Deputat PSD la DNA Reactii USL: "E halucinant"

Joi, 22 Noiembrie 2012, ora 18:44
5567 citiri
Deputat PSD la DNA Reactii USL: "E halucinant"
Foto:Evenimentul Zilei

Colegii deputatului PSD Ion Stan adus la DNA pentru luare de mita se declara surpinsi de asta, insa vicepresedintele PNL Relu Fenechiu spune ca ar vota impotriva arestarii colegului sau de alianta.

"Daca e vinovat, sa pateasca la fel ca oricare altul. Pana atunci, la fel ca si Trasculescu (deputatul PDL retinut pentru luare de mita - n.red), e un om asupra caruia planeaza o suspiciune.

Consider ca arestarea preventiva e o masura excesiva, e doar pentru situatia in care omul ar prezenta pericol sau indicii ca influenteaza martorii. Arestarea nu mi se pare o solutie democratica. Nu cred ca e cazul la domnul Stan. Daca a fost flagrant, DNA sa grabeasca cercetarile", a spus Fenechiu pentru Ziare.com.

El a precizat insa ca nu stia despre acest caz, fiind in campanie, si a aflat de la noi, astfel incat nu cunoaste detalii.

"E socant"

Senatorul PSD Toni Grebla s-a aratat socat de aducerea la DNA a colegului sau de partid, deputatul Ion Stan de la Dambovita, suspectat ca a primit o mita de 1,3 miliarde de lei.

"Informatia e halucinanta, daca lucrurile stau asa inseamna ca e grav de tot", a spus Grebla, pentru Ziare.com

"Daca se adevereste, as fi socat, suprins absolut neplacut pentru ce inseamna asta in mediul politic", a adaugat Grebla.

Intrebat daca Ion Stan ar putea fi exclus din PSD, Grebla a raspuns: "Asta e o decizie pe care o va lua partidul in cadrul decizional, daca daca e intr-adevar intr-o asemenea incurcatura juridica, va pierde legatura cu PSD, poate in intregime".

"N-am fost informat sa fie retinut"

Un alt coleg al lui Ion Stan, de aceasta data din PSD, presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a declarat ca DNA ar fi trebuit sa-l informeze daca l-a retinut pe Ion Stan, iar acest lucru nu s-a intamplat.

"N-am fost informat despre asa ceva, asa ca nu fac analize. N-a fost retinut, a fost chemat la DNA. Daca ar fi fost retinut, DNA trebuia sa ma informeze, pentru ca sunt presedintele Camerei Deputatilor", a spus Zgonea, pentru Ziare.com.

Deputatul PSD Ion Stan, saltat si audiat la DNA

Deputatul Stan, adus la DNA

Deputatul PSD de Dambovita Ion Stan a fost adus, joi, cu mandat la sediul DNA, el fiind acuzat de trafic de influenta si obtinere de foloase necuvenite.

Social-democratul, care este si vicepresedinte al Comisiei comune de control al activitatii SRI din Parlament, este suspectat ca i-a cerut unui om de afaceri 1.300.000 de lei in schimbul facilitarii obtinerii unor contracte publice cu primarii din judetul Dambovita, informeaza Digi24.

Denuntatorul deputatului PSD sustine ca i-a dat deja lui Stan 750.000 de lei din suma solicitata, urmand ca pentru restul de bani sa obtina si alte contracte.

Ion Stan a fost adus la sediul Directiei Nationale Anticoruptie cu mandat si este foarte posibil sa se ceara retinerea sau arestarea sa preventiva. Deputatul a fost adus cu o masina privata si bagat in curtea institutiei pe o poarta diferita de cea la care asteptau jurnalistii, relateaza Digi24.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Relu Fenechiu Ion Stan, #Fenechiu arestare Ion Stan , #stiri Ion Stan