Peste 300 de persoane protesteaza in Piata Universitatii

Marti, 01 Decembrie 2009, ora 19:23
6004 citiri
Peste 300 de persoane protesteaza in Piata Universitatii
Foto: Arhiva

Peste 300 de persoane s-au strans, marti seara, in zona fantanii de la Piata Universitatii din Bucuresti si scandeaza lozinci anticomuniste si impotriva lui Ion Iliescu.

Manifestantii poarta pancarte pe care scrie: "Geoana ne-a vandut la Moscova", "Timisoara, suntem cu tine", "Piata Universitatii nu este Piata Rosie", informeaza Newsin. De asemenea, manifestantii au scandat "Ati mintit poporul cu televizorul!", "Murim, luptam si tara o aparam!" sau "Vantu, nu uita, va veni si ziua ta!", avand pancarte pe care se puteau vedea chipurile lui Sorin Rosca Stanescu, Bogdan Chirieac sau Dan Voiculescu, alaturi de mesaje precum "Ziaristii sunt noi securisti" sau "Opriti manipularea si diversiunea".

In plus, manifestantilor li s-au impartit foi pe care scria "golan" si abtibilduri cu "Nu Geoana", pe care si le-au lipit pe piept. Alte mesaje purtate de manifestanti erau: "Golan-Iliescu, cheama minerii sa faca curatenie!", "Geoana la puscarie!" sau "Geoana, nu uita, puscaria-i casa ta!".

Participantii la manifestarea de la Universitate au adus cu ei si un sistem audio cu boxe la care se aud melodii din perioada protestelor din Piata Universitatii din iunie '90.

Cateva echipaje de jandarmi au fost mobilizate pentru mentinerea ordinii, la Piata Universitatii din Bucuresti, au declarat reprezentantii Jandarmeriei Bucuresti.

Fostul deputat PDL Anca Constantinescu, prezenta, marti, la manifestatia din Piata Universitatii, a declarat ca a venit spontan la aceasta actiune, dupa ce a urmarit informatiile transmise de unele televiziuni, ea mentionand ca nu este un eveniment organizat de PD-L, informeaza Mediafax.

"Nu e PD-L. Nu e o miscare PD-L, e pur si simplu. Eu nu am vazut niciun pliant anti-Geoana aici. Eu am venit spontan. Am vazut vreo doi trei de la partid", a spus Constantinescu.

La manifestatie au mai fost prezenti si alti democrat-liberali, precum Toader Paleologu, care a declarat ca participa in calitate de spectator sau Daniel Funeriu. Pentru o perioada, a fost vazut si consilierul prezidential Sebastian Lazaroiu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Scenariu-bombă în coaliție. Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu înainte de depunerea candidaturii ar fi deja stabilită SURSE
Scenariu-bombă în coaliție. Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu înainte de depunerea candidaturii ar fi deja stabilită SURSE
Cătălin Cîrstoiu va lămuri totul în legătură cu candidatura sa la Primăria Capitalei într-o conferința de presă, este mesajul public al coaliției PSD-PNL. În spatele ușilor,...
România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au luat act marţi, 16 aprilie, de scrisoarea preşedintelui Klaus Iohannis prin care informează Parlamentul că a aprobat...
#protest anticomunist Piata Universitatii , #stiri Ion Iliescu