Un ministru PNL s-a dus singur si degeaba la DNA: Nu vreau sa accept vreodata sa fiu acuzat de coruptie!

Vineri, 31 Ianuarie 2020, ora 09:15
6073 citiri
Un ministru PNL s-a dus singur si degeaba la DNA: Nu vreau sa accept vreodata sa fiu acuzat de coruptie!
Foto: Arhiva Guvernul Romaniei

Ministrul Dezvoltarii, Ion Stefan, s-a prezentat, vineri dimineata, la sediul DNA din Capitala, au precizat surse judiciare. Ministrul a stat in sediul DNA mai putin de o ora.

Ion Stefan s-a dus la DNA din proprie initiativa, dupa ce Radu Cristescu, fost secretar de stat in guvernul PSD, a facut mai multe acuzatii, joi seara, la Romania TV.

Ion Stefan nu a fost citat de procurori in vreo calitate oficiala, nu este martor in vreun dosar si nu este vizat de vreo ancheta penala, ne-au declarat sursele citate.

Acestea ne-au explicat ca Ion Stefan nu a dat nici macar o declaratie la DNA, deoarece nu este deschis un dosar in acest caz.

"A fost un exercitiu de imagine," conchid sursele citate.

Ce spune ministrul

Ion Stefan spune ca s-a prezentat din proprie initiativa ca urmare a acuzatiilor lui Radu Cristescu (PSD) referitoare la sediul Bibliotecii judetene din Satu Mare.

"M-am prezentat din proprie initiativa la DNA, asa cum am spus ca ma voi prezenta si l-am invitat si pe domnul Cristescu la ora 8, sa punem cartile pe masa, pentru a vedea care este situatia. Nu vreau sa accept vreodata sa fiu acuzat de coruptie", a afirmat Stefan la Digi24, precizand ca el se pune la dispozitia organelor de ancheta.

El a explicat ca, intr-o emisiune, Radu Cristescu l-a acuzat ca ar avea "relatii neprincipiale cu un cetatean din Satu Mare, care a facut o tranzactie cu Consiliul Judetean, care a primit prin HG bani de la Guvern pentru cumpararea sediului Bibliotecii Judetene".

"Eram acuzat ca sunt intr-o relatie neprincipiala cu unul dintre actionari. Pentru a lamuri situatia, l-a invitat pe domnul Cristescu la ora 8 sa vad daca are dovezi ca as avea vreo legarura cu acest caz", a spus Ion Stefan, declarandu-se dispus sa renunte la imunitate pentru a fi cercetat in cazul in care astfel de dovezi exista.

El a anuntat ca va continua controalele in teritoriu pentru identificarea neregulilor in executarea lucrarilor prin PNDL, chiar daca vor fi multi nemultumiti.

"Nu voi da un centimetru inapoi!", a avertizat ministrul.

Intrebat care a fost concluzia intalnirii sale cu procurorii, Ion Stefan a precizat ca el vrea sa elucideze cazul si ca nu a depus plangere impotriva lui Cristescu.

De la cea a pornit totul

Din discutia aprinsa care a avut loc joi seara intre Ion Stefan si Radu Cristescu, reiese ca ar fi vorba despre o investitie in Satu Mare care a ridicat semne de intrebare. Ministrul a fost acuzat ca a solicitat de la Guvern alocarea sumei de 12 milioane de lei, respectiv 2,5 milioane de euro, pentru Consiliul Judetean Satu Mare spunand ca sunt necesari pentru un spital, de fapt banii fiind utilizati pentru cumpararea unui sediu destinat Bibliotecii Judetene Satu Mare.

Cei doi politicieni s-au amenintat cu plangeri penale la DNA.

Radu Cristescu: Locul dumneavoastra este la puscarie, domnule ministru!

Ion Stefan: Domnule, ascultati-ma putin. Nu e nicio confuzie. In acea sedinta de guvern au fost sute de UAT-uri care au primit bani din fondul de rezerva.

Radu Cristescu: De ce nu ati spus biblioteca direct? De ce ati spus spital?

Ion Stefan: Domnule, fiti mai calm! Eu ma autodenunt cu privire la escrocheria asta care spuneti dvs. ca este. Ce prostii spuneti dumneavoastra la spital este cu totul si cu totul altceva.

...

Ion Stefan: Domnu' Cristescu, mergem amandoi maine la DNA. In viata mea nu m-am intalnit cu cine spuneti dumneavoastra. Ne autodenuntam amandoi.

Radu Cristescu: S-ar putea sa plec singur de acolo. (...) Este adevarat ca domnul Ludovic Orban a fost angajatul fratelui dumneavoastra acum cativa ani la firma lui?

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Ion Stefan DNA, #Ion Stefan DNA vineri , #ministrul Dezvoltarii