Iliescu: Basescu este autist - despre greva USL: Nu se paraseste campul de lupta!

Miercuri, 01 Februarie 2012, ora 23:14
4121 citiri
Iliescu: Basescu este autist - despre greva USL: Nu se paraseste campul de lupta!
Foto: Arhiva (Antena3)

Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, l-a catalogat drept autist pe Traian Basescu, acuzandu-l pe seful statului ca "se face ca nu aude" cererile de demisie si de alegeri anticipate parlamentare si prezidentiale, scandate pe strazi.

"Adica lumea spune clar despre ce este vorba, solicita clar demisia, iar singurul lui raspuns e sa isi dea demisia. Sa faca el primul pas sa demita Guvernul si apoi sa-si dea demisia. Asta cere lumea, demisia presedintelui, demisia Guvernului, alegeri anticipate parlamentare si prezidentiale. El se face ca nu aude!", a declarat Iliescu, intr-un interviu pentru Ring.

"Autist", a raspuns Iliescu cand a fost intrebat cum il percepe pe presedinte in aceasta perioada.

Pesedistul ii reproseaza lui Traian Basescu faptul ca "a stat zile in sir si nu a avut nicio reactie, apoi s-a agatat de intalnirea cu ambasadorii acreditati in Romania ca sa faca o expunere alambicata, peticita, despre problemele Europei si nicio vorba despre situatia cu care se confrunta tara si care e raspunsul lui ca sef al statului".

"Este impardonabila aceasta pozitie a presedintelui ales", a adaugat Ion Iliescu.

Despre Nastase

Cat despre Adrian Nastase, condamnat la doi ani cu executare in dosarul "Trofeul Calitatii", Iliescu este de parere ca acesta "este victima unei actiuni in esenta politice si toata aceasta actiune deschisa impotriva lui, care l-a tinut in tensiune, l-a tracasat atat de mult timp, a urmarit scoaterea lui din politica si afectarea PSD, data fiind pozitia pe care a ocupat-o dumnealui in formatiune".

"Mi se pare falsa toata aceasta constructie si toata aceasta actiune care mascheaza cu totul un alt scop: una este lupta impotriva coruptiei si, intr-adevar, justitia sa mearga pana in panzele albe, dar cu astfel de chestiuni se compromite insasi ideea luptei impotriva coruptiei si cum anume actioneaza institutiile chemate sa faca acest lucru. Este total neconvingatoare si compromitatoare. Nu cred in asa ceva", a precizat Iliescu.

Despre greva Opozitiei

In alta ordine de idei, fostul presedinte considera ca "lupta parlamentara este un instrument al luptei politice si nu se paraseste campul de lupta in acest fel".

"Altfel trebuie gandite lucrurile. De fapt, acestea se si profileaza, nu greva propriu-zis, nu parasirea Parlamentului, ci o limitare a prezentei in viata parlamentara numai pe acele proceduri care sa duca la solutia fireasca: demiterea Guvernului", a spus presedintele de onoare al PSD.

Iliescu, despre greva parlamentara: Sa stea sa faca figuratie?

Fostul sef de stat si-a exprimat anterior, pentru Ziare.com, ideea ca actiunea USL e una care reflecta nemultumirile oamenilor care au iesit pe strazi pentru a protesta fata de actuala Putere.

"Lucrurile urmeaza sa se concretizeze cum anume va fi cel mai eficient lucru pentru ca prelungirea acestei stari de lucruri e in defavoarea tarii. Trebuie gasita o iesire din aceasta situatie critica in care se afla viata politica si viata oamenilor in general", a declarat Ion Iliescu.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#Iliescu Basescu autist, #Iliescu Nastase condamnat , #Traian Basescu