Ion Tiriac cere statului sa-i verifice afacerile: Sa punem capat speculatiilor si intoxicarilor

Miercuri, 18 Februarie 2015, ora 12:50
3906 citiri
Ion Tiriac cere statului sa-i verifice afacerile: Sa punem capat speculatiilor si intoxicarilor

Omul de afaceri Ion Tiriac a trimis miercuri o scrisoare deschisa, in care cere autoritatilor statului sa controleze activitatile companiilor din Grupul Tiriac, pentru a pune capat speculatiilor aparute in presa despre afacerile sale.

"Subsemnatul, Ioan Tiriac, fidel legilor Romaniei, pe care le respect atat in calitate de cetatean al Romaniei, cat si ca investitor in economia locala, partizan transparentei, eticii si bunelor practici de afaceri, lansez pe aceasta cale o invitatie deschisa catre orice Autoritate a Statului Roman in vederea verificarii activitatilor intreprinse de catre companiile Grupului Tiriac", a precizat Tiriac in scrisoarea deschisa remisa Ziare.com.

Omul de afaceri a cerut statului sa ii verifice firmele, dupa ce numele sau a aparut intr-unul dintre dosarele in care Elena Udrea este cercetata de procurorii anticoruptie.

Ion Tiriac a mentionat ca isi propune astfel sa puna capat "speculatiilor si intoxicarilor" aparute in presa in ultima perioada.

"Am decis sa fac acest demers public pentru a arata ca activitatea companiilor din Grupul Tiriac se face cu respectarea legilor Romaniei si pentru a pune capat speculatiilor si intoxicarilor aparute in media in ultimele luni.

Pentru aceasta, va asiguram de intreaga colaborare, transparenta si deschidere a companiilor din Grupul Tiriac in relatia cu autoritatile statului roman prin punerea la dispozitie a tuturor informatiilor legal necesare acestui demers", a asigurat omul de afaceri.

De asemenea, Tiriac i-a invitat si pe jurnalisti sa adreseze orice intrebare despre firmele lui reprezentantilor companiilor din Grupul Tiriac.

"Astfel, se pot evita foarte usor speculatiile, dezinformarea sau informarea partiala asupra unor subiecte, doar din dorinta de senzational", a continua acesta.

"In egala masura, va aduc la cunostinta ca vom sanctiona pe cale legala, prin demersuri active in justitie, orice act public ce aduce atingere reputatiei personale, imaginii familiei mele sau companiilor din Grupul Tiriac", se incheie scrisoarea deschisa a fostului tenismen.

DNA verifica modul in care Tiriac a luat fonduri UE de la Udrea

Documentul reprezinta reactia omului de afaceri la cercetarile procurorilor DNA intr-un dosar deschis ca urmare a plangerii formulate impotriva Elenei Udrea, in legatura cu modul in care Ion Tiriac a primit fonduri europene pentru constructia clubului "Stejarii".

DNA cerceteaza modul in care Udrea i-a dat lui Tiriac fonduri europene

In acest dosar s-a inceput urmarirea penala "in rem", adica asupra faptei, nu a persoanelor implicate, a informat biroul de presa al DNA la solicitarea ziarului Bursa.

Situat in imediata apropiere a complexului rezidential de lux "Stejarii", construit de Ion Tiriac in zona padurii Baneasa din Bucursti, "Stejarii Country Club" este o investitie de circa 18 milioane de euro, din care opt au provenit din fonduri europene.

Plangerea a fost depusa in octombrie 2014 la Parchetul General, care a redirectionat-o la DNA.

D.T.

Citeste si:
Cîțu susține că dacă se schimbă compoziția politică a guvernului nu trebuie să ceară votul Parlamentului pentru întreg Cabinetul
Cîțu susține că dacă se schimbă compoziția politică a guvernului nu trebuie să ceară votul Parlamentului pentru întreg Cabinetul
Premierul Florin Cîțu a declarat, joi seara, 16 septembrie, într-un interviu la TVR 1, că, dacă se schimbă compoziția politică a Guvernului, nu trebuie să ceară votul Parlamentului pentru...
MAE solicită clarificări din partea autorităților britanice în privința controalelor de frontieră care ar viza cu precădere românii
MAE solicită clarificări din partea autorităților britanice în privința controalelor de frontieră care ar viza cu precădere românii
Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a solicitat, joi, 16 septembrie, prin Ambasada României la Londra, clarificări privind statisticile conform cărora controalele autorităţilor de frontieră...
Sursa: Ziare.com