Traian Igas contesta "barbatia politica" a lui Ion Iliescu

Vineri, 09 Martie 2012, ora 19:24
2853 citiri
Traian Igas contesta "barbatia politica" a lui Ion Iliescu
Foto: igas.ro

Lui Ion Iliescu ii lipseste "barbatia politica" sa recunoasca acum ca a oprit Romania sa se dezvolte, ca s-a jucat cu viitorul ei si ca a impins-o spre dezastru, il critica fostul ministru de Interne, Traian Igas, pe fostul presedinte al Romaniei.

"Lui Ion Iliescu ii lipseste barbatia politica de a recunoaste acum ca a oprit tara sa se dezvolte, s-a jucat cu viitorul ei si a impins-o spre dezastru (...) Ion Iliescu nu isi asuma nici acum faptul ca a tinut in loc Romania vreme de peste un deceniu, in schimb critica Puterea actuala ca nu a cultivat dialogul cu Opozitia.

Probabil ca in comunism a invatat domnul Iliescu sa-si acopere urechile atunci cand in jurul sau se vorbeste despre democratie si dialog. Cand a simtit oare Ion Iliescu atitudinea ostila a coalitiei de guvernare? Atunci cand PDL a cerut zilnic revenirea Opozitiei din greva de lux sau cand parlamentarii USL si-au incasat banii nemunciti de la caserie?", se arata intr-un comunicat al lui Traian Igas remis, vineri, Ziare.com.

Iliescu: Discursul lui Basescu, stilul casei - impotriva Constitutiei

In aceeasi ordine de idei, vicepresedintele PDL il mai acuza pe presedintele de onoare al PSD ca este principalul obstacol in dialogul dintre Putere si Opozitie: "Declaratiile lui Ion Iliescu din ultima vreme demonstreaza clar ca fostul presedinte al Romaniei este principalul obstacol in deblocarea dialogului Putere-Opozitie precum si in adoptarea modificarilor la Constitutia Romaniei cu privire la tratatul de guvernanta fiscal".

Nu in ultimul rand, Traian Igas a apreciat ca discursul presedintelui Traian Basescu din plenul Parlamentului "a reprezentat o initiativa binevenita".

"A fost o dovada in plus ca, prin vointa politica si strategii economice, s-a reusit salvarea Romaniei din colaps. Seful statului si-a asumat masurile de criza si a fost principalul promotor al reformelor profunde ale statului. Eforturile tuturor, de la presedinte la ministri sau parlamentari, sunt duse in derizoriu de cel care a actionat frana cand Romania trebuia pusa in miscare", a conchis Igas.

Reactia liderului PDL vine dupa ce Ion Iliescu a criticat discursul de miercuri din Parlament al lui Traian Basescu, considerand ca si-a incalcat rolul constitutional cand a cerut revenirea la salariile bugetarilor din 2010.

"Este electorala toata aceasta chestiune. De altminteri, masura brutala luata de reducere cu 25% a fost exagerata. Nu este locul si rolul presedintelui tarii sa intre in asemenea chestiuni.

A fost abuziva reducerea cu 25% a salariilor, acum vine sa repare, cu prilejul alegerilor. E stilul casei, care nu concorda cu locul si rolul constitutional al institutiei", a spus Iliescu pentru Ziare.com.

A.T.

Citește și:
Mesajul lui Traian Băsescu de Ziua Națională a României: ”Oamenii politici responsabili trebuie să se gândească la un proiect de unificare cu Republica Moldova”
Mesajul lui Traian Băsescu de Ziua Națională a României: ”Oamenii politici responsabili trebuie să se gândească la un proiect de unificare cu Republica Moldova”
Fostul președinte Traian Băsescu a vorbit joi, 1 decembrie, despre beneficiile pe care le-ar avea cetățenii Republicii Moldova dacă țara s-ar uni cu România, potrivit tv8.md Fostul...
Ministrul român al Apărării, despre riscul ca Putin să folosească o armă nucleară tactică: ”România nu se teme de un atac”
Ministrul român al Apărării, despre riscul ca Putin să folosească o armă nucleară tactică: ”România nu se teme de un atac”
Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, a afirmat joi, 1 decembrie, că România nu se teme că va fi atacată, în contextul agresiunii ruse împotriva Ucrainei, dar că trebuie să fie pregătită...