#Iliescu langa Visinescu

Autor: Eugen Tomac - deputat MP
Luni, 29 Februarie 2016, ora 18:17
13257 citiri

Am avut, in Romania, o comisie pentru condamnarea comunismului. Avem, de asemenea, mai multe institutii care au drept scop cercetarea crimelor comunismului, institutii care se ocupa de soarta revolutionarilor, dar si institutii care cauta sa ingroape, prin proceduri legale, aflarea adevarului despre ororile comise impotriva poporului roman.

Dincolo de institutii, avem datoria sa avem cunostinta si recunostinta pentru cei care au avut de suferit. Oricat de crud, nimeni nu poate contesta adevarul istoric. Iar acesta este cat se poate de limpede.

In 1940, Romania avea o populatie de 20 de milioane de locuitori. Brusc, peste noapte, printr-un ultimatum dat de Stalin, conducerea statului roman, speriata de insistenta Kremlinului, cedeaza parte din teritoriul national si lasa peste 3,5 milioane de cetateni romani sa devina carne de tun pentru sovietici.

Teroarea pe care a semanat-o stalinismul in randul populatiei romanesti din Basarabia, nordul Bucovinei si Tinutul Herta nu e cunoscuta nici astazi opiniei publice. Dupa razboi, Romania intreaga a fost ocupata si instaurat, odata cu sosirea tancurilor rosii, un regim diabolic. Teroare, omoruri in masa, puscarii pline de oameni politici si intelectuali, foame, saracie si indoctrinare. Politica lui Stalin si-a gasit rapid adepti in randul celor dornici de afirmare si dispusi sa execute orbeste ordinele Moscovei.

Ion Iliescu este unul dintre comunistii ce intruchipeaza perfect produsul creat de acest sistem. Ne-am convins de acest lucru chiar zilele trecute, cand bolsevicul din el a vorbit despre mortii de la Revolutie, reducandu-i la niste cifre pe care trebuie sa le dam uitarii.

Iliescu a intrat in randurile Uniunii Tineretului Comunist in 1944, iar in 1953, cand inca era in viata Stalin, la ordinul Anei Pauker, pleaca la studii in capitala Uniunii Sovietice. La revenirea de la Moscova, in 1956, devine presedinte al studentilor comunisti din tara si membru al CC al PCR.

De aici, in tot mai multe si importante functii ale regimului criminal comunist: sef al departamentului de propaganda comunista, ministru al Tineretului si apoi om de baza pentru Moscova. Dar nu si pentru restul tovarasilor din PCR.

In 1989, a jucat un rol cheie in procesul de preluare a puterii si nu e strain deloc de crimele comise cu sange rece impotriva unor oameni liberi, dornici sa traiasca intr-o tara fara comunism si comunisti.

Iesirea nervoasa de zilele trecute a lui Iliescu ne ofera inca o data confirmarea ca acest om a incercat prin toate mijloacele pe care le-a avut la dispozitie sa ne faca sa uitam trecutul dramatic pe care milioane de romani nevinovati au trebuit sa-l indure.

Imi aduc aminte cu cata incrancenare critica in 2006 actiunea politica de condamnare a regimului criminal comunist in Parlamentul Romaniei la propunerea presedintelui Basescu, cu cata iscusinta a reusit sa tina departe de aflarea adevarului institutiile statului roman.

A reusit poate sa amane momentul judecatii, dar nu poate fugi la nesfarsit de judecata istoriei.

Chiar daca institutiile statului nu au forta sa spuna adevarul despre moartea chinuitoare a miilor de oameni nevinovati la revolutie, despre tortura prin care au trecut bucurestenii la Mineriada, noi, cetatenii, nu trebuie sa ramanem indiferenti.

Mie imi pasa de mortii de la Revolutie si nu-mi este indiferenta nici suferinta prin care au trecut milioane de romani in comunism. Avem obligatia sa facem mai mult pentru a le pastra vie amintirea si a ne exprima la nesfarsit recunostinta in fata celor care s-au stins din viata in chinuri cumplite. Oameni tineri, persoane nevinovate, elita intreaga a Romaniei interbelice.

Pentru toti acesti romani care au murit pentru demnitatea noastra trebuie sa infiintam, la Bucuresti, cel mai mare muzeu din Europa al victimelor dictaturii comuniste.

Generatiile care urmeaza trebuie sa stie ce a insemnat acest regim criminal si cine au fost cei care prin ura si tortura l-au tinut in viata. Altfel, vom ramane vinovati la fel ca si "nevinovatul" Iliescu, care ne spune astazi cu un dispret demn de un politruc bolsevic ca n-are rost sa ne plangem mortii si ca trebuie sa ne gandim la consecintele politice.

Urate sunt aceste consecinte politice. De la studentul lui Stalin in 1953, la presedinte de Onoare al PSD in 2016 - cand de fapt locul lui Iliescu este langa Visinescu.

Eugen Tomac este un politician, istoric si jurnalist roman, deputat in Parlamentul Romaniei din anul 2012 si presedinte executiv al partidului Miscarea Populara.

Autorii care semnează materialele din secțiunea Invitații – Ziare.Com își asumă în totalitate responsabilitatea pentru conținut.Citește și:
Marcel Ciolacu este sigur că Gabriela Firea va mai câștiga un mandat la Primăria Capitalei: ”Trebuie să ai anumite afinităţi să fii primar general”
Marcel Ciolacu este sigur că Gabriela Firea va mai câștiga un mandat la Primăria Capitalei: ”Trebuie să ai anumite afinităţi să fii primar general”
Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a anunțat duminică, 5 februarie, că PSD merge în acest moment cu Gabriela Firea candidat la Primăria Capitalei. Întrebat la Antena 3 cu ce candidat merge...
Cât de posibil vede Marcel Ciolacu scenariul în care Klaus Iohannis l-ar respinge ca premier, la rotativa din mai
Cât de posibil vede Marcel Ciolacu scenariul în care Klaus Iohannis l-ar respinge ca premier, la rotativa din mai
Liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat duminică, 5 februarie, că nu vede posibil scenariul în care președintele Klaus Iohannis ar refuza să îl numească premier la rotativa din luna mai....