Ion Iliescu: Basescu sufera de o veritabila obsesie maladiva

Autor:
Joi, 05 Iunie 2008, ora 11:00
2543 citiri
Ion Iliescu: Basescu sufera de o veritabila obsesie maladiva

Daca in fata ziaristilor Ion Iliescu a declarat ca nu este in competitie cu Traian Basescu, refuzand sa comenteze atacurile sefului statului la adresa sa, din timpul interviului la Realitatea TV, pe blogul personal s-a eliberat de orice retinere si a postat un mesaj kilometric in care isi spune parerea.

"Aparitia domnului Traian Basescu a fost lamentabila - expresie a amestecului grosolan al presedintelui tarii in procesul electoral, la inceputul turului doi al alegerilor locale", scrie fostul presedinte al PSD, trimis de Basescu "la pensie, sa-si vada de comunismul lui".

Semnaland faptul ca Traian Basescu si-a incalcat rolul constitutional si s-a prezentat in fata telespectatorilor ca un "banal agent electoral al PD-L", Iliescu mai scrie ca "patima presedintelui Basescu nu este demna de tinuta unui sef de stat".

Fara sa renunte la pronumele de politete "domnul", atunci cand se adreseaza presedintelui Basescu sau candidatului PD-L la primarie, Vasile Blaga, Ion Iliescu afirma ca "nu minerii au promovat, atunci, actele de violenta, ci alte forte (nemultumite de rezultatul alegerilor din 20 mai)".

Ulterior insa, seful statului din acea vreme, recunoaste ca minerii au "savarsit violente, in zilele de 14-15 iulie". Revenind la atacurile lui Traian Basescu, Iliescu afirma ca "este clar ca domnul Basescu a ramas cu o trauma, in urma actiunii de suspendare initiata de Parlament, in conformitate cu Constitutia tarii si continua sa-si manifeste ranchiuna, plina de ura, la adresa celor 322 de parlamentari (continuand, de fapt, razboiul sau declarat cu Parlamentul tarii)".

"El imi atribuie, in mod demagogic si total aberant, mie (Ion Iliescu) rolul de initiator si principal promotor al acestei actiuni! El continua un atac suburban, plin de ura, la adresa mea, cutezand sa ma acuze pe mine ca as fi "bolnav de putere".

Este exact ceea ce-l caracterizeaza pe domnul Basescu, care sufera de o veritabila obsesie maladiva in aceasta privinta!", conchide presedintele de onoare al PSD.

Eveniment Quarterly Report

Răspunsul ciudat dat de Elon Musk teroriștilor Hamas care l-au invitat să viziteze Fâșia Gaza
Răspunsul ciudat dat de Elon Musk teroriștilor Hamas care l-au invitat să viziteze Fâșia Gaza
Miliardarul american Elon Musk, cunoscut pentru declarațiile politice imprudente, a răspuns ofertei militanților Hamas de a vizita Gaza. Pe rețeaua X care îi aparține, el a scris că o...
Ce pensie primește Florin Piersic de la statul român, după 66 de ani de activitate
Ce pensie primește Florin Piersic de la statul român, după 66 de ani de activitate
La 87 de ani, Florin Piersic este unul dintre cei mai mari actori din istoria României, reușind încă să apară pe scenă în spectacole. Aflat de 66 de ani în lumina reflectoarelor și...
#Traian Basescu, #pensie, #blog, #Ion Iliescu, #raspuns, #mineriada , #Traian Basescu