Iliescu, despre WikiLeaks: Manipulari americane, rusine pentru diplomatie

Joi, 31 Martie 2011, ora 11:47
3796 citiri
Iliescu, despre WikiLeaks: Manipulari americane, rusine pentru diplomatie
Foto:bzi.ro

Fostul presedinte al Romaniei, Ion Iliescu, se arata foarte nemultumit de discutiile starnite de publicarea de catre WikiLeaks a telegramelor ambasadei americane la Bucuresti, pe care le considera manipulari si fleacuri.

"Nu ma intereseaza barfa, nici macar dirijata si manipulata, nu ma intereseaza", a declarat Iliescu pentru Ziare.com.

Intrebat daca americanii sunt cei care manipuleaza, Iliescu a raspuns: "Inclusiv. Am cunoscut multi diplomati americani oameni seriosi care nu se ocupa cu fleacuri din acestea. Aparatul inregistreaza si transmite si altii le speculeaza, le vehiculeaza. Nu ma intereseaza asemenea practici. E rusine pentru cei care se implica in asa ceva si pentru conceptul de diplomatie. Nu are nimic diplomatia cu asa ceva", a spus Iliescu pentru Ziare.com.

"Ma surprinde pasiunea pe care a suscitat-o aceasta chestiune. Adica slabiciunea spre barfe a romanului cred ca e terbila. Nici nu ma intereseaza, domnule, aceste chestiuni, specularea unor barfe. Sunt putin dezamagit de calitatea diplomatilor americani care iau in serios niste chestii de astea", a adaugat el.

Intrebat daca il include aici si pe fostul lider PSD Mircea Geoana, Iliescu a spus ca "toata lumea care se coboara la asemenea discutii". In schimb, presedintele de onoare al PSD s-a aratat iritat cand a fost intrebat daca il include si pe actualul presedinte PSD, Victor Ponta, care era si el un interlocutor al ambasadei americane.

"De ce vreti sa ma trageti de limba? Nu vreau sa ma bag in asemenea chestii, imi displace profund. Asta e tot ce am avut de spus", a incheiat Ion Iliescu.

#Iliescu WikiLeaks manipulari rusine, #Iliescu WikiLeaks barfe , #stiri Ion Iliescu