Iliescu cere excluderea din viata publica a impostorului Maries

Duminica, 21 Decembrie 2008, ora 21:27
5954 citiri
Iliescu cere excluderea din viata publica a impostorului Maries

Desi a refuzat sa dea declaratii reporterilor si televiziunilor in urma incidentului de duminica dimineata de la Cimitirul Eroilor Revolutiei, Ion Iliescu l-a atacat pe presedintele Asociatiei 21 Decembrie, Teodor Maries, pe blogul sau.

Iliescu s-a trezit duminica, in timp ce dadea declaratii jurnalistilor prezenti la manifestatiile de la Cimitirul Eroilor Revolutiei din Capitala, cu o ploaie de monede ce s-a abatut asupra lui.

Ion Iliescu a denuntat pe blogul sau, "diversiunea din 21 decembrie 2008", catalogand-o drept o "actiune provocatoare" din partea impostorului Maries.

"Este rusinos ca un grup de elemente certate cu spiritul civic, cu morala elementara, provocatori folositi ca masa de manevra de unii simbriasi ai diversiunilor de acest tip (in frunte cu Maries si Costin), exploatand si unele nemultumiri personale ale unora dintre acestia, s-au dedat, si de aceasta data la acte de provocare - proferand jigniri si incercand sa creeze o stare de incordare, total contrara spiritului care trebuie sa domine astfel de manifestari, si care ii animau pe cei mai multi dintre cei prezenti - care au si dezavuat actiunea provocatoare." scrie Iliescu.

Mai mult, fostul sef de stat le cere "adevaratilor revolutionari" sa il excluda din viata publica pe presedintele Asociatiei 21 Decembrie, Teodor Maries.

"Este de datoria adevaratilor revolutionari, participanti activi la momentele cele mai importante ale Revolutiei, sa dezavueze fatis si sa-l excluda din viata publica pe acest impostor - Teodor Maries, pe care nimeni nu l-a observat, undeva, in timpul evenimentelor dramatice din decembrie, dar l-au remarcat printre participantii la manifestatiile politice din primavara anului 1990, inclusiv la devastarea cladirii Guvernului din ziua de 18 februarie 1990, ca si la actiunile pregatitoare ale actelor violente din ziua de 13 iunie 1990. Este un mercenar de meserie, care nu se stie ce profesie are si cu ce s-a ocupat in toti acesti ultimi 19 de ani, in afara organizarii de acte provocatoare!", continua presedintele de onoare al PSD.

De asemenea, Iliescu spune ca nu intelege de ce Maries a devenit presedintele "Asociatiei 21 Decembrie" deoarece nu s-a implicat activ in evenimentele de la Revolutie.

"Nu se stie prin ce imprejurare si-a arogat functia de presedinte al 'Asociatiei 21 Decembrie', el nefiind participant la actiunile de la baricada din dreptul Hotelului Intercontinental, din noaptea de 21 decembrie 1989, ai caror participanti au fost fondatorii asociatiei. Este un impostor care isi permite sa se afiseze si sa vorbeasca in numele revolutionarilor, el neavand aceasta calitate, nefiind recunoscut ca atare de nicio asociatie", mai spune Iliescu.

Petre Roman și Gelu Voican Voiculescu, chemați la Parchet în dosarul Mineriadei. Ion Iliescu va fi audiat la domiciliu SURSE
Petre Roman și Gelu Voican Voiculescu, chemați la Parchet în dosarul Mineriadei. Ion Iliescu va fi audiat la domiciliu SURSE
Petre Roman, fost premier, Gelu Voican Voiculescu şi Virgil Măgureanu, fostul director SRI, au fost citaţi, joi dimineaţa, 25 aprilie, la sediul Parchetului General, unde li se va aduce la...
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
#Ion Iliescu, #Teodor Maries, #impostor, #revolutie , #Revolutie