Ion Iliescu a fost dus de urgenta la spital UPDATE A fost operat

Luni, 01 Aprilie 2019, ora 20:05
12987 citiri
Ion Iliescu a fost dus de urgenta la spital UPDATE A fost operat
Foto: Arhiva Ziare.com

Fostul presedinte Ion Iliescu a fost dus de urgenta la Institutul de Urgenta pentru Boli Cardiovasculare "Prof. Dr. C.C. Iliescu". Fostul sef de stat s-a prezentat la spital cu pericardita hemoragica si a fost operat la inima la cateva ore de la internare.

UPDATE 20:00 - Fostul presedinte a fost operat, i s-a extras lichid din pericard si se simte bine, insa va mai ramane sub supravegherea medicilor, informeaza Digi24. Familia a interzis medicilor sa ofere informatii presei despre starea pacientului.

UPDATE 20:30 - Potrivit unui comunicat de presa emis de spital, "interventia chirugicala a avut un rezultat final foarte bun. In prezent domnul Ion Iliescu se afla in perioada postoperatorie imediata in sectia ATI a Institutului nostru, este stabil si in afara oricarui pericol imediat".

"In dupa-amiaza zilei de 1 aprilie, domnul Ion Iliescu, fost presedinte al Romaniei, a fost adus prin transfer de la Spitalul Elias la Institutul de Urgenta pentru Boli Cardiovasculare 'Prof. C.C. Iliescu' cu diagnosticul de pericardita lichidiana - tamponada cardiaca. Dupa evaluare si pregatire preoperatorie pacientul a fost supus unei interventii chirurgicale", se mai arata in comunicat.

Reprezentantii spitalului informeaza si ca orice declaratii ulterioare se vor face doar cu acordul expres al pacientului.

Pericardita hemoragica presupune ca in sacul din jurul inimii exista un lichid care contine si sange. Lichidul trebuie eliminat si exista mai multe proceduri prin care se poate face acest lucru. Chiar daca nu este o operatie direct pe inima, exista riscuri asociate interventiei, potrivit specialistilor citati de Digi24.

Ion Iliescu are 89 de ani, sufera de cardiopatie ischemica si el a suferit de-a lungul vremii mai multe interventii cardiace, avand 6 stenturi in zona inimii, informeaza Antena3.

Potrivit sursei citate, fostul presedinte s-a dus singur, cu masina personala, intai la Spitalul Elias. El merge lunar la control la Elias, insa in aceasta dimineata s-a plans de probleme respiratorii, asa echipa de la Elias a decis sa il trimita cu ambulanta catre CC Iliescu ca sa il monitorizeze mai departe.

A.S.

Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţia de senator vor da filmări intime"
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţia de senator vor da filmări intime"
Senatoarea Diana Șoșoacă susține că a primit amenințări și este hărțuită, cu scopul de a-și prezenta demisia. Ea pretinde chiar că e șantajată cu filmări compromițătoare cu ea,...
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va dezbate marţi contestaţia depusă de Alianţa Dreapta Unită la decizia Biroului Electoral Central de respingere a protocolului său de constituire....
#Ion Iliescu operat inima aprilie 2019 , #stiri Ion Iliescu
Comentarii
Poza MosGerila
MosGerila
rank 5
Nu cred, falsa stire! Imposibil !!! Iliescu NU ARE INIMA !