Ion Iliescu: USL este de nota 8, Basescu este factorul perturbator

Marti, 02 Aprilie 2013, ora 22:33
4369 citiri
Ion Iliescu: USL este de nota 8, Basescu este factorul perturbator
Foto: Antena 3

Fostul presedinte Ion Iliescu apreciaza ca guvernarea Uniunii Social Liberale pana in prezent este de nota 8, insa factorul perturbator in calea intrarii in normalitate il prezinta, in continuare, actualul presedinte, Traian Basescu.

"Romania ar avea nevoie de o stare normala. Avem un Parlament cu o majoritate stabila, o conlucrare intre doua partide care au fost pe pozitii diverse. Asta face bine, un partid liberal si unul social-democrat. Factorul perturbator a ramas, din pacate, Traian Basescu", a declarat Ion Iliescu, marti seara, la Antena 3.

Acesta a adaugat ca relatia sa cu Traian Basescu este "aproape nula", spre deosebire de relatia pe care o are cu fostul presedinte Emil Constatinescu, care este "civilizata".

De asemenea, el a precizat ca nu este exclus sa existe "accidente" intre momentul actual si momentul alegerilor prezidentiale din 2014, care sa duca la schimbarea presedintelui.

De altfel, Iliescu a declarat ca principiile ii lipsesc actualului presedinte, avand in vedere mutarea de la o vedere de stanga la una de dreapta.

"Aceasta confuzie mentala reflecta si niste trasaturi de carcater ale omului care este capabil sa se balaceasca in toate apele posibile. Sunt oameni lipsiti de principii, gata sa mearga unde sufla vantul. Nu este singurul, sunt destul de frecvente astea. E mai degraba de dreapta prin ceea ce face, dar iesind dintr-un partid de stanga", a comentat el.

Privind guvernarea USL, Iliescu a laudat efortul depus intr-un context dificil, caracterizata de "prezenta unui sef de stat foarte capricios, care a pus piedici in desfasurarea activitatii de guvernare".

"In ciuda acestui lucru, putem aprecia eforturile acestei echipe de tineri. Demonstreaza capacitate, potential de a raspunde. Nota 8, sa spunem", a spus fostul presedinte.

Cat va dura alianta USL?

Iliescu este de parere ca este meritul presedintelui Traian Basescu pentru formarea aliantei USL, avand in vedere ca, initial, Partidul National Liberal intrase in alianta DA, cu Partidul Democrat Liberal.

"Sunt elemente fundamentale care tin de interesul national, care, pentru oameni responsabili, pot fi elemente de fond, care sa permita conlucrarea. Am apreciat intelepciunea cu care ambii parteneri au gasit platforma de intelegere pentru a depasi neintelegeri inevitabile uneori", a comentat Iliescu.

Acesta considera ca premierul Victor Ponta a dat dovada de maturitate in ultima perioada. "A dovedit aceste lucruri in aceste zile dificile si maturitate si intelepciune si ponderare. Nu are iesiri spontane de asteptat la un om tanar. Dovedeste si stapanire de sine si intelepciune. Este un om care confirma", a subliniat fostul presedinte.

Cine va fi la DNA?

In privinta alegerii unui sef la DNA, Iliescu crede ca exista un corp larg de procurori din care e pot alege candidati care sa indeplineasca criteriile si asteptarile tuturor partilor implicate in procesul de alegere.

"Eu cred ca se va gasi acel numitor comun. Ponta s-a descurcat bine azi, inclusiv in dialogul cu CSM. Eu cred ca se va gasi o cale de intelegere. Sunt convins ca se poate gasi numitor comun, care sa promoveze oamenii care sa raspunda acestor criterii", a conchis Iliescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Ion Iliescu Traian Basescu, #Ion Iliescu alianta USL , #Traian Basescu