Iliescu, despre relatia Basescu-Ponta: Naravurile indivizilor provoaca tensiuni interinstitutionale (Video)

Marti, 22 Octombrie 2013, ora 11:44
3014 citiri
Iliescu, despre relatia Basescu-Ponta: Naravurile indivizilor provoaca tensiuni interinstitutionale (Video)

Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a fost solicitat, marti, sa comenteze informatiile privind un refuz al presedintelui de a-l mandata pe premier sa reprezinte Romania la Consiliul European, el aratand ca exista o stare de tensiune interinstitutionala provocata de naravurile indivizilor.

"Astea sunt chestiuni de ordin personal. Altminteri trebuie judecate lucrurile la nivelul institutiilor si al reprezentarii statului. De regula, la Consiliile astea se aduna prim-ministrii. E adevarat, pe vremea noastra noi mergeam impreuna, cu Nastase, de exemplu, ne completam. Era un prilej ca sa ne intalnim cu toti sefii de Guverne din UE. Era si perioada cand inca nu se finalizase integrarea noastra in UE, deci eram interesati, conlucram", a spus Iliescu.

"Din pacate, acum este o stare de tensiune interinstitutionala provocata de naravuri ale indivizilor. Asta nu face bine pentru tara", a adaugat Iliescu.

Ponta nu are mandat de la Basescu pentru Consiliul European, dar trece pe la Bruxelles

Intrebat cum caracterizeaza, pe de alta parte, gestul Administratiei Prezidentiale de a nu-l mai invita la protocolul de numire a unui ministru pe presedintele Senatului, Iliescu a raspuns: "Astea sunt relatii intre persoane care fac sa sufere relatiile interinstitutionale si nu-i bine".

"Toti acesti oameni care sunt alesi in institutii ale statului trebuie sa se aseze la o masa si sa judece cum anume sa raspunda mai bine mandatului incredintat si trebuie sa conlucreze, vor nu vor, indiferent daca pe plan personal se inteleg mai mult sau mai putin bine. Dar interinstitutional ar trebuie sa functioneze aceste relatii. Asta e raspunderea tuturor", a spus Iliescu.

In intervalul 24-25 octombrie, la Bruxelles, va fi organizat Consiliul European in care se va discuta si despre agenda digitala si modul in care pot fi inregistrate progrese catre finalizarea pietei unice digitale pana in 2015.

Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, ca i-a cerut presedintelui Traian Basescu un mandat de participare pentru Consiliul European privind agenda digitala.

Duminica, premierul a spus ca nu a primit, pana la acel moment, un mandat din partea presedintelui Traian Basescu pentru Consiliul European, dar ca intentioneaza sa mearga la Bruxelles, pentru reuniunea socialistilor europeni.

Citește și:
Rafila, convins că Ciolacu va fi premier: ”Nu cred că se pune problema să nu se producă această schimbare”
Rafila, convins că Ciolacu va fi premier: ”Nu cred că se pune problema să nu se producă această schimbare”
Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, susține că schimbarea de premier va avea loc cu siguranță, fiind parafată în cadrul protocolului care a stat la baza formării coaliției de...
Cum arată documentul care atestă că Sorin Cîmpeanu l-a dat în judecată pe Cristian Preda. Pârâtul: "Ceva este în neregulă"
Cum arată documentul care atestă că Sorin Cîmpeanu l-a dat în judecată pe Cristian Preda. Pârâtul: "Ceva este în neregulă"
Fostul ministru al Educației Sorin Cîmpeanu a introdus o acțiune în justiție pe numele fostului europarlamentar Cristian Preda. Preda susține că a aflat de la un jurnalist că Sorin...