Ziare.com

Cine e adevarata nenorocire a noastra: Basescu sau Iliescu? (Opinii)

Miercuri, 28 August 2013, ora 21:25

   

Cine e adevarata nenorocire a noastra: Basescu sau Iliescu? (Opinii)
Fostului presedinte Iliescu si-a exprimat marti, pentru Ziare.com, opinia despre actualul presedinte al tarii: "Basescu e nenororcirea noastra". Cineva a si facut la repezeala un scurt comentariu, invocand zicala cum ca rade ciob de oala sparta.

Mana libera la jaf

Este greu sa arati cu degetul intr-o directie sau alta, dar nici nu poti trece usor cu vederea faptul ca, de peste douazeci de ani, personalitati reprezentative ale elitei romanesti din tara si de peste hotare sustin si demonstreaza ca nenorocirea tarii noastre a fost insusi Ion Iliescu si ca de la instalarea lui la carma ni se trag toate.

Nu e cazul sa citez persoane, domnul Iliescu le cunoaste foarte bine, dar trebuie sa remarcam din start ca, spre deosebire de alte tari din fostul bloc sovietic, care au rupt-o brusc cu trecutul comunist, domnul Iliescu a cochetat din primele zile ale guvernarii sale cu "idealurile socalismului", pe care incerca sa la igienizeze cu dero, dupa ce le intinase Ceausescu.

Era limpede ca Iliescu visa un comunism cu fata umana, in timp ce intelectualul Havel si electricianul Walesa se si pronuntasera pentru o economie de piata si pentru integrarea europeana, cu oameni noi.

De altfel, intrebat atunci daca Romania se indreapta spre o economie de piata, domnul Iliescu a respins cu dezgust aceasta idee, calificand-o "anacronica".

Dar nu ideile domnului Iliescu au adus nenororocirea noastra. Nenorocirea vine de la faptul ca s-a inconjurat cu politruci verosi din vechea garda, carora le-a dat mana libera sa jefuiasca tara, intr-o veselie.

Dolarii tarii pe apa sambetei

Jaful a intervenit sistematic, cu acceptiunea tacita a ingaduitorului Iliescu. Persoane din fosta nomenclatura au insfacat bancile, au pradat uzinele, au vandut padurile, si-au adjudecat terenurile si imobilele la pret de nimic si au pregatit o legislatie cat mai ingaduitoare, ca sa le scoata basma curata la nevoie.

Fara bonomia ingaduitoare a lui Iliescu, n-ar fi aparut din senin miliardari de carton, confectionati din cele mai sordide deseuri ale structurilor comuniste: Voiculescu-Felix, Vantu, echipa Bancorex, echipa Banca Religiilor si multe alte echipe.

Merita citat felul cum exemplifica unul din cazuri portalul independent Wikipedia: totul "a inceput la 3 februarie 1990, cand BRCE - transformata ulterior in Bancorex - a preluat ilegal 'Rezerva de Stat' in valuta a Romaniei, care totaliza 727,6 milioane dolari, la cursul de 14,45 lei/dolar, apoi 'Fondul Valutar Centralizat al Statului' (1.106 milioane dolari) si valuta din contul 'Oficiului Economic Central Carpati' (153,4 milioane dolari). In felul acesta, Bancorex a devenit suportul clientelei, politice si afaceristice, din spatele paravanului pe care l-au constituit, succesiv, FSN-ul si gruparile sale politice derivate".

Dintr-o anumita delicatete lesne de inteles, portalul nu spune in clar numele persoanei care patrona "FSN-ul si gruparile sale politice derivate", dar asta o stiu si copiii: oricat s-ar ascunde dupa deget Ion Iliescu, tot despre el e vorba.

Tatucul nenorocirilor noastre

Nu trebuie sa fii nici filosof, nici expert, nici cine stie ce specalist ca sa observi cu ochiul liber ca talharia cu care camarila presedintelui sarac si cinstit s-a napustit asupra tarii este principala nenorocire a acestui stat ajuns sarac, desi natura a fost mult mai generoasa cu el, decat cu altele.

Nu aducerea minerilor, nu lupta nesabuita pentru putere, nu inflatia si aducerea poopulatiei la sapa de lemn au adus adevarata nenorocire a tarii noastre, ci jecmanirea a tot ce se putea jecmani si ascunderea jecmanitorilor sub pulpana ocrotitoare a primului presedinte al tarii, sub a carui bagheta s-a dat tonul la jaf, prin ingaduinta.

Lui Traian Basescu i se pot reprosa multe, adesea pe buna dreptate. Il ia adesea gura pe dinaine, este ingaduitor cu el si necrutator cu altii, este neprevazut si izolat, dusmanii il acuza si pentru vina de a fi participat la un priveghi, dar sa-l acuzi ca el a nenorocit tara, pe care a preluat-o gata nenorocita de altii, asta e prea mult.

Iar daca asemenea acuzatie o face chiar cel care a adus adevarata nenorocire in tara, atunci e chiar tupeu.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 6262 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
39 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Ce nenorocire este mai mare,dracul sau mama lui ?

Alegeti care este fiecare dintre ei.Adevarata nenorocire ca romanii sunt de vina ca si-au ales doar presedinti alogeni,cu origini obscure si straini de neamul nostru.Cand vom alege un presedinte 100% roman si un prim ministru la fel putem sa ne facem planuri adevarate si nu doar iluzii ca vom trai mai bine.

 

Toarasu Pitigoi, pai nuie pacat domne da titlu asta, casa bagi

articolu la ora 10 sara, casl citeasca numai toarasii de la judetu Diaspora ?
Sial doilea, titlu la articol trebea sa fie:

Cine e adevarata nenorocire a noastra:
Nea Nelu sau Iliescu?

SA TRAITI!

 
 

 

Ilici trebuie incarcerat -alti bani, alta distractie

Solutia nu este sigura! Ai vazut ce a iesit la Mubarak. Nu ai ceva mai precis si ieftin?
Vezi in arhiva cum s-a procedat cu Ceausescu, poate iti vine gandul cel bun. Proces dupa exact aceleasi criterii ale noii democratii, ca si cele impuse atunci de Iliescu. Sa fie mandru ca are parte de ceea ce a cladit el!

Pitigoi intre ei.

Amandoi au facu acelasi rau romanilor. Cine este de vina ? Romanii care au votat.

@ Jidanu / ptr.mumia ne-inbälsämatä ..incä..

Am mai dat solutzia asta..cea mai eficace ,cu randament
rapid..!!? Mutat cu kgb-ista in Zäbräutzii lu Jiji din
sect.lu Almanahe in un block la etj XI, farä lift, in ap conf.3 /4, fära boi-guarzi..fära curent electric- e täiat deoarece Jiji e la mititica..nu mai achitä ..!?
In trei zile avem o säptämina liberä,doliu pe sectoare!

 

Traiasca PCR !

Zi Iliescu si ingrozeste-te sau - in cel mai fericit caz - trage apa dupa starvul pe care-l reprezinta un comunist odios, cu caracter mai criminal decat Ceausescu insusi ! Acest cadavru viu ar fi trebuit ascuns in munti, acolo unde partizanii anticomunisti au fot macelariti de trupele de securitate comuniste...blestem pe capul lui de rrom nemernic !

@ Fanfan la tulipe / nenorocirea..RO

blestemul RO..iliescu..un cio.roy crescut cu solianka +
+ votckä "Gorbaciovistä" + Ninoch.kk.a.. kgb-ista..!?

nenorocirea o sä fie cind o sä räminem färä Amiral +
timonier..bun / räu ..el nu e ..un KK.räu..!!?

Nenorocirea Romaniei

Au adus-o Marile Puteri care au planificat si organizat "revolutia"din Romania.Iliescu si Basescu nu sunt decat niste arendasi care exploateaza Romania,nu noi i-am ales ci ne-au fost impusi de straini si cozile lor de topor din tara,daca era o tara libera acesti "oameni"nici nu ar fi avut dreptul sa candideze.Din pacate nu prin alegeri vom putea scapa de iubitii nostri conducatori ci numai printr-o revolutie adevarata.

Din pacate Iliescu nu a avut ce face cind a lasat...

Din pacate Iliescu nu a avut ce face cind a lasat...securistii sa puna mina pe tot ce era profitabil si sa se "fure legal" Asta a fost deviza//comunistilor care aveau bani si nu puteau sa-i foloseasca din cauza legii 18!!era sa gresesc si sa-i uit pe Securisti. Astia si politrucii comunisti erau plini de bani furati si nu puteau sa-i foloseasca!! de aceea Securitatea a fost de acord cu revolutia din 1989!!In noaptea de 22Dec 1989 toti Securistii din Arad si alte orase au primit ordin sa-si puna pistoalele in Seif la centru!!!Nu care cumva unul neavizat sau prost sa deschida focul!!!Asa s-a facut re volutia si seful trebuia sa fie unul dintre ai lor al Comunistilor. Persoana de incredere a fost Ilescu KGB-istul!!!Tov Iliescu Gudra Bolsevica..mai ai curajul sa vorbesti???

Nenorocirea voastra e cit CASA, si inseamna lipsa

locurilor de munca si plecarea celor ce muncesc spre alte tari.

O sa va distrati cu bancurile voastre tractoriste , gen
"Ia de la Ponta praful de pe toba ",ca destul ia-ti tinut pe cei ce muncesc legati de glie sa hranesca NOMENKLATURA SI TRANTORII TARII acum, au abandonat de mult celula......

fiecare cu beleaua lui

basescu a votat 64% din legile lui iliescu

 

:-)

Chiar asa...Am zis.

Nenorocirea voastra e cit CASA, si inseamna lipsa

locurilor de munca si plecarea celor ce muncesc spre alte tari. O sa va distrati cu bancurile voastre tractoriste , gen "Ia de la Ponta praful de pe toba ",ca destul ia-ti tinut pe cei ce muncesc legati de glie sa hranesca NOMENKLATURA SI TRANTORII TARII acum, au abandonat de mult celula......

Tovarasu Iliescu vrea sa fie American???

Tovarasu Iliescu vrea sa fie American??? dar a gresit degetul trebuia sa ridice degetul mare de linga "inelar"
Nu uita Gudra KGB-ista!!!

Mama

Cand va aud ca Iliescu e devina ma apuca plansu nu Burebista e devina sau inaintasii lui.
Base face 10 ani azi maine de cand conduce tara si Iliescu e devina.
Nu va mai faceti bine.

 

Din pacate Iliescu nu a avut ce face cind a lasat...

Din pacate Iliescu nu a avut ce face cind a lasat...securistii sa puna mina pe tot ce era profitabil si sa se "fure legal" Asta a fost deviza//comunistilor care aveau bani si nu puteau sa-i foloseasca din cauza legii 18!!era sa gresesc si sa-i uit pe Securisti. Astia si politrucii comunisti erau plini de bani furati si nu puteau sa-i foloseasca!! de aceea Securitatea a fost de acord cu revolutia din 1989!!In noaptea de 22Dec 1989 toti Securistii din Arad si alte orase au primit ordin sa-si puna pistoalele in Seif la centru!!!Nu care cumva unul neavizat sau prost sa deschida focul!!!Asa s-a facut re volutia si seful trebuia sa fie unul dintre ai lor al Comunistilor.Acela nu putea fimaltul decit mina stinga a lui Ceausescu!!!

unul din securistii iertati de iliescu e basescu

amin

Cred ca acest bolsevic trebuie sa se hraneasca, dupa cita

proteina mai exista sub unghia degetului sau, aflat intr-un gest libidinos si sfidator , dupa ce natiunea l-a facut proprietar de vila in primaverii pe acest calic-fomist , care altfel ar fi dormit su cerul liber ....

Golanul apeleaza la tupeu, sperind sa-l gretem emanat din
SPUMA MARII !

Cum ...cine ?

Ambii au distrus această țară in felu lui. Ambii foști comuniști ce și-au intors basca pe dos ca să pară "democrați". Ambii vor rămine in istorie cu bune dar mai ales cu relele pe care le-au făcut acestui neam. Epitafu lor va fi un simbol Yin-Yang ! Cine cunoaște ezoterism...știe depre ce vorbesc.

 

Dom colonel, permitetim sa raportez: io nam facut armata la TR

casa fiu tare la ezo terism, finca nam luat la facultatea de Stefan Ghiorghiu, da den vatzat, tot am invatzat la socialism stintifico-fantastic despre Legea unitatii si luptei contrariilor !
Sa traiti !

n-ar fi mai bine sa-ti iei bac-ul mai intai?

ca mi se rupe limba-n gura citindu-te.

Toarasa ciuly, da pe matale, la bacaloriat

nu vanvatzat si pa voi profesorii aia dea colo, sa cititi in gand ?
Finca daca cititi in gand, puteti sa folositi limban alte scopuri, casa nu vo rupeti !

SA TRAITI !

Amandoi.

Ilici are ceva puncte in plus ca daca nu-l punea el nu-l aveam pe hotomanul secolelor.Ca marinelul a prins doua secole si milenii.De la sovietic nu prea ai ce sa recuperezi dar marinelu mai e bun de munca la scos sare.

 

Amandoi!

Raspunsul este: amandoi! Amandoi au avut rolul lor pentru ce se intampla in Romania de azi. Iliescu este insa cu mult mai vinovat pentru ca toate relele absolute incep cu el. El a deschis drumul acesta. Basescu le are pe ale lui, nu le voi mentiona aici pentru ca nu are rost, dar Iliescu e raul absolut!

 

Foarte precis exprimat si exact, d-le Geo

. As face o amenendare: ILisecu s-a instalat cu Sprijinul Mare sovietic, a fost aproape impus, pe cand Basescu a fost instalat de catre romani (fara propaganda raspandita de catre muscali si fara terrminatorii lui Gorby).

Cine-i de vina?

Regimul comunist din Romania este vinovat de ascensiunea lui Ceausescu care a facut si lucruri bune dar romanii le vedeau doar pe cele rele de vina fiind si propaganda occidentala(gen "Europa Libera","Vocea Americii").
"Revolutia" din '89 s-a facut la initiativa SUA cu acordul statelor europene profitand de slabiciunea Rusiei care a avut un presedinte slab.Nu cred ca acontat in niciun fel situatia poporului roman(cum este cazul si astazi).Ar fi putut fi o revolutie adevarata daca armata ar fi trecut de partea poporului si a revolutionarilor adevarati si nu de partea Securitatii si a "pucistilor" emanati in frunte cu Ilici.Armata asculta doar de V.Milea si acesta s-a sinucis in loc sa preia puterea si sa actioneze impreuna cu revolutionarii pentru a aresta "banda lui Ilici"si securistii implicati in organizarea asazisei "revolutii".Stefan Guse a fost un om slab care a pus armata in slujba complotistilor.Alegerile din 20 mai au fost fraudate masiv cu stirea si aprobarea Rusiei si SUA.Puterea instaurata si confirmata de alegerile din mai se mentine si astazi cu sprijinul SUA si al statelor UE.In aceasta afacere se pare ca Rusia a pierdut fiind pacalita de SUA.SUA este principalul dusman al independentei si suveranitatii statelor mici mai ales a acelora care au resurse de petrol si materii prime.

cred ca amandoi !

amandoi merita statui in fata universitatii,langa mihai viteazu cat sunt inca in viata !

 

Nenorocirea romanilor este ca sunt romani

Iliescu, Basescu si ceilalti sunt in cele din urma optiunile pe care romanii le-au luat. Trist, dar adevarat.

 

Amandoi si electoratul roman

... in frunte cu minoritatile, care au inclinat mereu balanta in favoarea puterii.

 

Domn' Pitigoi, cu tot respectu'...

Dar intebarea e camtampita, evident ca daca nu-l aveam pe Iliescu, nu-l aveam nici pe Basescu...

 

Se mai pune intrebarea?

Basescuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu! La Brutarie!

 

Sunt la fel de vinovati

Iliescu pentru ca i-a lasat pe securistii care au schimbat regimul sa-si faca de cap. Putea sa se sacrifice si sa-i dea in vileag. O ascundea pe Nina undeva in alta tara, copii nu are, asa ca nu avea ce sa piarda.
Basescu e vinovat pentru ca a avut o sansa unica sa puna la un loc toate energiile tarii. El in schimb doar a dezbinat si demolat. Putea, de exemplu, sa lucreze cu Tariceanu. A preferat sa-i dea la gioale, sa fie in opozitie cu el. Mare scofala daca il scapa pe Patriciu (cu biletelul acela scos de Nutzi) dar tara ar fi castigat de pe urma conlucrarii. De fapt, Basescu nu suporta pe nimeni in afara de cei care dau din cap precum boc.

 

eScelent, geom!

. Dar pupilele, atat una cat si cealalta "pupila"! Nu e de lauda, mMMMMMMM?

DNA/Morar/Kovesi e vinovat ca cei doi criminali sunt liberi.

CEDO l-a condamnat pe kgb-ul iliescuion pentru cirme impotria umanitatii ,impotriva acestei condamnari DNA/morar SI piccj/kovesi au facut recurs, recurs respins de CEDO,apoi a urmat tacerea complice din tara.cei doi cirminali securisto-comunisti/basescu si iliescu impreunca cu camarilele lor s-au succedat la putere,ultima rotire d ecadre a adus si coabitarea,o coabitare care face ca infractorii pdl-PMP=basescu sa nu fie judeacti, saramana cu averile la purtator ,iar romanilor sa li se fure incontinuare pana si painea de pe masa,tara cu tot cu aur,cupru ,.petrol.

Fara dubiu

Mos Ion a fost nenorocirea noastra.

 

Prima   1   2   Ultima
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor