DNA ancheteaza, Tiriac neaga ca Udrea i-a dat fonduri europene: Ce confuzie a facut presa

Miercuri, 18 Februarie 2015, ora 13:31
9397 citiri
DNA ancheteaza, Tiriac neaga ca Udrea i-a dat fonduri europene: Ce confuzie a facut presa
Foto: Hepta.ro

Omul de afaceri Ion Tiriac a clarificat, miercuri, ca el nu are nicio legatura cu dosarul in care DNA cerceteaza modul in care Elena Udrea a alocat fonduri europene pentru constructia clubului "La Stejarii", proiect ce nu-i apartine.

Tiriac a aratat ca presa a facut o confuzie intre clubul de agrement "La Stejarii" (Stejarii Country Club) si Proiectul Rezidential Stejarii, aflat in vecinatate.

Clubul de agrement "La Stejarii", construit din fonduri europene si care face obiectului dosarului DNA, nu este un proiect care sa apartina vreuneia dintre firmele lui Tiriac.

In schimb, Proiectul Rezidential Stejarii, care nu are nicio legatura cu ancheta si care a fost construit exclusiv din capital privat, apartine firmei SC Masterange Romania SRL, controlata de Ion Tiriac, iar jurnalistii au incurcat numele celor doua investitii, care, de altfel, se afla si in apropiere.

Ion Tiriac cere statului sa-i verifice afacerile: Sa punem capat speculatiilor si intoxicarilor

"Proiectul Rezidential Stejarii este un proiect diferit si independent de Clubul de agrement 'La Stejarii' (Stejarii Country Club), cele doua fiind operate de catre entitati juridice diferite. Proiectul Rezidential Stejarii a fost realizat integral cu capital privat, fara accesare de fonduri europene, iar scopul acestuia este unul pur comercial.

Constructia Proiectului Rezidential Stejarii a fost demarata in anul 2008 si finalizata in 2010, drept urmare nu poate fi subiectul unui contract de acordare de fonduri europene semnat in anul 2011. SC Masterange Romania SRL nu a avut si nu are in operare sau in dezvoltare niciun hotel sau complex de agrement", au precizat reprezentantii Masterange Romania, intr-un comunicat remis Ziare.com.

Acestia au adaugat ca Proiectul Rezidential Stejarii isi desfasoara activitatea comerciala incepand din anul 2010 si include opt cladiri cu 285 de apartamente, toate destinate inchirierii.

DNA deschide dosar in rem

Clarificarile companiei lui Ion Tiriac vin dupa ce presa a relatat, pe 16 februarie, ca procurorii DNA efectueaza cercetari intr-un dosar deschis ca urmare a plangerii formulate impotriva Elenei Udrea in legatura cu modul in care Ion Tiriac a primit fonduri europene pentru constructia clubului "Stejarii".

DNA cerceteaza modul in care Udrea i-a dat lui Tiriac fonduri europene

In acest dosar s-a inceput urmarirea penala in rem, adica asupra faptei, nu a persoanelor implicate, a informat biroul de presa al DNA la solicitarea Bursa. Plangerea a fost depusa in octombrie 2014 la Parchetul General, care a redirectionat-o la DNA.

Conform informatiilor aparute in mass-media, Elena Udrea este acuzata ca i-ar fi dat fonduri europene omului de afaceri pentru clubul respectiv, care nu i-ar fi utilizat in scopul pentru care s-au primit banii, adica dezvoltarea turismului in zona, ci pentru locatarii din luxosul cartier rezidential "Stejarii", unde locuieste si Elena Udrea.

D.T.

George Simion anunță alianțe electorale cu noi formațiuni politice anti-sistem. „Suntem în plină lovitură de stat”
George Simion anunță alianțe electorale cu noi formațiuni politice anti-sistem. „Suntem în plină lovitură de stat”
Preşedintele Alianţei pentru Unirea Românilor, George Simion, a declarat joi, 28 martie, la Bistriţa, că a avut consfătuiri cu 30 de formaţiuni politice neparlamentare, cu care ar urma să...
Cât plătește ministrul Finanțelor pentru curentul electric: ”Nu ştiu de ce a fost o factură destul de mare”
Cât plătește ministrul Finanțelor pentru curentul electric: ”Nu ştiu de ce a fost o factură destul de mare”
Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, a declarat joi, 28 martie, că ultima factură de energie electrică pe care a plătit-o a fost ”destul de mare”, ținând cont că nu este un mare...
#Ion Tiriac DNA Udrea, #Ion Tiriac Stejarii DNA, #Ion Tiriac fonduri europene Udrea , #afaceri