Iliescu: Discursul lui Basescu, stilul casei - impotriva Constitutiei

Joi, 08 Martie 2012, ora 14:31
2908 citiri
Iliescu: Discursul lui Basescu, stilul casei - impotriva Constitutiei

Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a criticat discursul de miercuri din Parlament al lui Traian Basescu, considerand ca si-a incalcat rolul constitutional cand a cerut revenirea la salariile bugetarilor din 2010.

"Este electorala toata aceasta chestiune. De altminteri, masura brutala luata de reducere cu 25% a fost exagerata. Nu este locul si rolul presedintelui tarii sa intre in asemenea chestiuni. A fost abuziva reducerea cu 25% a salariilor, acum vine sa repare, cu prilejul alegerilor. E stilul casei, care nu concorda cu locul si rolul constitutional al institutiei", a spus Iliescu pentru Ziare.com.

Fostul sef de stat a vorbit si despre declaratiile lui Basescu referitoare la "reforma statului", spunand ca sunt doar discutii de "sezatoare".

"Chestii asa, de discutii de sezatoare rurala. Asemenea lucruri nu se fac in pripa, sub presiune electorala, sunt chestiuni care nu se pot face acum, ci dupa alegeri, cu participarea tuturor - Putere, Opozitie, se apeleaza la oameni de specialitate, tot ce dispune societatea romaneasca, suport informatic, asa cum am facut noi cand am adoptat strategia dezvoltarii pe termen lung a Romaniei, ideea de dezvoltare durabila", a ma afirmat Iliescu.

Basescu cere sa se dea inapoi salariile bugetarilor - Opozitia il ignora

Presedintele Traian Basescu a tinut, miercuri, un discurs in Parlament, in care a cerut recuperarea sumelor din salarii, pierdute de bugetari, de la 1 iunie, o noua Lege a Sanatatii si reorganizarea administrativa, considerate esentiale pentru reforma statului.

In plus, seful statului a insistat pe aplicarea rezultatelor referendumului din 2009, privind trecerea la un parlament unicameral, cu 300 de parlamentari. O alta idee importanta sustinuta de Basescu a fost cea referitoare la Tratatul fiscal, pe care presedintele spune ca trebuie sa-l adoptam cat mai repede.

Basescu, in Parlament - Romania trebuie sa ratifice tratatul fiscal foarte repede

Basescu cere coalitie ca de la 1 iunie sa revina la salariile initiale ale bugetarilor

Discursul sefului statului a fost tulburat de un scurt protest, al unor invitati care au strigat "Demisia" si "Regele Mihai" de la unul dintre balcoanele Parlamentului.

Discursul lui Basescu, intrerupt de protestatari monarhisti

Opozitia nu a participat la interventia din Parlament a lui Traian Basescu, liderii sai preferand sa aiba, in acelasi timp, o intalnire cu mai multi reprezentanti ai unor sindicate si organizatii.

Citeste si:
Liviu Dragnea îl critică pe Raed Arafat: "Dacă voiam să-l schimb, îl schimbam"
Liviu Dragnea îl critică pe Raed Arafat: "Dacă voiam să-l schimb, îl schimbam"
Fostul lider PSD Liviu Dragnea îl critică pe șeful DSU Raed Arafat și consideră că acesta este mânat de dorința de a conduce singur sistemul de urgență din România. Dragnea spune că...
Ilie Bolojan, despre varianta de a candida la președinție: "Fiecare om își poate face o analiză personală"
Ilie Bolojan, despre varianta de a candida la președinție: "Fiecare om își poate face o analiză personală"
Fostul primar al Oradei, actualul președinte al Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan, este văzut de mulți drept unul dintre cei mai valoroși liberali. Unii merg mai departe și îl văd...