Ion Tiriac: Anul viitor o vom duce si mai greu

Luni, 13 Septembrie 2010, ora 19:16
6490 citiri
Ion Tiriac: Anul viitor o vom duce si mai greu
Foto: Arhiva

Ion Tiriac este de parere ca Romania se va adanci in criza anul viitor si o vom duce putin mai greu decat in prezent. De asemenea, omul de afaceri spune ca prin noul imprumut de la FMI ne vom subjuga degeaba pentru urmatorii 10-20 de ani daca banii vor fi folositi pentru pensii si salarii.

"Daca cineva ar lua 100 - 200 de miliarde si mi-ar promite ca toata infrastructura Romaniei in doi ani e gata si suntem gata si le cheltuieste cum trebuie, da, dar altfel, sa le iei numai sa le dai pentru salarii, asta ma indoiesc, pentru ca la sfarsitul zilei ce faci? Rezolvi o problema de moment si subjugi alti 10 - 20 de ani. Eu nu as face-o", afirma Ion Tiriac, potrivit InCont.ro.

Omul de afaceri a atras atentia si asupra lipsei de spijin pentru mediul privat si a avertizat ca adancirea in probleme a acestui sector ar pune in mare dificultate bugetul de stat.

"In doi ani si jumatate niciun guvern nu a facut nimic pentru mine, care platesc 8.000 de oameni. Ala e interesul: sa-mi faca mie ceva, ca sa pot tine oamenii astia, sa nu-i trimit maine dimineata domnului Boc alti 4.000", a adaugat .

Ion Tiriac a explicat, insa, ca se stia de criza inca de acum trei ani, dar nimeni nu si-a imaginat ca urma sa fie atat de puternica. Totusi, s-a pregatit si se asteapta ca ea sa mai dureze cativa ani.

"Matematica este foarte simpla: Daca Statele Unite ies, dar al treilea trimestru ma ingrijoreaza foarte mult, dupa 6 luni ies complet Germania si Franta, dupa alte 6 luni celelalte tari: Anglia, Italia, Austria, tarile nordice si asa mai departe. Si dupa 6 luni tarile emerging markets (economiile emergente - n.r.) din estul Europei. Deci daca Statele Unite cad in a doua parte a crizei din nou, adica se afunda, te uiti intre 5 si 10 ani la deflatie, la criza si la neneorocire", adauga omul de afaceri.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

China folosește inteligența artificială pentru a influența alegerile din SUA
China folosește inteligența artificială pentru a influența alegerile din SUA
Potrivit unui raport recent publicat de Microsoft Threat Analysis Center (MTAC), atât China cât și Coreea de Nord intensifică eforturile de a influența procesul electoral din Statele Unite ale...
Elon Musk vrea să-i taxeze pe utilizatorii care postează și dau ”like-uri”
Elon Musk vrea să-i taxeze pe utilizatorii care postează și dau ”like-uri”
Elon Musk, cunoscut pentru abordările sale inovative și adesea controversate în tehnologie, a avut în vedere transformarea platformei de social media Twitter, acum redenumită X, într-un...
#Ion Tiriac criza Romania, #Ion Tiriac FMI , #afaceri
Comentarii
Poza bum
bum
rank 5
ai pregatit si tu ceva smecherii in culise ? foc si parà a ramas acolo unde ai pus piciorul
Poza Paradis
Paradis
rank 5
Tipul àsta nu vrea sà intre in politicà ???? Eu l-as vedea PM ....