iosif Rus. Acuzatiile: infractiuni contra umanitatii.

Ion Iliescu, Petre Roman, Gelu Voican Voiculescu si Cico Dumitrescu sunt trimisi in judecata si in Dosarul Mineriadei, caz aflat pe rolul instantei.

Cico Dumitrescu, mesaje false catre tara

Dumitrescu este acuzat ca ar fi transmis, imbracat in uniforma militara, din studioul TVR, informatii false, cu caracter diversionist. Acestea au avut drept efect instaurarea la nivelul intregii tari a psihozei fenomenului terorist, cu consecinte grave, respectiv pierderi de vieti omenesti, vatamari corporale si lipsirea de libertate a numeroase persoane pe teritoriul Romaniei.

Ofiterul avea in decembrie 1989 gradul de capitan de marina de rangul I si facea parte din comandamentul militar existent in TVRL.

"Din aceasta pozitie, a desfasurat activitati ce au avut drept efect intensificarea psihozei cu privirea la activitatea elementelor teroriste", acuza procurorii.


Foto: Arhiva TVR


L-a chemat pe Iliescu la TVR

Cico Dumitrescu a aparut in Studioul 5 al TVRL pe 22 decembrie 1989. In jurul orei 13:00, aici au ajuns primele grupuri de demonstranti. Asta in contextul in care in jurul orei 12:00, sotii Ceausescu au fugit cu elicopterul de pe acoperisul Comitetului Central.

La ora 14:25, Cico Dumitrescu a cerut in direct ca Ion Iliescu sa se prezinte la Televiziune: "Rog pe tovarasul Ion Iliescu, cu care am fost coleg, sa vina la Televiziune! Trebuie, tovarasi, sa ne organizam!". Ion Iliescu a aparut dupa cateva minute.

Prima interventie in direct a lui Ion Iliescu, pe 22 decembrie 1989.


La 15:45, Dumitrescu a facut un apel in direct cerand "factorilor de decizie" sa se prezinte la ora 17:00 la sediul Comitetului Central. La Televiziune, Cico Dumitrescu a mai facut un apel si la comandantii unitatilor militare din judetele invecinate Bucurestiului, un apel de a se deplasa pentru a apara Capitala.

Cum sunau apelurile

Inregistrare din seara zilei de 22 decembrie, Cico Dumitrescu face apel la manifestantii din Piata Palatului sa paraseasca zona:"Faceam o minima verificare"

Intr-un interviu acordat Adevarul, Cico Dumitrescu explica in 2010 cum "selectau" stirile care intrau pe post privind "teroristii" sau in care anuntau ca apa ar fi otravita.

"Am facut in felul urmator. Se primeau telefoane intruna. Atunci am luat un registru, l-am numerotat, l-am sigilat. Dadea cineva telefon, ii ceream numele si numarul de telefon. Notam in registru si sunam inapoi. Daca raspundea, dadeam pe post. Faceam o minima verificare. Si au spus: de la Sambata, ca in catacombe sunt aia, de la Constanta, ca sunt avioane, ca sunt elicoptere, ca nu stiu ce. M-ai sunat, te-am sunat. Alta metoda de verificare nu mai era. Se scria in registru: domnu' cutare, telefonul cutare - apa infestata. Se nota pe biletel si se trimitea jos, la studio."

Cico Dumitrescu a incercat sa se disculpe pentru faptul ca ar fi transmis stiri false, in urma carora au murit zeci de oameni. "S-au spus multe prostii, dar n-aveai timp. Cum am aparut eu pe post si am spus: unitatile cutare si cutare sa apara. A venit pe telefonul operativ, iar Brates (redactor-sef adjunct la Actualitati, care a jucat rol de crainic in zilele Revolutiei - n.red.) a zis ca, daca spune el, un civil, nu-l crede nimeni. Si atunci am spus eu.

Statul Major spunea ca este bruiaj si ca nu poate lua legatura cu unitatile. Eu ma gandeam ca, daca nu dau pe post stirile pe care le primesc, s-ar putea sa fie reale, iar apoi imi ziceau: N-ai dat, ai fost vandut, ai fost KGB-ist!."

Cele mai multe victime, dupa 22 decembrie

Pe durata Revolutiei, potrivit datelor oficiale, numarul decedatilor si mutilatilor prin impuscare, inainte de 22 decembrie 1989, este de aproximativ 7 ori mai mic decat cel al victimelor inregistrate dupa aceasta data.

Conform evidentelor din anul 2005, intocmite de Secretariatul de Stat pentru Problemele Revolutionarilor (SSPR), institutie aflata in subordinea Guvernului Romaniei, numarul total al celor decedati prin impuscare pe durata revolutiei a fost de 1.142, al ranitilor de 3.138, iar al celor retinuti se ridica la 760.

Haos intre trupele de Securitate si Armata

Iosif Rus a indeplinit intre anii 1986-1990 functia de comandant al Aviatiei Militare Romane. Spre deosebire de Cico Dumitrescu, acuzatiile in cazul generalului sunt mai complexe. Iosif Rus ar fi dat pe 22 decembrie "ordine cu caracter diversionist".

S-ar fi intamplat dupa ce, in cursul dupa-amiezii de 22 decembrie 1989, sotii Elena si Nicolae Ceausescu au fost prinsi si escortati la unitatea militara din Targoviste.

In seara zilei de 22 decembrie 1989, seful Aviatiei Militare "din proprie initiativa si fara drept (...) a insistat in emiterea unui ordin prin care a solicitat ca in sprijinul microgarnizoanei Aeroportului International Otopeni sa fie trimisa o subunitate a trupelor de Securitate".

Acest ordin ar fi dus la moartea a zeci de persoane, acuza procurorii militari, tragedie cunoscuta in mass-media ca "Masacrul de la Otopeni".

Masacrul de la Otopeni

Procurorii arata ca Iosif Rus nu avea dreptul sa intervina in organizarea pazei si apararii Aeroportului Otopeni, deoarece unitatea avea un plan propriu de aparare. Emiterea acestui ordin a produs o ruptura informationala si de comunicare intre fortele angrenate in paza si apararea acestui obiectiv, constituind sursa unei grave confuzii, factori esentiali ce au creat premisele focului fratricid intre militarii MApN si cei ai trupelor de Securitate sosite in sprijin.

Fara acest ordin, neregulamentar si inutil, nu ar fi fost posibila tragedia survenita in dimineata zilei de 23 decembrie 1989, in urma careia au decedat 48 de persoane (40 militari) si alte 15 au fost ranite, arata Parchetul General.

In paralel erau si dezinformari la TVRL

Paradoxal, confuziile legate de cauzele tragediei de la Otopeni au inceput odata cu un comunicat extrem de succint, citit de catre crainicul Teodor Brates la Televiziunea Romana. Se intampla in noaptea de 22 spre 23 decembrie 1989, in jurul orei 3:00. "Se indreapta trei camioane de teroristi spre Otopeni", se anunta poporului la acel moment.

Cum se transmiteau mesajele la TVRL in noaptea 22-23 decembrie 1989:


Intrebat in 1994 cine-i transmisese aceasta stire, Brates a recunoscut ca nu avea nicio metoda sa probeze veridicitatea celor anuntate. Potrivit acestuia, anunturile facute la TVR erau "triate" de catre un grup de militari, aflati in acel moment in sediul televiziunii.

Dintre acestia, Brates amintea doua nume: contraamiralul Emil "Cico" Dumitrescu si generalul Nicolae Militaru (decedat in 1996 - n.red.), care tocmai fusese numit ministru al Apararii de catre Ion Iliescu.

Cocardele tricolore, revopsite

Procurorii militari arata ca fata de generalul Iosif Rus exista probe care demonstreaza ca, la data de 23 decembrie 1989, acesta a dat ordin ca elicopterelor de la Regimentul 61 Elicoptere Boteni sa le fie schimbate, prin revopsire, cocardele tricolore de pe fuselaj si inlocuite cu alte insemne, de alt format geometric.

"In conditiile in care gl. lt. (r) Iosif Rus a ordonat, in mai multe randuri, ca aparatele de zbor amintite sa efectueze diverse misiuni deasupra Capitalei (TVR, Cimitirul Ghencea etc.) si in alte zone, cu scopul combaterii presupusilor teroristi, au fost generate confuzii si suspiciuni intemeiate la nivelul militarilor dispusi la sol pentru paza diverselor obiective, situatie care a dus la deschiderea focului fratricid si cresterea in intensitate a psihozei teroriste.

De mentionat ca toate afirmatiile facute cu privire la existenta elementelor teroriste s-au dovedit ulterior a fi false", au conchis magistratii militari care instrumenteaza Dosarul Revolutiei.

Intrebarile de la redeschiderea anchetei

Detalii despre aceste diversiuni apar si in ordonanta prin care s-a redeschis, in aprilie 2016, ancheta in Dosarul Revolutiei.

Potrivit actului, se aduc in discutie aspecte inedite: problema unei diversiuni radio-electronice, cine a transmis mesajele mincinoase la radio-tv, cum s-a prabusit elicopterul generalului Nuta, sau ridica intrebari esentiale: cine conducea, dupa 22 decembrie 1989, Armata si serviiciile secrete in Romania?

Actul a fost semnat de procurorul general adjunct al Romaniei, Bogdan Licu, care ocupa atunci functia de procuror general interimar. Magistratul a aratat ca procurorii militari trebuie sa lamureasca o intrebare cheie: Cine a pus la cale diversiunea radio-electronica?

"Desi ordonanta retine existenta razboiului radio-electronic, ea se rezuma la a mentiona faptul ca acesta a amplificat starea de psihoza si incertitudine creata in randul militarilor si populatiei civile, dar nu raspunde unor intrebari firesti privind scopul acestui razboi, necesitatea declansarii acestuia, scopul urmarit, si nu au fost identificati cei care l-au dispus si pus in executare.

Astfel, in seara zilei de 22 decembrie, dupa anuntarea constituirii noii puteri politice (CFSN), a fost declansata diversiunea radio-electronica, simultan cu declansarea actiunii terorist diversioniste terestre. Aceste actiuni s-au desfasurat simultan si au avut intensitatea maxima pana pe 25 decembrie 1989, data la care a fost executat Nicolae Ceausescu".

Despre razboiul psihologic

"Avand in vedere cele expuse anterior, devine de necontestat faptul ca, incepand cu data de 17 decembrie 1989 si pana la retragerea trupelor armatei in cazarmi, Romania s-a aflat in fapt in stare de razboi, pentru toate institutiile cu atributii in privinta asigurarii ordinii publice si sigurantei nationale existand reprezentarea ca ne aflam in pragul unei iminente invazii cu trupe terestre si desant aerian si naval.

Este de notorietate faptul ca razboiul psihologic este un insotitor permanent al oricarui tip de razboi. Nu exista un razboi psihologic in sine, el este o componenta a razboiului in general, a confruntarii, iar efectele lui vizeaza slabirea capacitatii de actiune si de reactie a inamicului, zdruncinarea moralului si a convingerilor sale, cresterea vulnerabilitatii sale si, pe aceasta cale, facilitatea actiunilor indreptate impotriva lui".

Cine a transmis mesajele mincinoase?

"Razboiul mediatic este in general principalul mijloc al razboiului psihologic, in special televiziunea. In cauza exista indicii cu privire la faptul ca actiunile aeriene, navale si terestre au fost precedate si s-au desfasurat pe fondul unui intens razboi psihologic cu o persistenta diversiune informationala in care mijloacele mass media, radio si TV au avut un rol deosebit de activ.

Or, ancheta nu stabileste - nici nu si-a propus acest lucru - daca exista o legatura intre evenimentele care s-au soldat cu pierderi de vieti omenesti, mai ales din randurile trupelor de securitate si mesajele care au fost difuzate la Televiziune si Radio".

Bogdan Licu a dat, spre exemplu, cazul masacrului de la Otopeni. In noaptea de 22/23 decembrie, pe postul national de televiziune, s-a transmis in mod repetat ca o coloana de camioane cu teroristi se intreapta spre Aeroportul Otopeni, urmarea fiind aceea ca cele doua camioane in care se aflau subunitati de securitate de la Campina au fost intampinate cu foc de dispozitivul de aparare al aeroportului.
Harta alegerilor locale 2020. Lista cu toti candidatii la consiliile judetene si la primariile marilor orase din Romania
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 35406 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
28 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Si securitatea ?

Sa nu fi auzit acesti procurori de securitate si securisti? Din nou sunt scosi din ecuatie de cei ca ei. Romania nu se curata curand de securisti! Oricum, raman odraslele.

 

Si de ce le-au trebuit 30 de ani ca sa descopere

astea ?
Peste un cincinal vin cu alta istorie ?

 

Romania arata in halul in care arata si din cauza TVR

din cauza TVR din anii 1990, din cauza manipularilor grosolane si extremiste, toate in favoarea securistilor si comunistilor grupati in jurul lui Iliescu - FSN (actual PSD), Romania a stat pe loc in bezna ani intregi.

aproape toti aia care au nenorocit Romania sunt azi la pensie (cu pensii speciale evident), stau prin Primaverii si voteaza, nu-i greu de ghicit, PSD.

cei care se opuneau FSN de atunci erau evident numiti tradatori, golani, vanduti strainilor, etc.

pun si eu o intrebare dupa aproape 30 de ani: pana la urma cine s-a dovedit a fi mizerabili si tradatori si cum mai vreti dvs.? hai ca raspunsul nu e deloc greu!!!

 

Procurorii minte, dom'le, astia ie statu paralel de care ...

... zicea tova.. aaah... domnu' Iliescu si domnu' Belinache.

- Toata lumea stie ca ierea teroristi ca iei facea zgomot care toti i-am auzit si le-am vazut trasoarele la teveu...

Hmm! In traducere: militari si securisti au omorat

o mie de patrioti doritori de libertate la revolutie.

1. Asteptam inca judecarea TORTIONARILOR/macelarilor de la revolutie pana mai sunt IN VIATA nu post mortem.

2. Asteptam un memorial serios/muzeu al comunismului cum au facut alte natiuni cu bun simt precum Polonia.

3. Cum sa invete tinerii ca nu este OK sa torturezi si sa omori la ordinul psih0patilor care conduc STATUL cand cei vinovati n-au patit nimic, ba s-au imbogatit si au continuat TORTURILE sub egida psih0patilor de peste ocean si UE = CIA/MI6/Mossad.

Pe cind Memorialul KGB ?

.

Ha ha! Bill Gates: Va gaseste tot mai inculti CIA

zilele astea. Apropo de Bill Gates, ai vazut video-ul in care spune ca prin intermediul vaccinelor pe care le promoveaza in Africa si peste tot in lume 'putem elimina 15% din populatia globului' (deci sterilizare in masa).

Am cunoscut personal oameni care au MURIT la mana psih0patilor securitatii lui Ceausescu si acesti oameni au dreptul la urmatoarele: 1. SA NE AMINTIM de ei printr-un memorial si 2. SA INVATAM pe copiii nostri ce-au patit ei si de ce si cine a facut macelul.

Este o vorba veche de pe la Iorga si altii prin SUA care spune: "CINE nu invata din Istorie este condamnat sa o REPETE".

Așa ceva ...

S-au făcut multe greșeli de către toate părțile, dar a fost totuși o revoluție, este adevărat, cu sprijin din afară, dar așa a fost și la unirea din 1918. Așa ne place nouă să ne sacrificăm conducătorii, cam toți au fost "hăcuiți", vorba lui dogioiu. Johannis, dormi liniștit?!?😊😊😊
Tare aș vrea să știu ce făceau acuzatorii de astăzi (care acum se cred cocoșei), in timpul evenimentelor din 89!?!
Jos Iliescu!

Benga Gergel Marinel & Co Vedeti Filmul TVR cu

Ilici kgb??
Uni din Voi ce luați Din FATA sunt in acest film...
nu degeaba il Iubiți cu desăvarșire pe Criminalul de Revoluție!
așa ca ciocul mic si iubiți-vă in surdina mai departe!

abecedar,o1:49

Spuneti:"Asteptam un memorial serios/muzeu al comunismului"
De ce il asteptati cand el exista?
La Sighetul Marmatiei,si recunoscut in plan european ca unul dintre cele mai perfect documentate memoriale.
Este chiar in vechea inchisoare unde a fost exterminata elita Romaniei interbelice,DAR si taranimea ,romanul gospodar,harnic,cinstit.
Este locul unde a murit Iuliu Maniu,intr-o celula atat de mica,atat de sinistra,atat de comunista.
Era in '53,si mare lucru nu s-a schimbat prin cetate,din moment ce o proiectie "rezist" se soldeaza cu arestari in capitala Firei,sub privirea aceleasi televiziuni romane.

Voi incepeti anchetarea cu sfarsitul...ia anchetati domnilor ...

procurori incepand cu data de 17 dec 89 cand exista registre de predare/primire a armamentului la Timisoara ...securistii si militienii au preluat apoi l-au predat cu funingine pe teava , toti sunt inregistrati cu nume prenume ...sau pe aia ii faceti scapati ?

 

au existat destui oameni impuscati in cap

Horia Căciulescu a fost impuscat in cap langa restaurantul Capitol. Omul mergea linistit pe strada, nu se stie de unde a venit glontul . Si mai sunt si altii...

Pe astia cine i-a impuscat !??
De altfel aceiasi oameni care au dat ordine au fost si la mineriada.
Intrebare: de ce institutiile statului i-au ascultat !?

Interzis a se publica pe Ziare.Com by DNA via Cipru

Realizatorul Antena 3, Mircea Badea, pune totuși o intrebare inedită despre președintele Klaus Iohannis. Probabil nimeni nu a mai pus o asemenea intrebare.
"Văd că domnul Iohannis, la cererea procurorașilor sclaveții SRI a dat drept de urmărire penală pentru fostul președinte Ion Iliescu. Ok. La Revoluție, la Sibiu a fost nenorocire. Un punct foarte intens pentru că s-a tras ca la balamuc. O intrebare le făcea Iohannis la Sibiu in timpul Revoluției că era ditamai vlăjganul? Acum e mare revoluționar dar la Revoluție ce făcea Klaus Werner Iohannis? Nu vă intrebați asta? Eu mă intreb. Se pregătea să dea meditații? Cunoștea canadieni dornici să adopte? Ce făcea la Revoluție? E o intrebare bună dacă tot se dă revoluționar. Să vedem dacă răspunde la ea. Eu cred că nu", spune Badea la emisiunea "In gura presei".

Benga@ tu cu Badea si A3?? vi numai cu diversiuni

Securiste....aici vorbim de Ilici si unde au fost ucis oameni!
Dar TU esti obisnuit sa iei din FATA.
De ce vi cu Programul Manelist Sudist???

Interesant

Bengosule !
Slaba incercare !
Poti sa te intorci pe toate fetele !
Criminalul nr. 1 al Romaniei este tovarasul KGBist Ion Ilici Iliescu care a adunat sub aripa sa securistii si nomenclaturistii lui Ceausescu infiintand un partid care astazi se numeste mafia PSD !
Acestia au devenit in cativa ani milionari in dolari prin trecerea averii Romaniei pe persoana fizica !

Toaat lumea stia

Adevaru ca totu a fost inscenat...si dupa 28 de ani aflam ca iliescu merge cu fruntea sus...trist...

 

Mult zgomot pentru nimic

Nu au fost teroristi, dar au murit oameni nevinovati.
Registru de Difuzarea Informatiilor era pregatit de mult. Adevarul se stie, dar nu se spune. Inca mai persista teama de fosta securitate, acum Statul paralel. Inainte se promova clasa muncitoare, acum se promoveaza nepotii si amantele.

 

Daca teroristii nu au existat,

atunci cine erau lunetistii care au impuscat noaptea in cap oamenii pe la Inter si Televiziune? De exemplu, un prieten mi-a spus ca militarii din cordon de la Inter trageau in sus cu gloante luminoase si totusi din multime unii oameni cadeau secerati de o forta nevazuta.

 

Interesant

Se pare ca erau operatiuni de diversiune controlate de criminalul Iliescu si camarila sa astfel incat tovarasii din securitate si nomenclaturistii lui Ceausescu (actuala mafie PSD) sa aiba timp sa se reorganizeze si sa nu scape puterea politica si economica a Romaniei !
Pe 22 decembrie 1989 s-a inceput sa se traga in momentul in care, vazandu-l pe Iliescu, strada cerea la unison : "Fara comunisti !" !

Intentia rusilor a fost de la inceput

sa-l elimine pe Ceausescu dar sa prezerve comunismul, asta e clar.

ciochia nationala continua

totul pentru a nu deconspira cel mai macabru secret al romaniei moderne: actiunile din decembrie 89 ale 'retelei r'.
http://stiri.tvr.ro/reteaua-r--un-reportaj-despre-structura-ultrasecreta-de-la-revolutia-din-1989_68652.html

 

Din ce in ce mai clar

In decembrie 1989 a fost orice altceva in afara de revolutie !
Mizeria din aparatele de conducere si represive ale lui Ceausescu a iesit la suprafata si a preluat controlul politic si economic al Romaniei pe care il au si astazi prin creatia criminalului Iliescu : mafia PSD !
Putem sa spunem cu certitudine ca am intrat in cel de-al 71 lea an de comunism !

 

Teroristii nu au existat

Teroristii au fost securistii, la fel cum nu au existat nici cei 60000 de unguri trimisi la Timisoara sau 15000 de rusi trimisi la Bucuresti . La acea data securistii erau singurii "in civil“ care posedau arme si au facut tot posibilul ca sa evite caderea lui Ceausescu . A fost o Revolutie , se umpluse paharul , Ceausestii pierdusera contactul cu realitatea iar organizarea meetingului i-a grabit sfarsitul .

 

Revolutie

Definitia revolutiei : schimbare fundamentală a valorilor, a instituțiilor politice, a structurii sociale, a conducătorilor și ideologiilor unei societăți.
Fiecare poate judeca daca a fost sau nu revolutie !
Parerea mea este ca nu a fost o revolutie !

Inca ceva de adugat la comentariul Dvs.

Revolutiile adevarate, cea franceza da la 1789 si cea rusa din 1917, au avut ca rezultat disparitia fizica a multor membri ai clasei impotriva careia s-au ridicat popoarele. La noi au tras-o tot amaritii si s-a ridicat pe cadavrele lor actuala "clasa politica".Pentru ca au avut nevoie de singe pentru a-si justifica ascensiunea la putere. Si ce le-a pasat si mai ales ce le pasa lor de atitia morti si suferinta daca si-au atins scopul. Numai ca ignora ca titulatura de "clasa politica" implica si lupta de clasa care duce la revolutie adevarata.

AU descoperit dupa 30 de ani

gaura de la covrig.

 

Televiziunea si manipularea revolutiei.....

Toate persoanele importante din TVR erau ofiteri ai Securitatii: Tudor Vornicu, George Marinescu, Tudor Popescu,Ilie Ciurascu, Aristide Puroiu"Cei care nu erau cadre ale Securitatii erau verificati si rasverificati de Securitate si faceau rapoarte saptamanale catre Securitate.

 

nu stiu ce se intimpla cu memoria unora?!!!.....

....au fost prinsi si apoi eliberati subit zeci de persoane care aveau mai multe tipuri de haine militare si civile pe ei,erau straini si erau dotati cu armament neromanesc...apoi avem clar dovezi ca in tara au intrat ,s-au inflitrat ca turisti trupe rusesti de diversiune Omon si Spetnaz,...apoi avem bruiajul total al comunicatiilor si radarelor, armata romana devenind surda si oarba...in asemenea bruiaje era usor interpunerea de comenzi-ordine false,diversioniste ale trupelor infiltrate...la toate acestea se adauga trupe speciale romanesti de la securitate ,din armata care aveau misiunea de al recupera si proteja pe Ceausescu...declararea ca ar exista teroristi a avut scopul de a putea ataca,neutraliza aceste trupe din teren...sint martori arestati inainte de 21 care sustin ca au fost executati in puscarii multe persoane arestate dupa executia lui Ceausescu...??!!!...treaba nuuu este asa simpla cum sustin acesti domni procurori...

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor