Iliescu: Un Parlament responsabil l-ar suspenda pe Basescu

Vineri, 18 Martie 2011, ora 22:51
2855 citiri
Iliescu: Un Parlament responsabil l-ar suspenda pe Basescu

Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, sustine ca presedintele Traian Basescu s-a amestecat "flagrat si strident" in treburile interne ale PD-L, iar pentru astfel de gesturi "un parlament responsabil responsabil l-ar suspenda".

"In general, s-a amestecat (presedintele Traian Basescu - n.r.) flagrant si strident in treburile interne de partid. Nu este treaba presedintelui tarii. Domnul Basescu nu respecta litera si spiritul Constitutiei. (...) Opozitia nu are ce sa faca decat sa constate.

Un parlament responsabil responsabil l-ar suspenda", a afirmat Iliescu, vineri, la Academia de Stiinte Agricole si Silvice "Gheorghe Ionescu Sisesti", intrebat daca considera ca seful statului si-a depasit atributiile vorbind public despre situatia din interiorul PD-L si despre candidatii la presedintia partidului.

Pe de alta parte, referitor la unele propuneri de modificare a Constitutiei avansate de seful statului, Iliescu a precizat ca schimbarea textului legii fundamentale reprezinta "o problema serioasa", care trebuie analizata in cadrul unei comisii parlamentare cu autoritatea corespunzatoare si in care sa fie reprezentate toate fortele politice.

Acesta a amintit ca, in 2003, cand s-a pus problema modificarii Constitutiei, s-a constituit o comisie speciala in cadrul Parlamentului condusa de un jurist, presedintele Camerei Deputatilor de la acea vreme, Valer Dorneanu, vicepresedinte fiind un reprezentat al opozitiei, actualul premier Emil Boc, si care, dupa luni de discutie, a intocmit proiectul de modificare a Constitutiei, care a format si obiectul unui referendum.

"La fel, cu aceeasi procedura trebuie lucrat si acum. Nu ca spune si ca vrea domnul Basescu, ca nu stiu ce nu-i convine lui. Pe el il deranjeaza Parlamentul si vrea sa-l plesneasca si atunci sa impuna o decizie: Parlamentul sa se transforme intr-o Camera, asa, mai restransa, pe cat este posibil", a spus Iliescu.

Liderul de onoare al PSD a precizat ca o problema seriosa care ar trebui analizata cand se va lua in calcul modificarea textului legii fundamentale este sanctionarea migratiei politice.

Citeste si:
Care este în opinia lui Marcel Ciolacu cea mai mare greșeală a guvernării. Atac fin la adresa PNL
Care este în opinia lui Marcel Ciolacu cea mai mare greșeală a guvernării. Atac fin la adresa PNL
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat joi, 26 mai, că cea mai mare greșeală a guvernului a fost ”liberalizarea haotică la energie”. El a lăudat, în schimb, creșterea economică...
Premierul Nicolae Ciucă, la 6 luni de guvernare: „Pas cu pas, ne apropiem de atingerea tuturor obiectivelor propuse”
Premierul Nicolae Ciucă, la 6 luni de guvernare: „Pas cu pas, ne apropiem de atingerea tuturor obiectivelor propuse”
Premierul Nicolae Ciucă a prezentat, la Liga Aleşilor Locali organizată de PNL joi 26 mai, la Braşov, bilanţul guvernării în prima jumătate a anului. Premierul a precizat că, după şase...