Ziare.com

Ion Iliescu: Rusia a stat in calea unirii Romaniei cu Republica Moldova

de Irina Ursu
Luni, 13 Aprilie 2009, ora 13:40

   

Ion Iliescu: Rusia a stat in calea unirii Romaniei cu Republica Moldova
Ion Iliescu si-a propus sa "clarifice situatia" din anii '90 cand ideea unirii Republicii Moldova cu Romania era o prioritate, precizand ca influenta puternica a Rusiei a fost piedica reala in calea acestui obiectiv, asa cum este si astazi.

"Au aparut inca din anii '90 si se repeta si acum unele "reprosuri", ca n-am fi stiut "sa profitam" de situatia din anii '90 - '91 pentru a realiza unirea Basarabiei, sau a Rep.Moldova cu Romania. Cum sa fi abordat aceasta problema? Si cu cine?

Pana in 1991, Rep.Moldova era parte a URSS. In Transnistria se aflau bazele si efectivele Armatei a 14-a (cu generalul Lebed)", sunt argumentele cu care fostul presedinte al Romaniei isi explica deciziile de la acea vreme, postate pe blogul personal.

Ion Iliescu precizeaza ca dupa proclamarea independentei Republicii, in 1991, conducerea acesteia s-a confruntat cu probleme complicate, cum ar fi sciziunea Transnistriei si provocarea conflictului armat.

Mai mult chiar, Romania a fost eliminata in scurt timp din cercul celor patru tari care a dus la incetarea ostilitatilor din Transnistria.

"Romania a initiat, in vara anului 1992, la Istanbul, cu prilejul Summitului Tarilor din zona Marii Negre - intalnirea celor patru presedinti - din Rusia, Ucraina, Moldova si Romania , care a dus la incetarea ostilitatilor din Transnistria. S-a creat o Comisie de lucru, a reprezentantilor celor patru state. Ulterior, prin manevre abile ale Rusiei, componenta Comisiei a suferit modificari, care au dus la inlaturarea Romaniei", mai precizeaza Iliescu.

Lupta pentru putere - piedica in calea unirii

Liderul de onoare al PSD precizeaza ca fortele active din Rep.Moldova, care reusisera sa creeze, inca din anii 1987 - 1988, o atmosfera entuziasta in jurul actiunii unitare pentru impunerea limbii romane si a scrierii latine, au cunoscut o continua slabire, ca urmare a divizarii fortelor politice si a luptei pentru putere.

"Fortele conservatoare au folosit aceasta slabiciune, grupandu-se in jurul Partidului Comunistilor, atragand sustinerea activa a populatiei rusofone (peste 35% din populatia tarii). Plecarea la munca, in Europa, a peste un milion de romani din Rep.Moldova a slabit si mai mult pozitia partidelor romanesti", a mai precizat fostul presedinte.

Iliescu precizeaza ca, in acest context, Voronin si partidul sau au reusit sa preia puterea si sa instituie un regim autoritar, pseudo-democrat, cu puternice accente de sorginte stalinista.

"Starea grava din economie, saracia accentuata a populatiei, dependenta de livrarile de gaze din Rusia si de piata rusa pentru produsele destul de limitate la export (vin, fructe, tutun, etc) accentueaza aceasta situatie dificila. Solutia va fi in organizarea pe o baza noua si solida a fortelor politice democratice din Rep.Moldova, interesate sa asigure, inclusiv prin dialog multietnic, dezvoltarea tarii in spiritul vremii si integrarea ei, in perspectiva, in Europa", mai noteaza Iliescu.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 6529 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
33 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Romania nu are conducatori demni!, ci de ca..ca..o buni sa tragi apa dupa ei!!!

Ea este condusa de diferiti sugatori mai mari sau mai mici de licurici, atit din vest cit si din est. Daca ar avea, ar rupe efectiv Pactul Ribentrop-Molotov cu dintii la toate organismele internationale si ar face din reunirea Basarabiei, Bucovinei si Tinutul Hertei cu tara, teritorii locuite in cea mai mare proportie de romani, chiar si dupa omorirea si deportarea a peste 1,5 milioane de romanii in timpul lui Stalin s-a folosiri limbii ruse ca, limba oficiala in timpul URSS, axa politicii romanesti prezente si viitoare.

 

TICALOSULE

TU , IN DATA DE 22 DECEMBRIE 1989 DADEAI URMATORUL ORDIN : " SUNATI LA MOSCOVA , SPUNETI CINE SUNTEM SI CE VREM !" . IAR DUPA CATEVA ORE CEREAI EXPLICIT SPRIJINUL ARMATEI SOVIETICE ! NOROC CU GENERALUL GUSE CARE S - A OPUS CATEGORIC , CA ALTFEL ERAI ALES PE VIATA CA SMIRNOV IN TRANSNISTRIA ...*** COMUNISTA ! CAND AI APARUT IN BALCONUL DE LA CC , 100.000 DE OAMENI AU STRIGAT :"FARA COMUNISTI" - ATUNCI AI FUGIT REPEDE LA TELEVIZIUNE SI- AI CONFISCAT REVOLUTIA ROMANILOR , PROSTIND UN POPOR INTREG SI POZAND IN SALVATORUL NATIUNII...SA PUTREZESTI IN IAD , LEPRA COMUNISTA !!!!!!!!!!!!!

Din pacate Rusia nu ve desfiinta niciodata pactul Ribentrop-Molotov pentruca

i-ar contravine zonelor de influenta si nu ar mai putea controla Moldova si Basarabia la fel de usor.

IN PLUS, RATANUL KGB-ist BATRIN CU STEA ROSIE PE SFARLA S-A DUS PE FURIS CU TRATATUL BILATERAL LA GORBACIOV UNDE RECUNOSTEA GRANITELE , VECINII SI NU RIDICA NICI O PRETENTIE!

.

Influenta puternica a Rusiei si" ciocul mic" a lui Iliescu

a fost piedica.Mai are tupeu ca dupa 20 de ani in care nu a facut nimic sa vorbeasca de Moldova. A fost deranjat poate de imaginile vazute pentru ca Voronin a facut la fel ca el. A omorat oameni nevinovati ,pentru ca nu mai vor comunism.

psihiatru

Obsesii

iliescu katran

Fratilor ce pretentii aveti de la C>I>O>RO>iul Pupi-n c.u.r.i.st de Rusi, T>I>G>A>N>I>I nu au tara ei nu se considera ROMANI.Asa ca de la tine bai NESPALATULE CARE ESTI PLIN DE JEG SI BUBOAIE SI P>U>T>I A LATRINA, CRIMINAL DE K>A>KA NU ASTEPTAM DECIT TRADARE SI DISTRUGEREA TARII IN REST SA TE MANANCE VIERMII CEI NEADORMITI DE VIU DAPTU BULEANDRO M>U>I....

OAMENII LUI ILESCU AU INFILTRAT SI DETURNAT MISCAREA PRO-UNIONISTA

23 DECEMBRIE-Generalul Stefan Guse reactionează public, opunandu-se interventiei armatei sovietice in Romania.Indiferent de controversata personalitate a generalului,in legătură cu desfăsurarea Revolutiei Romane la Timisoara,cu tragediile care s-au intamplat acolo,istoria va inregistra adevărul că interventia publică a generalului a avut o mare greutate pentru Romania.Ne intrebăm pană azi,de ce nume“sonore"de atunci,din timpul Revolutiei,nu au făcut de indată corp comun cu generalul Stefan Guse.Tot la un singur răspuns am rămas,pentru că solicitarea sprijinului militar din partea Moscovei a fost făcută de către “sef“adică de către I.Iliescu.La Ambasada URSS,intr-o convorbire telefonică cu Moscova.Cei ce stiu,de frică, tac si azi.Interventia televizată a gen.S.Guse a fost receptată cu exactitate,ca o impotrivire la această solicitare si ca un avertisment dat Moscovei.La reactia publică a gen.Stefan Guse,Moscova tăcea.Această tăcere m-a determinat să resimt ziua de 23.12.89,ca o zi extrem de grea pentru Revolutia Romană.In ziua de 23.12.89m-am adresat Moscovei,avand in vedere cea mai gravă amenintare care plana asupra Romaniei-invazia militară străină.Mesaj in numele Comitetului National de Actiune Bucuresti-Chisinău Trecere Liberă.Pe releele de transmisie,in conditii pe care le voi evoca,s-au confundat CNABCTR cu Comitetul National al PCNŢ.
24DECEMBRIE-Răspunsul Moscovei la mesajul nostru a fost că nu va trimite trupe militare in Romania.Dar,inainte,despre transmiterea mesajului.In conditii dramatice.E timpul să vorbesc despre o eroină a Revolutiei.Transmiterea mesajului a avut loc,cu intreruperi,in decurs de mai multe ore.După o altă tentativă, esuată.In jurul clădirii(PTTR)ptr.luarea acesteia sub control,se trăgea.Gloantele pătrundeau si in clădire,dar,despre acest aspect,mărturisirile sunt la altii.Se tace.Cu toată frica si disperarea prin care trecea tanăra cu care eram in legătură,singură in clădire,a inteles exact importanta mesajului nostru, eusind,de la transmiteri fragmentare,needificative,să-mi facă legătura cu Chisinăul,cu Frontul Popular din Moldova cu intreruperi si reluări,dar FPM reusise receptarea mesajului,pe care l-a retransmis imediat Congresului Deputatilor Poporului al URSS,d-lui M.Gorbaciov.Transmisionista noastră era expusă.Trecea pe o cale ingustă,dintre viată si moarte.Nu a abdicat de la datorie,pentru a se refugia in locurile din clădire de mai mare sigurantă.A revenit de mai multe ori in locul de maximă expunere,doar de aici avea sansa de a reusi.Trebuia să reusească inainte de eventuala avariere a instalatiilor,sau de ocupare a postei.Cei care au incercat si au contribuit la anexarea Revolutiei Romane,din nefericire nu-si dau seama ce păcat mare au săvarsit.Mesajul a ajuns unde trebuia.

Rusii ca rusii, PROBLEMA DUREROASA e ca UE, SUA se fac ca ploua !!

Intotdeauna noi romanii am sperat sa vina cei care ne-au dat pe mana lui Stalin la Yalta si sa-si repare greselile.
canci !
Pe vremea lui Ceasca, acesta era plimbat cu mari onoruri de regina Angliei prin Londra, de Mitterand prin Paris s.a.m.d iar analfabeta Leana era facuta dr. Honoris CAusa a celor mai prestigioase universtati din vest si din orient. Asta era o bataie de joc crunta la adresa poporului roman, torturat fizic si spiritual de cuplul de dictatori. Ambasadorul D. Funderburk a mers pana acolo incat si-a dat demisia in semn de protest fata de politica administratiei Reagan/Bush(batranul) care incuraja si sprijinea ascuns pe Ceasca in timp ce rapoartele aproape zilnice ale lui Funderburk catre Dept de Stat si Casa Alba despre dezastrul drepturilor omului si mizeria din Romania erau sistematic ignorate iar lui i se spunea ca Ceasca trebuie sprijinit. Cititi cartea ambasadorului Funderburk "Betrayal of America" despre duplicitatea Casei Albe si Dept de Stat la vremea aceea. Demisia dr. Funderburk este un caz unic in analele diplomatiei americane, cand un ambasador demisioneaza in semn de protest fata de politica propriului guvern.
Evenimentele actuale pot schimba soarta Basarabiei, iar pe termen lung pot duce la reintregirea neamului.
Ce fac astazi pt. noi SUA si UE ???
Din pacate, se pare ca suntem singuri fata in fata cu rusii si ucrainienii. Suntem prea mici pentru a-i infrunta fara ajutoare de la aliati.
Liderii Romaniei trebuie sa fie foarte activi pe toate canalele diplomatice ce le au la indemana. In calitatea ei de membru UE si NATO, astazi Romania trebuie SA PRETINDA Europei si SUA sa fie fara echivoc de partea dreptatii, sa se opuna manevrelor comunistilor de la Chisinau. Umblatul cu manusi si frica de a nu deranja sau produce incoveniente patrenerilor nostri de aliante trebuie abandonata. Sa cerem tuturor personalitatilor, din orice partid sau grupare sa foloseasca toata influenta si relatiile pe care le au in Vest pt. a promova cauza noastra. Sa lasam acum cearta intre noi, nu e momentul iar sa ne balacarim reciproc si sa fim dezbinati. In aceste momente, PRETINDEM conducatorilor pe care i-am ales sa lucreze pt. tara 14-16 de ore pe zi, sau oricat e nevoie, inclusiv sambata si duminica. Sa bata la toate portile vestului, sa creeze o alianta anti-comunista care sa foloseasca toata forta de care dispune pt. a ajuta ca democratia si dreptatea sa triumfe in Basarabia Romaneasca !!
Asa sa ne ajute Dumnezeu !

OAMENII LUI ILESCU AU INFILTRAT SI DETURNAT MISCAREA PRO-UNIONISTA 1

Mesajul a ajuns unde trebuia.Gorbaciov,intr-o pauză a Congresului(La care se anula Pactul Molotov-Ribbentrop)ii invită la pe deputatii romani basarabeni si le comunică faptul că a sosit un mesaj de la Bucuresti.Il avea,jumătate indoit pe dosul palmei,jumătate in palmă.Le arătă jumătatea din palmă:Venirea armatei URSS in Romania este inoportună—Vă comunic că nu vom trimite trupe in Romania.Bucuria deputatilor romani a fost enormă.Amenintatea interventiei militare sovietice ii apăsase pe toti.Bravii nostri frati din Basarabia actionaseră si ei.Miscarea Democratică(devenită din Mai 1989 FPM)ne aducea la cunostintă,de avertismentul dat Moscovei,si anume că romanii din R.Moldova se vor asterne de vii in calea tancurilor sovietice,dacă acestea vor porni spre Romania.Dacă Revolutia Romană are nevoie de ajutor,dacă Romania are nevoie de ajutor,dacă Bucurestiul,capitala tuturor romanilor ii va chema,atunci ei,romanii basarabeni,vor sări in ajutorul Patriei-Mame!In nici un caz armata sovietică!Tinerii căzuti in timpul Revolutiei Romane,eroina care a transmis mesajul,fratii din Basarabia.E momentul să evidentiez un alt aspect al convorbiri d-lui M.Gorbaciov cu deputatii romani basarabeni.Gorbaciov,la modul constient,prin viclenie,a indurerat pană azi poporul roman.A contorsionat si a complicat relatiile dintre Romania,pe de o parte,iar de cealaltă parte fiind,azi,imperiul sovietic de apus(Ucraina)si Rusia.Partea paginii din palmă o arătase.Cea indoită,pe dosul palmei,nu.Exact,in palmă,la vedere,păstrase fragmentul cu impotrivirea noastră la interventia armată:"Această Revolutie este făurită de noi.Suntem in stare să o ducem singuri pană la capăt!Venirea trupelor Moscovei ar fi cu totul si cu totul inoportună“In dosul palmei"Oamenii din R.D.G.si R.F.G.circulă in ambele sensuri,in mod absolut liber,fără pasaport,fără vize,fără taxe vamale.Moscova intr-adevăr poate oferi democratiei noastre cel mai de pret dar..Romania si RSS Moldovenească..libera circulatie a cetătenilor celor două state.Efectul asupra intregului popor roman ar fi extraordinar.Inima casei europene ar bate si aici,de la Tisa pană pe malul de răsărit al Nistrului.Asa să ne ajute Dumnezeu!“Bunul Dumnezeu pregătise cadrul si pentru Reintregirea lină a Romaniei.Chiar la acel congres se anula Pactul Molotov-Ribbentrop.Si deputatii Ucrainei,toti au votat pentru anularea tratatului,ptr.declararea acestuia nul ab initio.Ucraina,ca si R.Moldova,incă nu erau state independente.Făceau parte din URSS.Ucraina isi căuta aliati ptr.a-si atinge idealul suprem,de libertate,de independentă.Reintregirea Germaniei era in plină desfăsurare.La Chisinău,deputatii romani au văzut textul in intregime.Au declarat că dacă M.Gorbaciov nu le-ar fi ascuns cealaltă parte a mesajului,avand in vedere enormul prestigiu al Revolutiei

LA JILAVA !!!

"dupa proclamarea independentei Republicii" Da firai dreacu de COMUNIST imputit NU TU PERSONAL AI RECUNOSCUT PRIMUL ASA ZISA "IDEPENDENTA" A REPUBLICII MOLDOVA PE CAND LA CHISINAU SE SCANDA UNIRE !!! LA JILAVA CU TINE ORGANIZATOR DE MINERIADE !

 

oameni buni

una din marile greseli ale noastre este ca ne lasam prostiti de unii ca sa atacam pe altii dupa ideii care nu sunt nici macar ale noastre

nimeni nu ar trebui sa se creada aparatorul basarabenilor, americanilor, evreilor, europenilor sau rusilor nici macar a romanilor ci numai a adevaruluiistoria este singurul lucru care ramane dupa noi

 

Fals, domnule Iliescu.

Pentru cei care spun ca Moldova este rusificata:
Ethnic groups in R. Moldova:
Moldovan/Romanian 78.2%, Ukrainian 8.4%, Russian 5.8%, Gagauz 4.4%, Bulgarian 1.9%, other 1.3% (2004 census)
http://www.indexmundi.com/moldova/ethnic_groups.html

 

Romanii vor avea o singura tara.

Stai putin nea Nelu. Stim ca Rusia se opune Reintregirii Romaniei. Nu este o taina pentru nimeni acest fapt. Dar Rusia s-a opus si se opune si expansiunii NATO. Rusia se opune si Scutului Antiracheta NATO din Cehia si Polonia. Rusia s-a opus si intrarii Romaniei in NATO. Cu toate acestea, aceste fapte s-au petrecut. Deci nea Nelu, dumneata ai fost invatat la Moscova ca Rusia are intotdeauna dreptate, si ca Rusia nu poate fi refuzata sau contrata. Si de aceea ai crezut si crezi in Moscova mai ceva decat crezi [daca crezi] in Biblie. Totusi, vremurile mai evolueaza, popoarele le urmeaza, iar romanii vor avea in curand o singura tara. Fara comunisti, deci dumneata nu vei participa la repararea acestei nedreptati istorice.

Argument Pueril

Compara puterea NATO cu puterea exercitata de o tara din lumea a treia, cum Ro. era in anii de dupa revolutie (si probabil cotinua sa fie). Foloseste-ti chestia aia de pe umeri nu numai ca umbrela pt gat.

Falsch !

Moldova=4,3 milioane de locuitori dintre care: 64,5%moldoveni, 13% rusi, 13,8% ucrainieni, 3,5% gagauzi, 5,1% alte nationalitati.

...

Anuca, eu am postat si un site unde te poti informa mai bine, rezultatele fiind din 2004. Daca nu ai observat, mai postez o data.
http://www.indexmundi.com/moldova/ethnic_groups.html

...

Datele pe care le ai tu provin de la un recensamant din 1989, din fosta URSS.

Eu cunosc moldoveni ; nu prea vor , se cam codesc ....

Le-au bagat in cap ca or sa fie slugi la romani , ca romanii rad de ei , ca romanii sunt imperialisti .... prostii propagandistice !
E destul de greu sa le scoti din cap .
Amintiti-va de "nu ne vindem tara" , "n-ati mancat salam cu soia" , "noi muncim nu gandim" , "Coposu si Ratiu au cumparat fabricile din Romania si vor sa dea oamenii afara" , etc ....
Lozincile astea , propaganda , sunt mai rele decat orice .

...

ai crezut ca baietii de la moscova nu stiau ca nu esti calul lor troian ci a altor interese?

 

ilici

declara foarte naiv si inocent ca rusii n-au vrut, deci ne intoarcem acasa si gata.
Pai tov Ilici orice ra-hat nemernic poate sa faca asta , tu ca LEADER si EXPONENT al romanilor de pretutindeni CUM ai putut sa ridici din umeri?
Uita-te la Tokes si compania cu cat ura se agita impotriva romanilor FARA SA SE ASEZE jos ca rusul la o vodca...
In plus a nenorocit tara, a dat tot ce aveam cui a vrut caci altfel era de mult in parnaie si el si Roman

 

ARGUMENTE

Aceste argumente pastrati-le pentru PROCES -[-DACA O SA MAI TRAITI ]Domnule ILIESCU.Suna -cel putin bizar- strigatul DVS. de revolta impotriva mainii care v-a HRANIT. In vtrmurile la care va referiti CELE DOUA GERMANII se uneau-si nu uitati .RUSII aveau acolo 400.000 de militari iar BORIS ELSTIN ORDONA SA SE TRAGA CU TUNURILE IN.......PARLAMENTUL COMUNIST DIN MOSCOVA. Noi stim bine cu ce fel de LEMNE VA INCALZEATI LA ORA ACEIA DVS. SI DOAMNA NINA.

 

nici in ceasulal 12-lea....

..... nu poti sa fii cinstit d-le iliescu ?!
Pacat , in intelepciunea poporului roman se spune " cine nu are batrani sa-i cumpere" cu INTELERSUL ca detin multa experienta de viata si dau povete CONSTRUCTIVE ,spun adevarul ,canalizeaza pe cei tineri sa realizeze si obtina cele mai benefice rezultate in convietuirea intercetataneasca si interetnicA ,traind in armonie si belsug ,cu incredere intre ei pe baza ADEVARULUI SI NUMAI ADEVARUL.
D-tra tot in minciuni ,ceata si fuga de a spune adevarul poporului despre actul de conducere , dupa
"lovitura de sta" traiti,asa cum faceti si cu NERECUNOASTEA VINOVATIEI PE CARE ATI PRODUS-O p r i n
r e c u n o a s t e r e a IMEDIATA A BASARABIEI c a stat , NU MAI INTUNECATI ISTORIA ,CARE ESTE DEJA scrisa si in care figurati ca forta malefica a unirii romanilor de dincolo de PRUT , CU POPORUL FRATE SI ACEIASI M A M A-
R O M A N I A !

 

LA JULAVA !!!

dupa proclamarea independentei Republicii" Da firai dreacu de COMUNIST imputit NU TU PERSONAL AI RECUNOSCUT PRIMUL ASA ZISA "IDEPENDENTA" A REPUBLICII MOLDOVA PE CAND LA CHISINAU SE SCANDA UNIRE !!! LA JULAVA CU TINE ORGANIZATOR DE MINERIADE !

 

gradinarul

SE OFERA GRATUIT GHIVECE CU TERCI
APA NEPOTABILA SI MULTA RACEALA
LA AIUD SAU LA GHERLA
TOATE RELICVELE COMUNISTE SI SECURISTE
AU INTRAREA LIBERA

ILIESCULE

TU TREBUIE SA STI DESPRE CE E VORBA AI FACUT SCOALA LA RUSI

 

OAMENII LUI ILESCU AU INFILTRAT SI DETURNAT MISCAREA PRO-UNIONISTA

23 DECEMBRIE-Generalul Stefan Guse reactionează public, opunandu-se interventiei armatei sovietice in Romania.Indiferent de controversata personalitate a generalului,in legătură cu desfăsurarea Revolutiei Romane la Timisoara,cu tragediile care s-au intamplat acolo,istoria va inregistra adevărul că interventia publică a generalului a avut o mare greutate pentru Romania.Ne intrebăm pană azi,de ce nume“sonore"de atunci,din timpul Revolutiei,nu au făcut de indată corp comun cu generalul Stefan Guse.Tot la un singur răspuns am rămas,pentru că solicitarea sprijinului militar din partea Moscovei a fost făcută de către “sef“adică de către I.Iliescu.La Ambasada URSS,intr-o convorbire telefonică cu Moscova.Cei ce stiu,de frică, tac si azi.Interventia televizată a gen.S.Guse a fost receptată cu exactitate,ca o impotrivire la această solicitare si ca un avertisment dat Moscovei.La reactia publică a gen.Stefan Guse,Moscova tăcea.Această tăcere m-a determinat să resimt ziua de 23.12.89,ca o zi extrem de grea pentru Revolutia Romană.In ziua de 23.12.89m-am adresat Moscovei,avand in vedere cea mai gravă amenintare care plana asupra Romaniei-invazia militară străină.Mesaj in numele Comitetului National de Actiune Bucuresti-Chisinău Trecere Liberă.Pe releele de transmisie,in conditii pe care le voi evoca,s-au confundat CNABCTR cu Comitetul National al PCNŢ.
24DECEMBRIE-Răspunsul Moscovei la mesajul nostru a fost că nu va trimite trupe militare in Romania.Dar,inainte,despre transmiterea mesajului.In conditii dramatice.E timpul să vorbesc despre o eroină a Revolutiei.Transmiterea mesajului a avut loc,cu intreruperi,in decurs de mai multe ore.După o altă tentativă, esuată.In jurul clădirii(PTTR)ptr.luarea acesteia sub control,se trăgea.Gloantele pătrundeau si in clădire,dar,despre acest aspect,mărturisirile sunt la altii.Se tace.Cu toată frica si disperarea prin care trecea tanăra cu care eram in legătură,singură in clădire,a inteles exact importanta mesajului nostru, eusind,de la transmiteri fragmentare,needificative,să-mi facă legătura cu Chisinăul,cu Frontul Popular din Moldova cu intreruperi si reluări,dar FPM reusise receptarea mesajului,pe care l-a retransmis imediat Congresului Deputatilor Poporului al URSS,d-lui M.Gorbaciov.Transmisionista noastră era expusă.Trecea pe o cale ingustă,dintre viată si moarte.Nu a abdicat de la datorie,pentru a se refugia in locurile din clădire de mai mare sigurantă.A revenit de mai multe ori in locul de maximă expunere,doar de aici avea sansa de a reusi.Trebuia să reusească inainte de eventuala avariere a instalatiilor,sau de ocupare a postei.Cei care au incercat si au contribuit la anexarea Revolutiei Romane,din nefericire nu-si dau seama ce păcat mare au săvarsit.Mesajul a ajuns unde trebuia.

 

pentru toti cirnatii de pe forum

Mancati c.a.c.a cu lingura toti. Mai cititi si si altceva afara de comentariile imbecile ale unor pustani de pe forumuri . Ati uitat contextul de atunci , ati uitat ca in urma cu 1 an (1989) scriati Ceausescu cu litere mari si adaugati o gramada de titluri dupa el de frica securitatii ,! Unde erati voi atunci ..curajosilor , care acum va repeziti la cei care si-au asumat riscuri , intr-o tara in care totul se prabusise in mare parte si din cauza lasitatii voastre . Acum va dati cocosi .. cititi ceva istorie si veti vedea ca mai mult decit s-a facut ..nu se putea face .Acum , voi muschiulosilor , de ce nu cereti sa va uniti cu moldovenii ? Va e frica cumva sa nu va dea rusii m.u.i.e?

 

pentru toti , afara de realistu

Pina in ''89 gandeati ca o turma , acum la fel . V-a intrat in cap prostia cu "iliescu kgb" la fel ca inainte .."traiasca pcr" . Neam de traista si papagali nedezmintiti .

 

Tocmai tu vorbesti, bulibasa Ion Ilici Iliescu ?

Tu si acolitii tai ati fost cei care ati incercat sa supuneti din nou Romania Uniunii Sovietice dupa Revolutia Tineretului Roman din Decembrie 1989 (pe care tot voi ati inecat-o in sange) si, ulterior, dupa colapsul Uniunii Sovietice, ati initiat, indrumat si semnat tratatele rusinoase si profund daunatoare drepturilor si intereselor Romaniei cu Rusia, Ucraina si asa-numita Republica a Moldovei !

Bulibasa K.G.B.-ista Ion Ilici Iliescu: esti doar o corcitura hinduso-iudee, criminala, vicioasa si perversa, care meriti pe deplin ghilotina, arderea de viu, tragerea pe roata, sau jupuirea de viu. Vedea-ti-as hoitul tuciuriu expus in formol la sectia de teratologie umana a "Muzeului de Istorie Naturala Grigore Antipa" din Bucuresti ! Acolo unde ar fi trebuit sa fie expusi si ceilalti tirani ai Romaniei: Regele scelerat Carol al II-lea, bulgaroiul Gheorghe Gheorghiu-Dej si tataro-zlatarul Nicolae Ceausescu, fi-le-ar tarana de plumb !

 

Cine a fost impotriva reintregirii ?

Actorii care au hotarit ca Rominia sa stea in banca ei sint aceeasi care ne-au vindut la Yalta. Lasati minciunile si imaginatia bolnava. Iliescu a fost pus in fata realitatii de catre Americani si Europeni ( vezi Anglia ). I sa spus sa nu contravina deciziilor rusesti. Ursul nu mai era in masura sa dicteze singur ,dar a negociat un troc : reintregirii celor doua Germanii in schimbul Moldovei ,care sa ramina in sfera de influenta ruseasca. Nu rusii ne-au vindut, ci NATO ! Iliescu ar trebui sa lamureasca situatia de atunci si faptul ca era la cheremul KGB-ului nu a facut decit sa abandoneze mai usor acestui dictat. Daca Rominia nu se facea o mare eroare,accea de a nu oferi Rusiei o baza militara in Transnistria, (si pute-am sa o facem deoarece nu eram in NATO),astazi aveam Rominia intregita. Ne-am speriat de Occidentali si astazi tragem ponoasele. Acordul Molotov-Ribentrop nu a fost la baza acestu-i dictat,dar evitam sa-l spunem,cautind vinovati din trecut,pentru a acoperi pe vinovatii de azi USA,Europa,Rusia.

Noi nu am avut nici un cuvint de spus,totul sa hotarit la Malta ! Iliescu nu a fost decit o cirpa cu care s-au sters la fund atit rusii cit si Occidentalii.

Asa am fost vinduti !

 

Prima   1   2   Ultima
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor