Iliescu, despre relatia Basescu-Ponta: Naravurile indivizilor provoaca tensiuni interinstitutionale (Video)

Marti, 22 Octombrie 2013, ora 11:44
2914 citiri
Iliescu, despre relatia Basescu-Ponta: Naravurile indivizilor provoaca tensiuni interinstitutionale (Video)

Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a fost solicitat, marti, sa comenteze informatiile privind un refuz al presedintelui de a-l mandata pe premier sa reprezinte Romania la Consiliul European, el aratand ca exista o stare de tensiune interinstitutionala provocata de naravurile indivizilor.

"Astea sunt chestiuni de ordin personal. Altminteri trebuie judecate lucrurile la nivelul institutiilor si al reprezentarii statului. De regula, la Consiliile astea se aduna prim-ministrii. E adevarat, pe vremea noastra noi mergeam impreuna, cu Nastase, de exemplu, ne completam. Era un prilej ca sa ne intalnim cu toti sefii de Guverne din UE. Era si perioada cand inca nu se finalizase integrarea noastra in UE, deci eram interesati, conlucram", a spus Iliescu.

"Din pacate, acum este o stare de tensiune interinstitutionala provocata de naravuri ale indivizilor. Asta nu face bine pentru tara", a adaugat Iliescu.

Ponta nu are mandat de la Basescu pentru Consiliul European, dar trece pe la Bruxelles

Intrebat cum caracterizeaza, pe de alta parte, gestul Administratiei Prezidentiale de a nu-l mai invita la protocolul de numire a unui ministru pe presedintele Senatului, Iliescu a raspuns: "Astea sunt relatii intre persoane care fac sa sufere relatiile interinstitutionale si nu-i bine".

"Toti acesti oameni care sunt alesi in institutii ale statului trebuie sa se aseze la o masa si sa judece cum anume sa raspunda mai bine mandatului incredintat si trebuie sa conlucreze, vor nu vor, indiferent daca pe plan personal se inteleg mai mult sau mai putin bine. Dar interinstitutional ar trebuie sa functioneze aceste relatii. Asta e raspunderea tuturor", a spus Iliescu.

In intervalul 24-25 octombrie, la Bruxelles, va fi organizat Consiliul European in care se va discuta si despre agenda digitala si modul in care pot fi inregistrate progrese catre finalizarea pietei unice digitale pana in 2015.

Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, ca i-a cerut presedintelui Traian Basescu un mandat de participare pentru Consiliul European privind agenda digitala.

Duminica, premierul a spus ca nu a primit, pana la acel moment, un mandat din partea presedintelui Traian Basescu pentru Consiliul European, dar ca intentioneaza sa mearga la Bruxelles, pentru reuniunea socialistilor europeni.

Citeste si:
Istoria guvernelor României
Istoria guvernelor României
O fi bimilenară istoria ceaușistă a poporului român, dar istoria documentată a guvernelor României nu este mai veche de 159 de ani. În tot acest timp, Principatele Unite, apoi Regatul...
Gabriela Firea, despre proiectul PSD privind plafonarea prețurilor la energie și gaze: „Noile facturi dublate ar însemna un cost suplimentar de minim 1200 de euro pe an”
Gabriela Firea, despre proiectul PSD privind plafonarea prețurilor la energie și gaze: „Noile facturi dublate ar însemna un cost suplimentar de minim 1200 de euro pe an”
Gabriela Firea a anunțat luni, 18 octombrie, că proiectul PSD privind plafonarea prețurilor la energie și gaze va ajunge astăzi în Senat. Astfel, potrivit proiectului social democraților,...
Sursa: MEDIAFAX