Parchetul General, un pas spre adevar. Ion Iliescu, omul Moscovei, responsabil pentru crimele de dupa 22 decembrie

Joi, 21 Decembrie 2017, ora 14:14
25267 citiri
Parchetul General, un pas spre adevar. Ion Iliescu, omul Moscovei, responsabil pentru crimele de dupa 22 decembrie

Se implinesc 28 de ani de la inlaturarea dictaturii Ceausescu.

Parchetul General a prezentat la inceputul acestei saptamani, intr-o conferinta de presa, o serie de elemente din cercetarea penala realizata in complicatul dosar al Revolutiei.

Ancheta in acest dosar a fost blocata ani de zile de catre procurorul Dan Voinea, cel desemnat de Ion Iliescu "sa dezlege" misterul evenimentelor sangeroase din decembrie 1989.

Acesta s-a conformat si a ingropat dosarul, pentru ca, intr-adevar, pe fundalul miscarilor de strada, a avut loc si o lovitura de stat.

Abia implinisem 22 de ani si lucram ca mecanic la IAUC (Intreprinderea de Aparate si Utilaje pentru Cercetare), iar in data de 21 decembrie 1989 am participat la mitingul pro Ceausescu de la Comitetul Central si pot sa confirm ca prezentarea Parchetului despre ce s-a intamplat la acel miting e prima declaratie oficiala pe care o aud in acesti ani si care are legatura cu realitatea.

Ion Iliescu a facut incercari repetate pentru a rescrie istoria in legatura cu evenimentele din 1989, dar nu a reusit sa ascunda adevarul - Foto: Hepta.ro

O bubuitura, un huruit, un vuiet si rafale de mitraliera

Da, oamenii adusi cu forta la acel miting erau furiosi pe Ceausescu, stiau ca la Timisoara, armata a tras, stiau ca sunt morti si foarte multi raniti.

Da, multi dintre cei obligati sa vina la miting sub amenintarea cu concedierea si trimiterea la munca fortata la Canal au refuzat sa care pancarte cu chipul lui Ceausescu si cu sloganuri comuniste, cele mai multe au fost purtate de catre activistii de partid din intreprinderi si de securistii infiltrati in multime.

Da, multi dintre cei care au venit la acel miting erau pregatiti sa protesteze. Cu ochii mei i-am vazut pe cei de la Turbomecanica cum, imediat dupa ce mitingul a fost spart, au scos din genti steaguri tricolore si au inceput sa strige impotriva lui Ceausescu, dar multimea a fost imprastiata de altceva si altcineva.

S-a auzit o bubuitura, un huruit sinistru, apoi un vuiet si rafale de mitraliera. Toate aceste zgomote au creat panica, iar oamenii au fugit.

Revolutia din 1989 a fost declansata de grupul lui Ion Iliescu cu sprijin de la Moscova, asteptarile celor care au iesit in strada au fost inselate, Foto: Wikipedia

Da, multi au ramas si au continuat sa protesteze, dar Ion Iliescu, Silviu Brucan, Petre Roman, generalul Victor Stanculescu, Virgil Magureanu si alti acoliti de-ai lor erau pregatiti.

Ei au avut grija ca Revolutia sa nu se transforme intr-o miscare anticomunista, au inventat "teroristii" si au ucis oameni nevinovati pentru a putea prelua puterea fara a fi contestati, fiind perceputi ca salvatori de catre o mare parte a populatiei.

Ion Iliescu, un lider impus de Mihail Gorbaciov

Da, Revolutia din Romania a fost declansata de agentii Kremlinului care au avut si aprobarea statelor occidentale. Pana la prabusirea Uniunii Sovietice din septembrie 1991, Romania a ramas in sfera de influenta a Moscovei.

Ion Iliescu a fost un lider impus de Mihail Gorbaciov. Acestea sunt faptele. Cine isi mai aminteste anii 1990 si 1991, Piata Universitatii, venirea repetata a minerilor in Capitala ca sa anihileze orice urma de opozitie politica a simtit pe propria piele orientarea politica a lui Ion Iliescu si a FSN.

Au fost sute de mii de oameni in strada, societatea s-a schimbat fundamental, rapid si abrupt, dar nu trebuie sa uitam ca au existat cativa papusari care au declansat Revolutia, care au incercat si, partial, au reusit sa o confiste, trasand un destin diferit romanilor, unul care nu a avut nicio legatura cu ce au cerut sutele de mii de cetateni prezenti in fata CC in dupa amiaza zilei de 22 decembrie.

Ei au strigat: "Jos comunismul!"

Ion Iliescu si gasca de agenti KGB sunt responsabili pentru crimele de dupa fuga cuplului Ceausescu, iar, acum, Parchetul a facut primul pas cu adevarat important pentru a face lumina in complotul care l-a inlaturat pe Ceausescu si a confiscat libertatea romanilor, amanand democratia si izoland tara vreme de un deceniu.

Citeste si:
Averea fabuloasă adunată de Diana Șoșoacă, senatoarea recent executată silit de ANAF
Averea fabuloasă adunată de Diana Șoșoacă, senatoarea recent executată silit de ANAF
Senatoarea Diana Șoșoacă a fost recent executată silit de către ANAF pentru neplata datoriilor la stat. Conform ultimei declarații de avere a politicianului, aceasta deține numeroase...
Ministrul Digitalizării anunță când vom scăpa de dosarul cu șină. „Semnez zilnic munți de documente”
Ministrul Digitalizării anunță când vom scăpa de dosarul cu șină. „Semnez zilnic munți de documente”
Ministrul Digitalizării, Sebastian Burduja, a declarat sâmbătă, 13 august, că zilnic semnează ”munţi de documente” pe hârtie, dar afirmă că a semnat şi electronic contractul de...
Comentarii
lia_stoenescu
rank 5
"... Sa vezi ce-a mai ramas din oameni..."
Hastalavista
rank 5
Iliescu,Romul Moscovei, responsabil pentru crimele de dupa 22 dec.