Iliescu isi cearta comentatorii: Sotia mea e romanca, ma cheama Ionel

Joi, 19 Februarie 2009, ora 13:18
13230 citiri
Iliescu isi cearta comentatorii: Sotia mea e romanca, ma cheama Ionel

Dupa ce si-a iesit din fire in repetate randuri si a aruncat replici memorabile in fata jurnalistilor care l-au scos din sarite, Ion Iliescu a ajuns sa se ia la harta cu cititorii care ii comenteaza online articolele aparute in presa.

Astfel, fostul presedinte caracterizeaza drept stupefiante "unele comentarii de pe forumul Jurnalului Nationalin legatura cu articolul pe care l-am publicat, apartinand unor oameni dominati de ura si de incrancenare, care se ascund sub anonimat", dupa cum scrie acesta pe blogul sau.

"Nu ma asteptam ca, dupa 20 de ani, sa se mai intretina asemenea porniri instinctuale, irationale, primitive", mai scrie Iliescu, precizand ca i-au atras atentia doua categorii de reactii, "pe de o parte, cele apartinand unor nostalgici ai ceausismului si, pe de alta parte, ale unor oameni ostili, ramasi la nivelul sloganurilor primitive (anticomuniste) din perioada campaniei electorale din 1990, vehiculate in Piata Universitatii".

Sotia mea este romanca get-beget, numele meu consacrat a fost intotdeauna Ionel

Ce anume l-a deranjat pe fostul presedinte ? "Un 'obraznic' isi permite sa repete o marsavie, punand la indoiala originea romaneasca a sotiei mele, banuind ca ar fi 'rusoaica', cu numele probabil de 'Natasa'. Tin sa il dezamagesc. Sotia mea este romanca get-beget - si bucuresteanca. Ea s-a nascut si a copilarit in cartierul Giulesti-Crangasi. Numele sau de fata era Serbanescu Elena (Nina). Mama sa - Maria, tatal - Anghel, o sora mai mare - Maria. Cred ca nu mai e nevoie de alte detalii", concluzioneaza Iliescu.

In acelasi timp, presedintele de onoare al PSD afirma ca nimeni niciodata nu i-a spus Ilici.

"Unii imi atribuie mie o denumire inventata - Ilici - pentru a consacra fabulatia mincinoasa privind legaturile mele cu Rusia, cu KGB-ul, etc. Niciodata, nimeni nu m-a numit astfel.

Numele consacrat, in familie si printre prieteni a fost intotdeauna Ionel. Pana si colegii mei rusi, de la Institutul Energetic din Moscova, unde am studiat intre anii 1950-1954, imi spuneau tot Ionel (scriindu-mi numele in grafie chirilica, cu semn moale dupa l)", mai scrie acesta pe blog.

Pentru Ceausescu am fost doar o gazda

Iliescu justifica si prezenta sa in mai multe fotografii aparute in presa impreuna cu familia Ceausescu. "Se da 'o semnificatie cu substrat' unor fotografii aparute in presa impreuna cu familia Ceausescu, aflat in 1976 intr-un week-end la Iasi, punand intrebarea, 'cu tendinta', ce fel de 'disidenta' faceam eu daca 'ii organizam concediul' familiei Ceausescu?.

Nu era niciun fel de concediu. Era un moment de ragaz al sefului statului (de atunci) pe parcursul unei vizite oficiale in judet. Eu indeplineam o simpla functie de gazda. Nu trebuie cautate alte semnificatii si nici speculate in acest fel unele materiale fotografice. Dar ticalosia unora nu cunoaste margini!", conchide fostul presedinte.

Citeste si:
Despre deșirarea fibrei națiunii române
Despre deșirarea fibrei națiunii române
În 1990, spaima strategică cea mai grozavă a decidenților români era destrămarea țării. De aceea l-au pus atunci comandant la Cluj (adică la Armata care s-ar fi opus unei invazii dinspre...
Fostul lider PNL Crin Antonescu nu crede în refacerea coaliției cu USR: „Niciodată nu am simțit atâta ostilitate între două partide”
Fostul lider PNL Crin Antonescu nu crede în refacerea coaliției cu USR: „Niciodată nu am simțit atâta ostilitate între două partide”
Fostul preşedinte al PNL Crin Antonescu a declarat miercuri, 27 octombrie, că refacerea coaliţiei între PNL şi USR este "o variantă înfundată", el susţinând că niciodată în cariera sa...
Sursa: Ziare.com