Iliescu: Basescu e nenorocirea noastra! Ce spune de plecarea lui Antonescu

Marti, 27 August 2013, ora 13:09
10791 citiri
Iliescu: Basescu e nenorocirea noastra! Ce spune de plecarea lui Antonescu

Fostul presedinte al Romaniei, Ion Iliescu, a comentat ultimul atac al actualului sef al statului, Traian Basescu, la adresa liderilor USL, Victor Ponta si Crin Antonescu.

"E mentalitatea domnului Basescu, el nu prea are de lucru si isi face. In loc sa isi vada de treburile lui - dar nu prea are treburi - isi cauta de lucru. E o stare de criza mentala, psihologica. El este un om izolat, partidul care l-a propulsat trece printr-o foarte mare criza, vrea sa-l ia lumea in seama. E de asteptat sa avem scandaluri pana la terminarea mandatului", a spus presedintele de onoare al PSD pentru Ziare.com.

Iliescu il acuza pe Basescu si ca se ocupa de crearea unui nou partid, Miscarea Populara.

"Asta e si o incalcare a atributiilor prezidentiale, asta e treaba lui? Din pacate, e nenorocirea noastra, populatia l-a votat si a doua oara, trebuie sa-l mai suportam pana la sfarsitul mandatului", a mai comentat fostul presedinte.

Antonescu nu a vrut sa asculte aberatii

Ion Iliescu a vorbit si despre plecarea din sala a presedintelui PNL si al Senatului, Crin Antonescu, la ceremonia de investire in functie a Ramonei Manescu la Ministerul Transporturilor, chiar inainte de discursul lui Traian Basescu. Iliescu spune ca, pe vremea cand era presedinte, el nu a patit asa ceva, avand relatii civilizate cu adversarii.

"A stat cat a fost ceremonia, n-a mai stat la discursul domnului Basescu. E optiunea lui, n-a mai stat sa asculte aberatiile domnului Basescu. (...) Eu n-aveam asemenea relatii, nici macar cu Opozitia, aveam dialoguri absolut normale. Chiar si in perioada mai incordata din anii '90, cand seful Opozitiei era domnul Coposu, care era o figura mai impozanta, aveam dialog. Eu apelam si nu s-a intamplat niciodata sa nu vina la negocieri. Respectul reciproc era in natura relatiei noastre. Domnul Basescu a introdus un stil inacceptabil, de scandal permanent, chiar si cu colegii de partid", a spus Iliescu.

Atacul lui Basescu

Presedintele Traian Basescu a declarat, luni, la Palatul Cotroceni, ca prim-ministrul Victor Ponta, ar trebui sa guverneze si nu sa "televizeze", criticand aparitiile dese ale acestuia la televiziuni.

Basescu: Victor-Viorel Ponta sa guverneze, nu sa televizeze

Potrivit sefului statului, exista "o convingere a liderilor USL si a Guvernului ca pot substitui munca serioasa in folosul oamenilor prin emisiuni televizate si emisiuni de imagine", in contextul in care somajul se apropie de 8 la suta.

Totodata, presedintele, care l-a numit pe premier cu intregul nume - Victor-Viorel Ponta - pe intreaga durata a interventiei, a spus ca va avea iesiri cat mai dese prin care "sa arate realitatile" din tara.

"Voi umbla in tara si voi vorbi despre realitatile din tara. Cred ca cel mai important lucru pe care il are de facut Guvernul este sa lase luptele politice si sa guverneze", a mai spus Basescu.

Citeste si:
PNL a stabilit cu cine va merge la Cotroceni pentru consultările privind propunerea de premier
PNL a stabilit cu cine va merge la Cotroceni pentru consultările privind propunerea de premier
Partidul Naţional Liberal va merge la consultările de la Palatul Cotroceni cu o delegaţie formată din preşedintele partidului, Florin Cîţu, şi cei patru prim-vicepreşedinţi. Potrivit...
Florin Cîțu, despre restricțiile decise la Cotroceni. ”Guvernul va face tot ce îi stă în puteri pentru asigura cadrul juridic, după ce soluţiile concrete vor fi stabilite”
Florin Cîțu, despre restricțiile decise la Cotroceni. ”Guvernul va face tot ce îi stă în puteri pentru asigura cadrul juridic, după ce soluţiile concrete vor fi stabilite”
Guvernul va face tot ce îi stă în puteri pentru asigura cadrul juridic, după ce soluţiile concrete vor fi stabilite cu specialiştii, a anunțat șeful executivului, Florin Cîțu, în urma...
Sursa: Ziare.com