Iliescu: O noua suspendare a presedintelui depinde de comportamentul sau

Luni, 25 Ianuarie 2010, ora 15:16
5805 citiri
Iliescu: O noua suspendare a presedintelui depinde de comportamentul sau
Foto: Arhiva

"O noua suspendare a presedintelui Basescu depinde, in primul rand, de comportamentul domniei sale", a declarat Ion Iliescu, lasand sa se inteleaga ca nu exclude o noua procedura constitututionala pentru inlaturarea presedintelui.

Cu toate acestea, fostul presedinte al Romaniei si actual presedinte de onoare al PSD isi exprima speranta ca "si domnul Basescu sa evolueze, sa se si linisteasca putin si sa abordeze lucrurile cu ceva mai multa intelepciune".

Declaratiile au fost facute in cadrul unui amplu interviu acordat cotidianului Romania libera, in care Ion Iliescu vorbeste despre actualele lupte din PSD, despre colaborarea partidului cu Traian Basescu, despre campania electorala la prezidentiale si greselile facute de ambele tabere, dar si depre Revolutie.

"S-ar putea sa apara surprize chiar la congres. Sa ne trezim cu niste oameni noi. Mi-ar placea asa ceva: ca in Consiliul National si apoi in congres sa apara niste figuri noi, dar care vin cu ceva", a marturisit Ion Iliescu, care a refuzat insa sa precizeze daca sustine vreun candidat la presedintia partidului.

Mai mult, el a subliniat ca nu este nevoie ca presedintele partidului sa fie si candidatul la urmatoarele prezidentiale. "Deci nu e vorba de o persoana, este periculos sa devieze toata discutia si fiecare sa incerce sa-si faca aliati", a spus fostul presedinte.

Despre greselile din campania electorala, Ion Iliescu a mentionat vizita lui Mircea Geoana la Sorin Ovidiu Vintu, filmul in care Traian Basescu apare ca ar fi lovit un copil.

In cadrul interviului, fostul sef al statului s-a referit in mod special la cei care au "venit mai tarziu in partid" si care au ramas "pe dinafara".

"Un partid serios nu accepta asa ceva cand liderul traditional si fondator este atacat. Este o alta slabiciune pentru niste militanti ai partidului", a conchis Ion Iliescu.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Ion Iliescu Traian Basescu, #Ion Iliescu interviu, #Ion Iliescu lupte PSD , #Traian Basescu
Comentarii
Poza dianatudor
dianatudor
rank 5
Tovarase Ion Iliescu, nu mai visati la lovituri de stat ca vremea lor a trecut ! S-au stiti ceva de vizita lui Geoana la Moscova?